Somrarna i hemtjänsten blir bara värre

Nedanstående är en insändare från dagens Dalarnas Tidning. 

Borlänge kommun, hur tänker ni? Somrarna i hemtjänsten blir bara värre och värre för varje år, vi blir lovade efter varje sommar att nästa blir bättre. Jo men tjena!! De har bara blivit sämre för varje år!! Ni tar in personal som inte är ett dugg intresserad av att jobba inom äldreomsorgen, Och de flesta av de nya vikarierna kan varken prata, skriva eller läsa, något som är väldigt viktigt i vårt jobb. Men våra äldre verkar inte vara värde nått? De är dem som byggt upp vårt samhälle!! Borde inte de få de bra sina sista år?

Vi som ordinarie personal och många duktiga vikarier sliter arselet av oss, sover inte på nätterna, för att man ligger och tänker på hur nästkommande arbetsdag ska se ut. Finns inte heller vikarier att ta ut när någon är hemma och är sjuk, så ofta får vi gå kort eller i värsta fall bli utbeordrad på kanske vår enda lediga dag.

Är inte vi som personal eller våra brukare värda ett skit? Kommunens jäkla prat om värdegrund är bara rappakalja. Den följs inte, Det är bara på papper. Politikerna borde komma ut och byta jobb med oss minst en vecka och se hur vi har det!

Ett gäng trött hemtjänstpersonal

-Pettersson antar att politikerna i Borlänge gör så gott de kan men om man eldar får man tåla rök, och i Borlänge har det eldats med felsorts ved alldeles för länge. Men, fast det är ingen tröst, för hemtjänstpersonalen i Borlänge att det ser likadant ut i stora delar av landet. Getherdar och analfabeter passar inte i vårt land, de gamla ärnog inte intresserade av att bli berikade av mångkulturen…

Hemtjänssten

Borlänge välkommen borlänge soc Borlänge fullt

22 thoughts on “Somrarna i hemtjänsten blir bara värre

    • Det är livstids fängelse för landsförräderi, fram till 60-70 talet tror jag att dödsstraffet fanns kvar för landsförräderi i en krigssituation, alltså om Sverige befann sig i krig.

    • Man kan urskilja dels militäriskt landsförräderi, dels diplomatiskt landsförräderi, beroende på om handlingen utförts i samband med befintligt eller förestående krig med främmande makt, respektive om brottet begåtts i fredstid. Vanligen förutsätts att förbrytaren är undersåte till det land mot vilken förbrytelsen begås eller att någon annan orsak till nationell lojalitet finns för handen.

      Landsförräderi har traditionellt bestraffats mycket hårt. I Sverige är det lägsta straffet fyra års fängelse, och det högsta livstids fängelse. Landsförräderi i krigstid av militär personal kallades tidigare i svensk strafflag krigsförräderi och kunde i svåra fall bestraffas med döden, även efter avskaffandet av dödsstraffet i fredstid 1921. Bestämmelsen kvarstod som gällande lag fram till 1973, men kom aldrig att tillämpas, sedan avskaffades dödsstraffet för brott begångna i krigstid i enlighet med lag 1973:17-20. 1975 förbjöds dödsstraffet i grundlagen, se SFS 2010:1408.[2]

  1. För ett antal år sedan (7-8? kanske) stod det i tidningarna och nämndes kanske i radio om en äldre dement kvinna som skulle ha en salva av något slag i underlivet varje kväll. Med tanke på åldern förmodligen mycket sköra slemhinnor. Innehållet i tuben hade en kväll tagit slut och den personal som tjänstgjorde den kvällen hade istället tagit en tub med tandkräm och strukit ut i de sköra delarna.
    Kvinnan hade vrålat av smärta och sedan hon förts till sjukhus akut fått vistas där för vård innan underlivet var återställt.
    Jag misstänker starkt att den som utförde handlingen tänkte ”tub som tub” och inte heller kunde läsa eller förstå svenska eller i alla fall inte förstod vad en bruksanvisning går ut på.

  2. När nu svenska äldre,som tvingas leva på ringa pension,och med en osäker tillvaro som ovan skildras,hittade jag motsatsen i tyska Wiesenau. Här har ett 50-tal lyckosökande araber (och liknande),funnit sitt nya hem i Tyskland.
    Naturligtvis utspisas dessa som framgår av bilden,på ett furstligt vis.Allt tillagat av en ”otroende” men duktig kock och servitör,som visar upp delar av dagens läckerheter för bordet,som skall avnjutas av de inneboende:
    http://pi-news.net/wp/uploads/2016/08/wolf-440×222.jpg

  3. Viktigaste frågeställningen blir självklart, hur många av Sveriges äldre har lidit skada och till och med avlidit på grund av sommarens vårdkaos med, ja vad ska man kalla det vikarierande ”analfabeter”?

    Något för någon förståsigpåare att bedriva ett forskningsprojekt på! Det finns hur många ingångar i ämnet som helst, tycks vara ett landsomfattande problem med analfabeter i vårdyrken, där Sveriges äldre befolkning får sin dagliga och stundliga omvårdnadsservice och vård, både i hemtjänst och i särskildaboenden!

    Det var inte så länge sen det obligatoriska kravet för vårdpersonal i hemtjänst och serviceboende var ”undersköterskeutbildning”!

    Skrattsalvorna ekar i kvällningen även hos grannar som fått info. om de här missförhållandena! Höja statusen på vårdyrket var anledningen till utbildningskravet! Nu har tydligen kravet slopats helt! Vart tog status och lönehöjningarna vägen för vårdpersonalen?

    Hahahahoaaaaahoha det blir ta mig fan bara värre och värre!!!!

    Till och med en etniskt svenskt barn förstår att det minsta kravet för att ge någon människa omsorg och vård är ”språk, språkförståelse, läs och skrivkunnig samt att kunna räkna eftersom att medicin delas ut och insulininjektioner för t.ex. diabetiker ges!

    Hahahahoaaaaahoha tror inte det går att sova inatt, skrattsalvorna avlöser varandra!

    Dysfunktionalitet en merit för tjänstemän i kommuner och landsting!

    Löfven avgå utlys nyval och anordna en Swexit omröstning!

  4. Har jobbat ett halvår i hemtjänsten. En kvinlig vårdtagare klaga på att det var en man som bytte blöjor på henne. Undrar vad hon skulle tycka om en neger skulle göra samma sak?

  5. Vanliga gamla svenskar har väl inget värde alls för PK-fascisterna, de enda de bryr sig om är andra länders medborgare och speciellt folk från mena-området. Det var ju därför landsförrädaren Reinfeldt ville att alla svenskar skulle arbeta tills dagen innan de dör. Då blir det mer pengar att fördela till folk från dysfunktionella kulturer.

  6. Artikelförfattaren har helt fel i att slöjbärande hemtjänstpersonal är oengagerad!
    Min mor hade under de fem sista åren hemtjänst 3 ggr per dygn, så jag vet vad jag talar om!
    Den Svenska personalen, både killar och tjejjer, var oftast helt underbara, hon hade sina favoriter, men dessa slutade alltid efter en kort tid för studier eller annat jobb.
    Under dessa år hade hon 2 muslimska tjejer samt en vanlig blatte (”kristen” syrian), som verkligen engagerade sig!

    Dessa lyckades under SINA besök, med stor energi, tillskansa sig 80% av hennes ärvda guldsmycken och en hel del smärtstillande medicin, och resten av besökstiden ägnades (av mussarna), åt att beskriva hur enastående muhammed och islamismen var!
    Slöjorna behärskade Svenska hjälpligt för sin energiska islamistpropaganda, men den enkla bruksanvisningen till micron gick det sämre med, mor blev ofta utan mat, p.g.a. att slöjorna inte förstod hur man skulle trycka på startknappen (enligt dem själva).
    Jag roade mig med att lämna färskt lammkött i kylen, detta försvann regelmässigt efter just blattarnas pass.
    Hade planer på att preparera köttet, men mor hann gå bort innan planerna sattes i verket 🙁

    Så visst har blattar ett otroligt engagemang gentemot våra äldre…

    Måtte jag aldrig bli beroende av kulturfrämlingar på ålderns höst!

  7. Hörde i somras från en nyfunnen kvinnlig vän som jobbat som överläkare i över tjugo år.

    ”De inger inget förtroende”

    ”De” i det här fallet är kvinnor som vägrar arbeta utan hijab och andra identitetsberoende huvudbonader.

  8. Minns Umeå professorn Mikael Hjerm: Sverige blir så mycket bättre när de gamla fördomsfulla svenskarna dör ut.

    Så då är det ju lämpligt att ta in somalier i hemtjänsten. Då lär inte våra svenska gamla få någon vård.

    Det lär inte vara många somalier som sett en äldre människa och således inte kan förstå deras problem, eftersom medellivslängden i Somalia är ca 55 år (uppgift för 2012).

    • Det är inte där problemet är utan se till och få en regering värd namnet dom här djävla råtterna som sitter nu SKITER i äldrevården skolor jobb allt därför blir det så här

  9. Hemtjänsten och stora delar av offentliga sektorn blir experimentverkstad när de gäller att få in inkräktarna på arbetsmarknaden. Det är via dessa instanser som ”Mustaffa” skall smusslas in. Ex. Köra buss, städa, ta hand om äldre.

  10. Och fast det eldas med fel sorts bränsle, är det någon
    enda som hört ett pip från Miljöpartiet? Dom som i alla
    andra sammanhang gapar högst och mest över
    miljöförstörelse annars? Men jag förstår varför man är så
    tysta, djävla fegisar!

  11. Hellre dö än att få vård av beslöjade muslimer eller negrar. Är det man har betalat skatt för hela livet ?

  12. ”Trevligt folk” har anställts i hemtjänsten. Funkar tydligen inte.

    Kanske bättre om de håller sig till att spela bandy?

Kommentera