Stäng

Rävungar ”matas” till hundar i UK.

Varför mår man mer illa när man ser dessa bilder än bilder på lidande människor? Här är en man som tränar sina hundar för rävjakt vilket är absolut förbjudet i England.

fox3

 

Mannen filmade den 27 maj när han hämtade rävungar i en bur, släppte in dem till sina hundar för att de skulle döda den. Slängde den döda rävungen i en ”brunn” och hämtade en ny. Samma procedur igen.

Filmen togs av  Hunt Investigations Team som senare hämtade de döda kropparna för undersökning.  En talesman säger att hundarna inte jagar naturligt på detta sätt utan måste ”läras”.

Sedan år 2005 är det förbjudet att jaga räv med hundar i England men enligt polisen är det fortfarande illegal jakt på många ställen.   2 män och en kvinna sitter häktade för detta djurplågeri.

Landsbygsföreningens ordförande  Tim Bonner  -” om dessa påstådda brotten är sanna så har de ingen plats inom jakten”.  Det var alltför milt uttryck men Britterna är oftast väldigt försiktiga i sina uttalanden om djurplågeriet inom jakten.  De har ju en historia med jakt på räv med hundar sedan århundraden. I dessa jakter (Hubertus jakter) var adeln en stor del.  Högt uppsatta Britter ansåg det vara höjdpunkten på året.

Svårt att kritisera  jakten alltför hårt men RSPCA driver en hård kampanj och arbetar stenhårt för att komma åt dessa djurplågare.

Svensson har en annan uppfattning om hundar som jagar – alla hundar jagar mer eller mindre. Kanske inte för att slita sönder rävungar men de jagar.

Metro uk

 

7 reaktioner på “Rävungar ”matas” till hundar i UK.

 1. Respekt för livet är grundläggamde för alla typer av djurhållning! I viltvårdsområden och jaktmarker är det en förutsättning för att det ska finnas något att jaga! Respekt för livet innebär att jag inte behandlar djuren sämre än mig själv! Respekt för livet innebär att man inte dödar varken människor eller djur för nöjes skull! Självklart måste djur dödas för att vi ska få både mat och andra råvaror men som sagt både det tama och det vilda måste hanteras med förstånd!

  Det blir också helt fel när man börjar tala om djurens rätt som något annat än bra och omsorgsfull hantering! Det blir också fullständigt galet när t.ex. Hundar, katter eller andra husdjur tar över människans roll i någon eller några andra människorsliv! Husdjur börjar behandlas och värdesättas som människor! Ett husdjur är ett husdjur och ska självklart ha rätt till ett drägligt liv i djurägarens närhet, djurägaren ansvarar självklart för husdjurets välbefinnande under dess livstid!

  Nutids människan har förträngt att kött kommer från en gång levande djur, det ligger ju så snyggt förpackat i butiken! Det går utmärkt att äta kött men man vill ändå förtränga tanken på att djuret har fötts upp med avsikt att bli människoföda, att skinnet bereds och blir både bilklädslar och skinnmöbler medan andra delar av djuret sorteras ut och används som råmaterial i industriellt framställda produkter!

  Kött är gott och dessutom nyttigt för den mänskliga organismen!

 2. RSPCA är ytterligare ett exempel på organisation som blivit infiltrerad av kulturmarxisterna. Det är inte längre frågan om god djurhållning utan om djurens rätt. Får dessa hålla på så kommer vi i en framtid att få verklig valboskap.

  ”In November 2015 the RSPCA had a leadership crisis after being unable to appoint a chief executive for 2 years. A Government animal welfare adviser said: ”The RSPCA as a brand is now so toxic that no one seems willing to take on the role. It is very sad for animal welfare. We need the charity to do the welfare work. Who suffers from a poorly managed RSPCA? It’s the animals.” A Charity Commission spokesman said it had ”urged the RSPCA council to move forward to a more conventional form of governance”

  In 2016 the new head of the RSPCA, Jeremy Cooper, made a dramatic, public apology for the charity’s past mistakes and vowed to be less political and bring fewer prosecutions in the future. The new Chief Executive admitted that RSPCA had become ”too adversarial” and will now be ”a lot less political”. Mr Cooper said that the charity had alienated farmers in its aggressive campaign against the Government’s badger cull and disclosed that it would be “very unlikely” to ever bring another prosecution against a hunt.” (Wikipedia)

  Det verkar som om dessa typer av organisationer, Röda korset, Rädda barnen, m.fl., är särskilt utsatta för att kapas av godhetsposerande snyltare. Det cirkulerade 2013 uppgifter att chefen för RSPCA tjänade mer än David Cameron.

  1. Man måste ta Wikipedia med en nypa salt. Detta är säkerligen sant men vem som helst kan gå in och skriva och ändra uppgifter där. Det är bättre och mer trovärdigt med en annan källa. Det finns även andra rescue organisationer som säkert är bättre än RSPCA på att skydda djuren men den kontakt jag haft med dem har enbart varit positiv. Tur att vi har olika upplevelser och uppfattningar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: