Avskaffa asylrätten

INVANDRING. Asylrätten innebär att en person har rätt att resa in ett land för att söka asyl. Det är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna. Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

Häromdagen hotade Turkiets president Erdogan att sända tre miljoner syrier och irakier över gränsen till Europa, om inte EU betalar ut de utlovade bidragen till Turkiet.

I en intervju för tyska TV-kanalen ARD säger Turkiets president att EU inte håller sitt löfte. – Europas regeringar är inte hederliga. EU har inte hållit deras löfte i frågan. Turkiet har fortfarande tre miljoner migranter. Vad gör Europa om vi låter dom ta sig till Europa?

Erdoğan kräver också att Turkiets 79 miljoner medborgare slipper kravet på visum till EU, annars ska han låta asylsökande från tredje världen översvämma Europa. Uppgifterna kommer från tyska Bild.

Europa  måste försvara sig mot hot från tyranner, ett sådant försvar är att avskaffa asylrätten som ändå inte fungerar som det var tänkt.

Med avskaffat asylrätt slipper vi hotet från Erdogan och se människor dö på Medelhavet.

I stället skulle vi ha ett kvotsystem där flyktingar och ekonomiska migranter kan ansöka om asyl och/eller tillfälligt uppehållstillstånd via ambassader i hemländerna eller i grannländer.

Med ett kvotsystem kan vi bestämma vilka och hur många som ska komma och i stället ta bra hand om dem. De kan lära sig om ett lands lagar och regler innan de kommer.

Dagens system med hot från Erdogan är orimligt, även om han skickar tre miljoner och vi klarar det, hur många skickar han nästa gång, 15 miljoner? Hur många kommer från Afrika, 50 miljoner?

-Pettersson menar att ju fler vi tar emot, desto fler kommer att stå på kö och vi kan knappast tömma Mellanöstern och Afrika på mäniskor?

 

 

 

21 thoughts on “Avskaffa asylrätten

  1. Asylrätten är helig för vårt förståndshandikappade styre,
    men att få lov att gå oantastad på gator och torg för gamla
    och speciellt kvinnor har inte hög prio hos dessa mångkulturivrare.

  2. exakt det du (pettersson) säger, är det som kommer
    ske…enda lösning på denna mardröm, är först å främst
    el.stängsel (billigast) hela landgränsen mellan Grekland
    å Turkiet…samt de som jag tjatat om tidigare, patrullera
    hela Medelhavet vid territorialvatten söder å öster om EU
    i Medelhavet…tänk vilken nytta de pengar som lagts ner
    t.o.m. nu, å istället satsats på riktiga fyktingar i Libanon
    el i Jordanien

  3. Tyskland tog in turkar som Gastarbeiter, precis som de gjorde tidigare med italienare.

    Italienarna reste hem men turkarna stannade kvar.

    Jag hoppas verkligen att EU inte häver visumplikten för dessa nästan 80 miljoner muslimer. Men det fanns en rad åtaganden som Erdogan skulle uppfylla dessförinnan som saknas. Och som läget utvecklar sig nu kan man inte säga att Turkiet är en demokrati längre, snarare en diktatur.

  4. Pissar på asylrätten OCH PÅ RÖVEN MEN DET GILLAR HAN NOG ENÄR HAN GICK I PACKA SKIT TÄGET!!!

  5. När man skrev flyktingkonventionen efter andra världskriget fanns det inte ens på kartan att människor skulle färdas ett kvarts varv runt jorden för att söka efter de gynnsammaste ekonomiska förutsättningarna. Begränsa därför asylrätten till närområdet.

    • I augusti 2015 så lät det och såg ut som följer i T-banan. Hur ser det ut och låter det nu ?

      • Är du säker på det är t-banan och inte London Zoo och babianerna där som filmen är hämtad från?

      • Petter :
        Att vara svensk och säker idag, nej det stämmer dåligt, du ska veta att jag föraktar mitt land numera, de som gör det möjligt att förstöra allt som våra förfäder byggt upp, de som totalhavererar våra barn och barnbarns framtid, stor skuld den största har det politiskt korrekta etablissemanget.
        De ska inte lyckas att smita, det kan de glömma !
        Våra minnen är intakta.

      • @ Stromboli
        Finns ingen anledning att förakta landet som sådant, det är PK-avfallet som förtjänar vårt förakt. PK-avfallet har helt riktigt förstört förutsättningarna för flera generationers svenskar framöver. Jag vill både tro och hoppas på att vi och resten av Europas befolkningar ska börja resa oss mot ödeläggelsen av våra samhällen. Jajamensan, våra minnen är intakta.

      • Petter :
        Nationernas förbund, vilket skämt idag merparten är muslimska, ridå !

      • Vänsterslödder vad kan vi annat förvänta oss av dessa lågt stående figurer. Förhoppningsvis så kab vi skicka dem till MENA så kommer dom till samma sort.

  6. Den ormen Erdogan ska inte prata och komma med hot. Tänka sig att han hade begärt att få tala till ”sitt folk” i Tyskland via storbildsskärm.

    Man kan också fråga sig vilka som tjänade pengar som migrantsmugglare mellan Turkiet och Grekland tidigare. Man kan misstänka att de var turkar. Såg att de hade gömda fabriken som tillverkade gummibåtar och flytvästar. Det var bara det att flytvästarna var bluff och bar inte, snarare dränkte bäraren.

  7. Kan tänka mig att britterna är glada (och lättade) nu för att dom röstade för att lämna EU…

  8. Så länge Europa har asylrätt så innebär det att vem som helst och hur många som helst har rätt att bli försörjda med mat och husrum,skola,sjukvård,busskort,aktiviteter med mera av det landets skattebetalare under asylprocessen som varar ungefär ett år.

  9. Ja, avskaffa asylrätten.
    Lämna EU.
    Stäng gränsen.
    Och skicka tillbaka minst 2 millioner muslimer, negrer och chilenare per omgående.
    Fyra enkla åtgärder som kommer att återställa den normala balansen och ordningen i Sverige. Allt annat är billig och värdelös kosmetika.
    Janne

Kommentera