En svensk man gripen för grovt rån och grov misshandel i Slagnäs, Arjeplog

BROTTSLIGHET. En svensk man och tvåbarnspappa misstänks det grova rånet mot en äldre man i Slagnäs, Arjeplog igår på morgonen.

Mannen är tidigare känd av polisen och är dömd för narkotikabrott, men har även varit misstänkt i polisutredningar rörande bland annat rån och misshandel.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som gärningsmannen rusade in i mannens bostad. Han band fast målsägaren, en man, 79 år, och misshandlade honom synnerligen svårt.

Mannen rusade in i bostaden vid 07-tiden på söndagsmorgonen. I handen hade den misstänkte, en man född 89 från en grannkommun, ett pistolliknande vapen. Vapnet skulle senare visa sig vara ett luftvapen.

Den misstänkte band fast mannen, och startade omgående den synnerligt råa misshandeln. Mannen överöste målsägaren med knytnävsslag men också med kolven från det medhavda vapnet.

Den misstänkte mannen ville att målsägaren skulle ge honom tillgång till vapenskåpet men den äldre mannen vägrade till en början vilket gjorde att misshandeln eskalerade och blev än med besinningslös.

Till slut gav målsägaren med sig och under tvång sade han var nycklarna fanns. Den misstänkte tog då med sig vapen.

07.30. En stor polisinsats sattes igång. Ett flertal polisen, hundpatrull och polishelikoptern deltog i sökandet efter gärningsmannen.

En granne till målsägaren såg gärningsmannen springande från den äldre mannens bostad. Grannen kunde också ge polisen ett bra signalement.

Drygt åtta timmar senare kunde polisen gripa gärningsmannen som är född 1989 och som är skriven i en kommun cirka sex mil från den äldre mannen.

Kammaråklagare Ulrika Schönbeck säger att den äldre mannen fick omfattande skador i ansiktet till följd av den råa misshandeln.

– Vi har dock kunnat höra honom och han gav, trots sina skador, en rejäl redogörelse, säger Ulrika Schönbeck.

Polisen meddelar att målsägande utsatts för grovt våld, främst mot huvudet. Gärningsmannen har dessutom utsatt mannen för andra brottsliga gärningar av synnerligen grov karaktär, vilken typ av gärning vill inte åklagaren säga.

Enligt vad NSD erfar har polisen hittat en del vapen samt annat från den äldre mannen bostad på den platsen för den misstänkte hittades. Fynden gör att polis och åklagare kan koppla den misstänkte till händelsen.

Gärningen är rubricerad som ett grovt rån, ett brott som om mannen senare dömd riskerar han fängelse i fyra till tio år.

Polisen meddelade på måndagen att man gripit ytterligare en man i ärendet. Mannen är jämnårig med mannen som först greps.

Tidigare på Petterssons, jag får be om ursäkt för spekulationerna om invandringsrelaterat brott, men polisen får delvis ta åt sig med avsaknaden av information och signalement på sin hemsida.

Den misstänkte heter Johan Lidström, och är född 1989, boende i Malå så ingen babbe utan en inhemsk förmåga, sambo med två små barn i två tidigare förhållanden.

14 thoughts on “En svensk man gripen för grovt rån och grov misshandel i Slagnäs, Arjeplog

  1. Vi behöver inte lägga namnet på minnet, för vi kommer att få höra ”Johan Lidström, Arjeplog” eka i de röda morgonsofforna flera år framöver….

  2. För i tiden hade man i varje fall koll på det inhemska slöddret och de hade i varje fall lite respekt för polisen.

  3. Svaret finns i den andra meningen: ”Mannen är tidigare känd av polisen och är dömd för narkotikabrott”.

  4. Inhemska förmågor har alltid funnits men de utför inte sina dåd i religionens namn och arbetar sällan i grupp.

  5. Djävla luffare hund som gjorde det där man borde skära upp hela magen på grisen jag har gjort det om jag sett det jag är 32 så är punkt!!!!

  6. Ja, vi vet att det finns Svenska idioter också.
    Det saknas en straffklass i Sverige: Tortyr!

    I populationen finns ca 2% som har en hjärnskada, en saknad funktion, funktionen att känna med andra människor och att känna rädsla.
    Dessa individer kallas Psykopater.
    Alla psykopater ger inte uttryck för sin defekt genom direkt våld.
    Dessa utövar ofta psykisk våld på sin nära omgivning.
    Robert Hares bok, Psykopatens värld (finns på Svenska) är en
    mycket värdefull läsning för alla.
    Alla är, har varit eller kommer att bli drabbade av en psykopat.
    Att läsa boken ger en ny bild av världen och hur man genomskådar och skyddar sig mot en psykopat.
    Ett av grundtipsen Robert Hare ger i boken är (till kvinnor mest):
    Om du vid första mötet upplever att det känns som att du kännt denna man hela livet ska en larmklocka ringa! Psykopat!?
    Köp och läs boken!
    Hoppas att mitt råd kan komma någon till nytta. //”age”

    • Det finns elaka kvinnor också. De där kvinnan som grillade sin karls huvud i ugnen var inte snäll.

  7. Sverige har eget slödder och behöver därför inte importera utländsk (o)mänskligt avskräde, som i dag sker näst intill undantagslöst från muslimska stater!
    Janne

    • Då var det kanske en ”lappdjävel”,som någon skrev i en kommentar ? Fast Lidström är ju mer likt ett tattarnamn !

Kommentera