8300 migranter räddade på Medelhavet de senaste fem dagarna


INVANDRING. Omkring 1.800 migranter räddades i vattnen utanför Libyens kust under måndagen. Därmed ökade det totala antalet räddade till 8.300 under loppet av fem dagar, enligt den italienska kustbevakningen som samordnar räddningsinsatserna.

Farkoster från kustbevakningen, den italienska marinen, humanitära organisationer och Sophia, EU:s insats mot människosmuggling, var involverade i 16 operationer för att rädda människor från 14 gummibåtar och två små träbåtar.

De senaste räddningsinsatserna ökar antalet migranter till fler än 94.000 som förts till italienska hamnar i år. Det motsvarar ungefär samma mönster som 2015, enligt Flavio Di Giacomo, talesman för Internationella organisationen för migration (IOM).

94000 till Italien, ett obetydligt antal till Spanien som ligger närmast Nordafrika, kan det bero på att Marocko håller islamisterna kort.

Antalet migranter som försöker ta sig från Turkiet till Grekland har minskat markant sedan avtalet mellan EU och Turkiet som syftar till att stävja strömmen ingicks i mars.

-Pettersson ser att SVT ändrat benämningen från det vanliga flyktingar till migranter och det är naturligtvis helt riktigt. När man ser grabbarna på bilden så verkar de komma från Väst-Afrika och där finns det gott om fredliga länder som behöver sina ”barn”…

SVT_migranter


14 responses to “8300 migranter räddade på Medelhavet de senaste fem dagarna

 • Anna2

  Sen har Italien mage att gnälla och tycker att vi andra ska ta hand om eländet de bokstavligen fraktar till sitt land.
  Som sagt. Mota tillbaka båtarna från deras farvatten tillbaka dit de kom från. Är nog det enda som funkar. Lite Gandalfanda behövs! Smälla ner staven och vråla: You shall not pass!!

  Gilla

 • Peter Kostin

  Flyktingar från Libyen är inte vårt ansvar. Det ansvaret ligger på USA och framför allt på Obama som beordrade ett angrepp på en suverän stat. Man bombade bort Gaddafi, men fick istället dit Al Queda och IS. Folket i stort lider och söker sig bort från inbördeskriget.

  Gilla

 • Göte

  Varför???????

  Gilla

 • Vakthunden

  På våra HVB-hem hoppar ägarna av lycka när tusentals MENA-pojkar kommer och fyller på intäkterna och kommunpolitikern gör high five när de får sin efterlängtade arbetskraft och pensionsräddare.

  Gilla

 • mari svensson

  Förstår inte varför man inte får skeppa av dem i Libyen? När det står ”utanför Libyens kust” så kör de dem till Italien?? Närmare till Libyen. Finns det inget avtal med Libyen om återvändande?

  Gilla

 • Globus

  Faan också!

  Gilla

 • Kurt

  Mota dem tillbaks till Libyen, eller ställ in ”Räddningsinsatserna” Jag ger mig fan på att det ingår i kalkylen att bli räddad, slutar man med det kommer det också bli mindre som drunkna och övergöda medelhavet.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Om det nu finns en massa båtar på Medelhavet, varför motar de ite tillbaka båtarna till Libyen??? Vore enklaste lösningen!!!

  Gilla

 • Malte

  ”Räddade” !!!!

  Gilla

 • Pica pica

  Spelar ingen roll om de kommer från Mellanöstern eller Afrika bortsett från hudfärgen. Bara män i vapenför ålder. Det pratas fortfarande om syrier som flyr men även de som nu står i Serbien vid gränsen till Ungern och kräver att få resa genom landet är bara pakistanier och afghaner, inga syrier.

  Snedfördelningen bland könen kommer att ställa till ännu mer problem, både i de europeiska länderna och deras hemländer. Om de ensamkommande barnen inte till 92 % bestod av män så hade vi inte haft denna fruktansvärda våldtäktsvåg. De som kommer som vuxna är också i regel män.

  Inte en man till från MENA, sätt stopp helt.

  Gillad av 1 person

  • Emil

   Ett fel bara. I deras länder orsakar ”tappet” av män ingen kris….de har ju rätt att ta flera fruar.

   Gilla

   • Pica pica

    Det är i Europa det ställer till problem. Här är nu ett underskott på kvinnor. Så kommer det bara män och just dessa män (muslimska) räknar med att få ha flera kvinnor men de får inte ens en.

    Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: