SVT har hittat en afghansk blondin som tvingats gifta sig

HATMEDIA. Tio dagar efter att vi skrev nedanstående har det vänsterextrema SVT vaknat och skriver en artikel om en pappa som misstänks för äktenskapstvång och ytterligare två män som anklagas för att bland annat ha misshandlat och pressat kvinnans pojkvän på pengar. Detta illustreras med en bild på en blondin!

SVT_blondin

Förra våren ska en kvinna i Landskrona ha tvingats att resa till Afghanistan för att giftas bort mot sin vilja. Det hävdar åklagare Ulrika Ekvall i ett ovanligt mål där brottet äktenskapstvång ska testas för första gången sedan den nya lagstiftningen infördes för två år sedan.

Enligt stämningsansökan ska pappan ha sagt att han ”hellre såg sin dotter död” än att hon gifte sig med en man som han inte valt ut åt henne.

Rättegången startade i dag i Malmö tingsrätts säkerhetsavdelning och enligt vår reporter på plats log pappan då åklagaren läste upp anklagelserna mot honom, bland annat det påstådda hotet att han velat ”skära henne i bitar”.

– De kvinnor som träder fram och vågar berätta om den här typen av hot och äktenskapstvång är mycket modiga. Det är ofta svårt att bevisa vad de utsatts för, konstaterar åklagare Ulrika Ekvall.

Kvinnan hade redan en pojkvän som hon fortsatte att träffa i Landskrona efter det påtvingade giftermålet. Pappan och ytterligare en man åtalas även för att kvällen den tredje november 2015 ha fört bort och under flera timmar ha misshandlat pojkvännen i hans egen bil. De ska ha slagit honom hårt mot huvudet, eventuellt med ett basebollträ.

Flera stopp gjordes under färden bland annat för att tvinga pojkvännen att ta ut pengar vid en bankomat i Landskrona efter att först ha hotat att döda honom. Männen har även försökt förnedra honom genom att filma pojkvännen då han tvingades föra upp ett bollträ mellan skinkorna. En inblandad gärningsman är inte identifierad.

Rättegången hålls i säkerhetssalen vid Malmö tingsrätt. Varken kvinnan eller pojkvännen kan närvara vid rättegången på grund av hotbilden mot dem.

Jag har inte bestämt vad jag ska yrka på för straff än, i den här typen av fall finns ingen praxis eftersom just äktenskapstvång aldrig tidigare lett till åtal, säger åklagare Ulrika Ekvall.

Straffskalan är upp till fyra år och åklagaren yrkar på att kvinnan ska få ett skadestånd på 100 000 kronor för den integritetskränkning som ett påtvingat äktenskap innebär.

Åklagaren har mycket bevis i form av dokumenterade samtal, bilder och filmer som är insamlade under en längre tidsperiod. Pojkvännen ska vid flera tillfällen ha ringt polisen om förföljelser och även polisanmält hot.

– Starkaste bevisning ligger ändå i kvinnans egen berättelse, säger Ulrika Ekvall.

De åtalade männen nekar still samtliga brottsanklagelser.

-Petterssons förslag är att samtliga åtalade utvisas, om möjligt tillsammans med SVT:s redaktion…

För er som till äventyrs tror att ovanstående bildval är en tillfällighet så…

SVT kontra verkligheten

Opartiska SVT bedrar

TIDIGARE 2016-06-20. Åtal för äktenskapstvång och flera andra brott

Pressmeddelande från Åklagare

2016-06-20. 
Åklagare har i dag lämnat in ett åtal till Lunds tingsrätt om bland annat äktenskapstvång, olaga frihetsberövande, misshandel och rån. Tre personer åtalas.

Enligt åtalet har en ung kvinna som bor i Sverige rest till ett annat land och där tvingats gifta sig med en man som hon inte ville gifta sig med. Den unge man som kvinnan haft en relation med i Sverige utsattes i november 2015 för flera allvarliga brott av närstående till kvinnan, nämligen olaga frihetsberövande, misshandel, rån, utpressning och sexuellt ofredande. Kvinnan utsattes då också för olaga hot.

– Motivet till samtliga brott har varit att återupprätta familjens heder, säger kammaråklagare Ulrika Ekvall.

Tingsrättens målnummer: B 6048-15.

Kontakt
Kammaråklagare Ulrika Ekvall, 010-562 68 81, tillgänglig på telefon måndag den 20 juni kl. 14.30–16.00.

Övergripande frågor om brottstypen äktenskapstvång besvaras av kammaråklagare Kristina Ehrenborg-Staffas på Utvecklingscentrum Göteborg, 010-562 71 11.

-Pettersson undrar om åklagaren inte gillar den beställda mångkulturen? I detta fall från Afghanistan…

6 thoughts on “SVT har hittat en afghansk blondin som tvingats gifta sig

  1. Första målet på 2 år!? De arbetar inte snabbt i rättsväsendet. De stackars flickorna hinner ju få både ett och flera barn innan äktenskapet upplöses och hon blir fri. Helt otroligt. Bättre att skicka hem dem direkt så slipper vi dessa problem. Har vi inte nog??

    • Jo, håller med dig Mari !!!
      Sedan har rättsväsende de som är bigamister (har flera fruar) att åtala också !!!
      För jag ”tror” att det fortfarande är FÖRBJUDET I SVERIGE !!!
      Eller har någon sett nån ny lag som tillåter månggifte ???

  2. Invandrarna kan känna sig lugna. Få om ens någon svensk vill ha deras fula fruar. Man ser inte vad som är fram och bak på dem. Med eller utan burka spelar ingen roll.

    Nordiska kvinnor skall det vara. Vackrast i världen!

Kommentera