Bert Karlsson asylimperium nära miljarden

INVANDRING. Bert Karlssons Jokarjo tjänade stort på höstens asylinvandring. 2012 omsatte bolaget 7 miljoner kronor – nu är det på väg mot miljardomsättning, skriver Dagens Industri. Första halvåret 2016 har Jokarjo fakturerat 405 miljoner kronor till Migrationsverket.

– Före hösten hade vi 25 anläggningar. Efter krisen har vi som mest haft 52 stycken. Under en period i oktober öppnade vi en anläggning per dag, säger Bert Karlsson till tidningen.

Jokarjos hemsida

Bert Karlsson äger inte sitt asylimperium, det ägs av hans barn, Johanna och Joakim Karlsson, i varje fall formellt, vinstmarginalen var senaste bokslutet (2014) 14 procent och det gav 15 miljoner i familjens plånbok.

Visserligen har alla personer ett personligt ansvar men jag anser inte att det är Berts fel att han tjänar pengar på asylsökande utan det är de politiker och andra människor, inte minst 87:an som tycker det är bättre att ta pengar från biståndet och svältande barn i Afrika och i stället lägga dem på ljugande unga män i Sverige, samt ta skattepengar ur den vanliga budgeten som drabbar alla i vårt land.

De goda vill hjälpa ett ”barn” – jag vill hjälpa 270 barn men kallas rasist

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?

7 thoughts on “Bert Karlsson asylimperium nära miljarden

  1. Jag tror att det hade sett annorlunda ut i landet inte hade funnits så många landsförrädare i varje stad,ort,by som hjälpt regeringarna att ordna boenden – regeringarna visste att det fanns.

    Det är faktiskt ett folkutbyte som pågår som regeringarna och dessa personer håller på med.

    Pengarna är inte det sorgligaste utan det är att svenskarna byts ut.

  2. Vore det inte BK, så vore det någon annan. Det råder ingen brist på pengkåta svenskar. Bert hade störst startkapital av alla snabba i svängarna och har sett till att hans familj blivit lagom solvent så dom slipper vara med när skithuset exploderar.

  3. Bert Karlsson gillar pengar och jag antar att det blivit svårare för honom att dra in dem genom musikindustrin numera. Men en så total kappvändning som han uppvisar från att bekämpa och bespotta allt vad invandring heter under tiden i Ny Demokrati till att bli en drivande del av den industrin idag tyder antingen på en religiös omvändelse eller att han är beredd till vad son helst och med vilka konsekvenser som helst för andra bara det ger pengar. Det senare är troligast och djävligt osmakligt.

  4. Bert gör vad många andra gör – han tar vara på möjligheterna. Han är en affärsman. Att han kliver över lik och beter sig gör att han är mest intressant att tala om av alla dessa affärsmän som tjänar på asylsökarna. Att det skulle komma färre av dem till Sverige om inte Berts boenden fanns är nys. Regeringen skulle bara få ännu mer problem och om möjligt på betala ännu mer för hotell för alla invällare. Kanske de t.o.m. hade varit tvungna att tvångsförvärva bostäder och byggnader. Pest eller kolera? Man kan inte lasta Bert Karlsson för att han vill tjäna pengar och är duktig på det. Att man sedan tycker att han är en stor skit hör inte hit!!

    • Det finns värre skurkar än Bert i det migrationsindustriella komplexet och såvitt jag kan konstatera så håller han sig inom lagen. Han har själv sagt att innan han gav sig in i branschen så var priserna högre. Hur det är med den saken vill jag vara osagt.

      Det är inte Bert vi ska angripa utan Danielsson & Co som öppnat slussportarna samt de politiker som inte satt stopp för vansinnet. Vi kan också skylla på juristerna som inte förmår läsa lagboken utan låter Utlänningslagen köras över dagligen.

      Med det sagt så tycker jag att istället för att anlita Bert & Co så anlitar vi istället en annan svensk entreprenör som omsätter åtskilliga miljarder mer än Bert; Ingvar. IKEA Foundation levererar bostäder åt UNHCR i två platta paket (vad annars?) som sätts ihop på två timmar och ger 17 m2 åt fem personer. Kostnaden är ca 10 000 kr vilket motsvarar fyra dygn hos Bert, fast då ingår mat och städning.

      Förutom att lösa bostadsbristen och oredan i förorterna så kommer det högst troligt att sätta stopp för vidare flyttningsström när väl nyheten väl spridit sig.

  5. Bert sa till media redan förra året att han siktade på en omsättning av en miljard 2016.

Kommentera