Åtal för äktenskapstvång och flera andra brott

Pressmeddelande från Åklagare

2016-06-20. 
Åklagare har i dag lämnat in ett åtal till Lunds tingsrätt om bland annat äktenskapstvång, olaga frihetsberövande, misshandel och rån. Tre personer åtalas.


Enligt åtalet har en ung kvinna som bor i Sverige rest till ett annat land och där tvingats gifta sig med en man som hon inte ville gifta sig med. Den unge man som kvinnan haft en relation med i Sverige utsattes i november 2015 för flera allvarliga brott av närstående till kvinnan, nämligen olaga frihetsberövande, misshandel, rån, utpressning och sexuellt ofredande. Kvinnan utsattes då också för olaga hot.

– Motivet till samtliga brott har varit att återupprätta familjens heder, säger kammaråklagare Ulrika Ekvall.

Tingsrättens målnummer: B 6048-15.

Kontakt
Kammaråklagare Ulrika Ekvall, 010-562 68 81, tillgänglig på telefon måndag den 20 juni kl. 14.30–16.00.

Övergripande frågor om brottstypen äktenskapstvång besvaras av kammaråklagare Kristina Ehrenborg-Staffas på Utvecklingscentrum Göteborg, 010-562 71 11.

-Pettersson undrar om åklagaren inte gillar den beställda mångkulturen? I detta fall från Afghanistan…

2 thoughts on “Åtal för äktenskapstvång och flera andra brott

  1. Är inte detta rasism? Konstigt att de inte mordhotat åklagaren men det kanske kommer i form av ett terroristdåd när poletten trillar ner i muslimernas hjärn och det plötsligt blir kränkta för att de blir dömda för brott de begått bara för att de utgår ifrån sharia. Efter avtjänat straff borde hela klanen deporteras tillsammans med de som bjudit in dem.

    • Alla som inte anpassar sig till vår kultur och värderingar borde skickas tillbaka. Dom är faktiskt bevisligen potentiella hot mot landets och folkets säkerhet.

Kommentera