Påven försvarar islam

Påven vill inte förknippa islam med våld. Han säger att våld förekommer i alla religioner, hos människor i alla länder och att alla muslimer inte är terrorister.

Jag håller med påven i hans ord om att våld förekommer i alla religioner, hos människor i alla länder och att alla muslimer inte är terrorister, men…

…det finns olika grader i helvetet.

Våld har förekommit sedan människan tog sina första stapplande steg på denna jord och våld kommer att finnas ända tills dess att den sista människan på jorden finner sin sista vila.

Stenåldersmänniskorna använde våld för att försvara sina territorier, romarna använde våld när de erövrade områden i både väst och öst, våra egna vikingar var inga dunungar, Hitler och Stalin är för alltid förknippade med blodutgjutelse och diktaturer världen över har många människors blod på sina händer.

Så här kan vi hålla på i timmar, men låt oss hålla fast vid den nutid vi lever i och den framtid vi lämnar över till våra barn.

”När man pratar om islamistiskt våld måste man också prata om katolskt våld”

Här faller påvens argument. När det gäller internationell terrorism tror jag påven får svårt att hitta terroristattacker som utförts av judiska, kristna, katolska, hinduiska och buddistiska terrorgrupper. Att finna islamistiska är däremot inte svårt. London, Madrid, Paris, Bryssel, Köpenhamn, Berlin och Stockholm är bara några europeiska städer där det begåtts terrordåd i islams namn. Säkerhetstjänster från hela världen hävdar att just islam står för det största hotet mot demokratin, inte judendomen, inte kristendomen, inte buddismen eller hinduismen.

När det gäller nationell terrorism är det främst muslimska länder det rapporteras om och begås det terrorattentat i länder där andra religioner än islam är statsbärande, så är det muslimska terrorgrupper som ligger bakom.

”…vardagliga våldsdåd som utförs i Italien, till exempel av män som misshandlar eller mördar sina flickvänner”

Varje dag utförs det vardagliga våldsdåd i hela världen och det spelar ingen roll vilken religion som styr landet. Att med det argumentet försöka ta fokus från de islamistiska terrordåd som drabbar, drabbat och kommer att drabba världen, är att blunda för fakta och framtida hot.

När får vi förresten se den muslimska världens högste ledare resa runt i muslimska länder och proklamera att islam minsann inte är ett dugg bättre än andra religioner?

GP

Ni som vill fördjupa er lite mer i terrorism kan ta del av Wikipedias omfattande beskrivning av detta gissel och vill ni söka efter terrorattentat kan ni besöka Global Terrorism Database och leta bland 150 000 registrerade terrorattentat. Undrar om påven gjort det?

 

10 thoughts on “Påven försvarar islam

  1. Hyckleri är vad det är, när han skickar sina gelikar ut till flyktinglägren för att göra någon nytta och slutar snackar massa dynga kanske man kan ta dessa clowner på lite mera allvar.

      • Glöm höger eller vänster eva. Vilka intressen är det som förenar politiker och präster? Påven precis som alla andra psykopatiska maktmänniskor vill synas för makt och pengars skull och för att bli nämnda i Historien kanske tusen år efter att de dött. Exempelvis Hitler och Stalin kommer man att minnas länge. Liknande typer finns i dag men namnen skiftar.

  2. Jag är inte förvånad, och han ändrar väl inte uppfattning fören den dagen hans egna huvud sitter på en påle på torget, vissa människor saknar helt enkelt omdöme och IQ.

Kommentera