Bert Karlsson i Sommar i P1 – men programmet är censurerat

Idag den 27 juli sänds Sommar i P1 klockan 13:00 med repris 22:30, med Bert Karlsson, entreprenör, f.d. partiledare, skivbolagsdirektör och asyl baron. 

– Det blir ett program om vad jag gjort i mitt liv, om vad jag tycker är rätt och fel och om varför sanningssägare alltid blir tystade. Jag kommer också att berätta om några av mina sämsta affärer.

Bert Karlsson berättar att hans sommarprogram – som sänds idag – ändrades med röd penna av Sveriges Radio (SR).

Ändringarna kan ses i programmets ursprungliga manus med SR:s anteckningar. Redan i inledningen av programmet börjar Bert Karlsson prata om romer och attackerar den journalist som kallade honom för rasist när årets sommarpratare presenterades.

Sen går Karlsson in på lata svenskar. Så här ville han själv säga: ”Svenskar är nämligen världens näst lataste folk. Inte alla förstås, men många arbetslösa. De kreativa svenskarna åker som bekant till Norge och ersätter världens lataste folk, norrmännen”.

”Kan låta lite hårddraget” skriver SR med röd text.

Så här ville Bert Karlsson säga om rasism: ”Det värsta ord jag vet är rasist. Det är ett av de mest missbrukade ord som finns i Sverige och halva folket har gjorts till rasister bara för du har en åsikt om en migrationspolitik som inte fungerar”.

”Kan formuleras bättre” skriver SR i Bert Karlssons manus.

Han tar också upp sin tid som politiker i Ny Demokrati och skriver att det var den förre partiledaren och statsministern Ingvar Carlssons (S) svek om att skapa fler jobb i en gemensam reform partierna emellan som fick honom att sluta i riksdagen.

På Sveriges Radio var det Kerstin Brunnberg som höll i rödpennan, men Bert tycker hon är en fantastisk människa. Brunnberg sitter också i styrelsen på Expo och det tycker Sveriges Radio borgar för opartiskhet!!!

Bert Karlsson, grundade 1972 skivbolaget Mariann Grammofon, vars artister har vunnit den svenska Melodifestivalen 13 gånger och den norska två gånger. Startade nöjesparken Skara Sommarland 1984.

Grundade och ledde partiet Ny Demokrati tillsammans med Ian Wachtmeister. Valdes in i riksdagen 1991.

Engagerat sig för bättre mat i skolor i programmet Mat-akuten. Varit med i Fame Factory, Berg flyttar in och Smartare än en femteklassare.

Driver uppåt 60 st asylboenden i hela landet. Har planer på att starta ett ekologiskt seniorboende i byn Grönemad på Västkusten.

Bert Karlsson

15 thoughts on “Bert Karlsson i Sommar i P1 – men programmet är censurerat

  1. Oförskämda kapitalistsvin! Om svenskarna vore så lata som Bert ljuger och påstår så skulle Sverige se ut som Somalia eller annat underutvecklat land i Afrika eller mellanöstern.Har träffat många Europeiska invandrare som bor och verkar i Sverige alla berömmer svenska arbetare att de är så duktiga,plikttrogna och arbetsamma.Pratade nyligen med en man från Bosnien som har egen taxirörelse i Sverige,han sa att svenska chaufförer kan man alltid lita på,de kör bra ,de ställer upp jämt oavsett om det är helg eller vardag,ringer man in folk akut en helg tex så vill inte invandrare från mena jobba,men svenska chaufförer säger aldrig nej till jobb.Bosniern sa att han sorgligt nog kört många gamla sjuka svenskar till sjukhuset för tex dialys,dessa svenskar har jobbat livet ur sig som bosniern uttryckte sig,jobbat hårt fått dålig pension och sen blivit utsliten och sjuk och samhället och staten skiter i dem. Han tyckte att staten behandlade äldre svenskar fruktansvärt illa och det är skräckexempel i väst och nordeuropa.
    Bert Karlsson skulle skämmas!

    • Hörde ett föredrag av nationalekonomen och Ph Dr Tino Sanandaji där han påvisade att svenskarna faktiskt hade högst procentuell andel av befolkningen i arbetsför ålder som var i arbete.Tror det var runt 84-85% vilket är ett minimum för att en välfärdsstat skall fungera.Men som vi alla vet bidrar Bert Karlsson till krossandet av välfärden genom att girigt roffa åt sig av svenskarnas hårt ihoparbetade skattemedel,så Bert Karlsson är också en folkförrädare och Sverigeförstörare i allra högsta grad.

    • Som ”invandrare” kan du väl knappast känna till denna bedragare, som delar av oss hos Petterssons känner till sedan 1960-talet ?
      Överskatta inte dina kunskaper om Absurdistan….

    • Fult av dig och påstå att vi är avundsjuka på denna skattefuskande girigbuk som har fräckheten och kalla sina landsmän för lata.
      Bert Karlsson borde skämmas för att han vid flera tillfällen utan belägg påstått detta i medierna. Det räcker tydligen inte för honom att utnyttja migrationsverket och det svenska skattesystemet, han måste skända de han stjäl ifrån också.

  2. Han är bara en affärsman. Jag skulle också driva en asylanläggning och tjäna pengar på det om jag hade möjligheter lust tid och råd.
    Det är idioter till politiker man bör kasta skit på och inte på de som tackar ja till erbjudna möjligheter.

  3. Nämner han inget om alla de lik som ligger bakom honom ,p.g.a. hans bedrägliga affärer ? Kanske inte hellre om alla dem som grundlurats av honom ? Min uppfattning om denna person är solklar: ”Sliskig som ål”,och falsk som den onde själv….

  4. Tror jag avstår att lyssna på mannen som givit girigheten ett ansikte och hans läbbiga röst.

  5. Vet redan var han står – behöver inte lyssna på dravlet. Asylsökare är bara en penningpung i övrigt kan de skickas hem med första flyg! Han är ju långt ifrån ensam………..
    Skillnaden är att han inte hymlar med det. Det går inte att bortse från att Bert Karlsson är en specialist på pengar – det mesta han tar sig för blir guld vare sig vi tycker om det eller inte och det kommer inte att förändras.

  6. Intressant att höra asylbaronen berätta om hur han gick från att vara ’rasist’ till att bli godhetsängel och mångmiljonär på skattebetalarnas bekostnad.

Kommentera