Fortfarande för många asylsökande

INVANDRING. Migrationsverkets planering för omkring 60 000 asylsökande ser ut att hålla. Jämfört med förra året har antalet asylsökande minskat rejält, samtidigt kan oroligheterna i Turkiet leda till nya utmaningar. En ny asylprognos lämnas till regeringen på måndag och den säger mellan 30000 och 50000 asylsökande.

Förra året sökte drygt 160 000 människor asyl i Sverige. I år har det hittills varit betydligt färre och de senaste månaderna har antalet nya asylärenden hos Migrationsverket legat strax över 2 000. Den nya lagstiftningen är en av anledningarna till minskningen.

– Sverige har tagit emot färre asylsökande och andra europeiska länder har tagit emot väsentligt fler och det var målet med lagstiftningen. Vi slogs stenhårt i EU för att få de andra länderna att ta ett större ansvar, men vi misslyckades delvis med det och då var vi tvungna att välja den här andra delen, säger inrikesminister Anders Ygeman.

I Migrationsverkets senaste flyktingprognos, från april, skrevs antalet människor som beräknas söka asyl i Sverige ner. I huvudscenariot bedömde myndigheten att Sverige kommer att ta emot 60 000 asylsökande i år, men i prognosen fanns också ett högsta och ett lägsta scenario, 100 000 respektive 40 000 asylsökande. Om prognosen kommer att förändras ytterligare är oklart.

– Det är otroligt svårt att göra migrationsprognosen och därför rör de sig i stora spann. Vi får också se hur den internationella utvecklingen blir. Vi behöver ha en relativt hög beredskap oavsett hur prognosen ser ut, säger Anders Ygeman.

I Turkiet befinner sig cirka tre miljoner syriska flyktingar. Hur oroligheterna i landet kommer att påverka dem – och i sin tur flyktingsituation i Europa – är ännu oklart, säger Turkietkännaren Paul Levin.

– Om utvecklingen i Turkiet går mot fortsatta oroligheter, större osäkerhet och högre grad av repression då kan man tänka sig att Turkiet själv kan bli ett avsändarland av flyktingar med kurder och oppositionella som flyr. Då får man också svårt att kontrollera de syriska flyktingarna.

Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR har antalet migranter och flyktingar som tagit sig över Medelhavet minskat rejält de senaste månaderna jämfört med förra året. I juni 2015 tog sig 78 433 flyktingar till Europa via Medelhavet, i år var det bara 10 189, enligt UNHCR.

-Pettersson menar att 60000 asylsökande migranter är alldeles för många.vi borde ned till noll eller nära noll plus att Ygeman måste börja få fart på återsändandet av asylsökande.

Lägg märke till att UNHCR och utländsk media alltid talar om migranter och flyktingar medan samtliga kallas flyktingar i Sverige…

16 thoughts on “Fortfarande för många asylsökande

  1. Jag har svårt att se att en eventuell flyktingström från Turkiet skulle gå just till Sverige? Det är väl Tyskland som är den stora turkmagneten.
    Flera länder på Balkan och Östeuropa bygger dessutom stängsel vid sina gränser, att få samma genomströmning som i höstas är inte troligt.
    Migrationsverket vill gärna ha så stora resurser som möjligt, då drar man på.

  2. Det räcker med en (1) muslim för att ödelägga stora områden. Det betyder att vi måste jaga ut varenda djävla muslim innan vi kan andas ut.

    Käppjaga muslimerna ut ur riket!

    ”En misstänkt sprängmordsbombare tros ha utlöst en explosion på en restaurang i den tyska staden Ansbach nära Nürnberg i södra Tyskland.”

    ”sprängmordsbombare”?

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23224981.ab

  3. …bortse från flyktingar, vi är alla flyktingar till
    en bättre värld…denna värld uppnås inte genom
    att klubba ner sin broder…vi skall ställa upp för
    varann…att nga parias nyttjar detta i egna syften
    är beklagligt, de får vi överlevare å ta…trots att
    deras tilltag är knepigt och svårt att acceptera
    …straff o.k. men det gäller inte dessa, de är offer
    för människans ofullbordadan, deras innersta
    önskan är hopp och en önskan om försoning, ett
    rop på hjälp som spårat ur och blir det motsatta
    pga att vi som sitter skapligt trygga i båten inte
    ids hala dem överbord
    …pallar inte mer denna natt (ef 4 8:or gin å tonic)
    gick migas ut slog en underbar drill i Dalanatten
    Vänner, vet att de flesta av er har samma syn på
    de ”livets vesäntlga” som jag migas har!..,)
    Dala-natten, ljum å fin…inte en myggjävel i sikte
    märkligt nog!.,)

    • o.b.s. inte blattsens fel, att levnadsförhållenderna
      är åt arslet piss…det är de styrandes fel (enbart) allt är åthelvete rakt fel…se Sverige, har idag världens högsta
      levnadsstandard…den skänker vi bort, för att få börja
      om från ”skratch” inte din, inte min önskan…va i helvite
      är vitsen?
      …vitsen tror sig 87:an är att invällarna skall rädda våra
      barns pensioner…snacka om felkalkyl, våra kottar hade
      haft jordens chans ändå, att ta hand om oss (i mån det
      behövs framledes?)…själv tänker jag avvika före, vill
      inte vara till last…87:an har en annan syn å på de hela

  4. Jag fattar inte hur dom tänker. Och sen då, efter alltihopa, om det blir något efter, vad blir det då av det hela? Är det Kaplan, som blir statsminister då, för det största partiet. Det raketväxande muslimpartiet, eller? Dom förstör ju allt häruppe, och räddar inte särskilt mycket därnere heller, genom att ta hit all världens skit som INTE BIDRAR MED NÅT AV VÄRDE TILL OSS, annat än skit. Och allt precis allt blir fördärvat.

    Och det värsta av allt, är att dom sätter på alla våra tjejer, vårt guld, i tid och otid och fördärvar deras ljus till trasor. Allt annat är betydelselöst i jämförelse med det.

    Det är nåt ofattbart sjukt med det hela. Detta ofattbara svineri med Europa, vår kultur, vår civilisation, vårt folk, är inte normalt. Det är sinnessjukt. Något sånt här har ALDRIG skett i världshistorien på detta cyniskt planerade sätt. Stalin försökte väl lite, MEN DET HÄR, är miljoner gånger värre.

    Det börjar bli svårt att leva nu i den här skiten, som vänsterpestråttorna har manat fram. Att kunna vara i den. För den är oerhörd i sin hemskhet, när man ser och känner vad som håller på att ske med vårt förut så fina samhälle. DET ÄR TOTAL KATASTROF!!!

    PETTERSSON: Det behövs ingen nollvision. DET BEHÖVS EN MINUSVISION, med 2000 per månad ggr 3. Då, och först då, skulle vi få rätsida på problemen.

  5. Antal beviljade PUT 1980-2015 enligt Migrationsverket; 1 976 917
    Varav anhörigrelaterade; 800 204
    http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac3871599d0d/1462790765011/Beviljade%2Buppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd%2B1980-2015.pdf
    Kraftig slagsida för asylsökande från Irak, Syrien, Afghanistan 2014-2015;
    http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac3871598173/1460036885615/Asyls%C3%B6kande+till+Sverige+2000-2015.pdf
    All statistik på;
    http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Oversikter-och-statistik-fran-tidigare-ar.html
    Hur många våldtäkter till ska vi stå ut med innan PK-packet börjar få lite rotation i pannloben?
    Hur många svenska tjejer/kvinnor har PK-packet tänkt offra på mångkulturalismens altare? 1000? 10000? 100000? 1000000? Alla svenska kvinnor?
    Hur långt är ni PK-tuffingar beredda att gå i ert pinsamma försvar av den mångkulturella dyngan?

  6. tror å hoppas på en stenhård Diktatur i Turkiet,
    nog Europas enda hopp?..iaf lär ett rent helvete bryta
    ut…vänta, får ni förhoppningsvis inte se!.,)

    • Och våldtäkts skurarna kan användas till och släcka bilbränderna med. Kyla ner buset mao.

  7. Hur många typer från umpa-umpa-land i Afrika sitter som handläggare på migrationsverket? Det väller in tärande svarta massor in över gränserna.
    Korruptionssystemet som frodas vid flyktingmottagning och ”integration” kommer aldrig tillåta att strömmen minskar för att politiker och deras nära och kära, alla de är inblandade i vinstutdelningar.

  8. Fick svar på fråga från Migrationsverket om hur många som åkt från landet i år.
    9000 st har blivit utvisade till annat land enligt Dublinförordningen. 1000 st har självmant begett sig ut ur landet.
    Samtidigt kommer det in 500/vecka.
    Även skrev Migrationsverket i ett annat svar, att det tar tid få de som fått indraget bidrag och inte har rätt att vara i landet eller på asylboende.
    Polis och Kronofogden måste bli inkopplade och resurser finns inte så mycket.
    Asylrättsivrarna har verkligen satt Sverige ur spel och Moderaterna gör inte ett skit.
    Längt kvar till SD och 2018.

Kommentera