Anders Lindberg ger svar på tal

Anders Lindberg på Aftonbladet har makt. Jo, hur märkligt det en kan låta så har han det.

Lindberg är ledarskribent på en av Sveriges största dagstidningar och detta faktum han både kan och också utnyttjar. Inte sällan ses också Lindberg i direktsända debatter och i tv-kanalernas fina morgonsoffor i vilka han kan föra fram sina åsikter och teorier, allt som oftast oemotsagda.

Anders Lindbergs fromma förhoppning är att hans läsare inte läser några andra nyheter än de som förmedlas i hans egen tidning. Tyvärr har det undgått Lindberg att världen förändrats, att man med bara några knapptryckningar kan ta del av nyheter från medier världen över och att den svenska pressen är på väg att utkonkurreras av andra alternativ.

Hur mycket expert är då Lindberg? Hur förtroendeingivande är hans alster och trovärdighet?

Ja, Lindberg är en av de som konsekvent vägrat ta till sig debatten om de ensamkommande och frågetecknen kring deras ålder. Minns ni?

Skärmklipp

Nu har ju t.o.m. statliga Sveriges Radio grävt i det här och kommit fram till samma slutsatser som alternativ media och en handfull journalister gjort sedan en lång tid tillbaks. Har ni sett någonstans att Lindberg bett om ursäkt eller skrivit några uppföljare där han erkänner att han har fel? Nej, givetvis inte då en ursäkt skulle skada hans varumärke som självutnämnd expert.

Senast i raden av Lindbergs konststycken är i gårdagens ledartext, där han redan i rubriken avslöjar vad det handlar om. ”Homofobi inte fråga om islam”.

Frågan om homofobi har definitivt att göra med islam. Se kartan nedan. Låt vara att uppgifterna är från 2013, men jag tror inte verkligheten förändrats nämnvärt. (klicka för större bild)

Skärmklipp

I Sverige är asylsökande HBTQ-personer utsatta för trakasserier på sina boenden och detta har lett till en diskussion om särskilda boenden för dessa. Merparten av dessa kommer från muslimska länder där de utsatts för trakasserier.

I den här videon hör vi en imam från Orlando säga att döden är det enda rätta för homosexuella.

Det finns homosexuella muslimer, bl.a. hävdas det att tre stycken av dem är imamer. En finns i USA, en i Frankrike och en i Sydafrika, alltså inga muslimska länder. En av dem, Daayiee Abdullah från Washington, säger att homosexualitet är förbjudet i traditionell islam.

I Koranen finns följande att läsa:

Sura 29:29…”Ni praktiserar sex med männen, begår röveri, och tillåter alla sorters synder i ert samhälle.” Det enda svar hans folk gav var, ”Låt GUDs straff komma till oss, om du talar sanning.”

Sura 26:165 och 166…”Har ni könsumgänge med männen, av alla människor?…Ni försakar de fruar er Herre skapat åt er! Ni är verkligen syndande människor.”

Åter till Anders Lindberg och hans ledarkrönika.

”Det som händer nu i debatten är att den extrema högern försöker använda offren i Orlando som slagträ i sitt kulturkrig mot islam”

Samme Lindberg skrev så här efter Anders Behring Breiviks fruktansvärda dåd på Utöya.

”Det är en idévärld som är stark kring partier som Fremskrittspartiet i Norge, där Breivik själv var aktiv till 2007. Och kring Sverigedemokraterna och Dansk Folkeparti.”Aftonbladet 2011-07-25

Detta vansinnesdåd begicks av en ensam galning. Trots det fick och får fortfarande politiker, medlemmar och väljare till invandringskritiska partier bära en kollektiv skuld för det som inträffade. Anders Lindberg är en av de som skriker högst.

Omar Mateen var muslim, han hade svurit trohet till IS och ogillade att män kysstes öppet. Omar Mateen begick sitt dåd på egen hand så vitt rapporterna erfar och ingen människa skyller detta vansinnesdåd på världens alla muslimer. Nu har det förvisso visat sig att Mateens fru kände till hans planer och kan komma att åtalas.

Kan Lindberg anklaga demokratiskt valda partier och deras väljare, måste han också ta skeden ur mun och anklaga den muslimska värld som fördömer homosexualitet.

Vill den muslimska världen något annat, finns bara en sak att göra. Visa er välvilja och låt homosexuella komma till era moskéer för att läsa om just sexuellt oliktänkande. Jonas Gardell, Mark Lewengood, Alexander Bard m.fl. har här en utmaning.

Aftonbladet

10 thoughts on “Anders Lindberg ger svar på tal

  1. ”Har man bra skor, kan man gå långt”.

    Bommersviks-sossen Anders Lindberg går fortfarande barfota.

    Med bly-keps på skallen.

  2. Anders Lindberg syndromet är en allvarlig sjukdom, – Svitsarens talskrivare Henrik Arnstadt lider av den och nog känns Arnstadts lögner och verklighetsfrämmande floskler igen när STORMAKTENS svitsare Stefan Löven tjatar om att skägge-baaarnen ”flyr för sina liv” och att SD är onda rasister och nazister….
    MEN DE ÄR AVKLÄDDA OCH AVSLÖJADE INPÅ BARA STJÄRTEN AV ALTERNATIVMEDIA!!!

  3. Hur många homosexuella har det senaste åren dödats av ickemuslimiska mördare? Lindberg är i sanning ett extra sänke för hatblaskan han fabulerar i. Man måste ju vara efterbliven för att hålla med den skiten och de lögner han producerar.

  4. Jag har ALDRIG förstått varför denne man är inbjuden till debatter och Aktuellt med flera, då det är en enda lång utdragen PINA att lyssna på hans floskler och man tittar på klockan och undrar när han är färdig så att man kan lyssna på de som VERKLIGEN har något intelligent att tillföra…

Kommentera