Förlag ger ut ”Mein Kampf” – kan vara brottsligt

Nazism. Ett litet förlag i Leipzig planerar att ge ut Adolf Hitlers ”Mein Kampf” i en okommenterad nyutgåva, skriver tyska tidningen Die Welt. 

Tidigare i år publicerades en kommenterad version av det nazistiska verket av den Münchenbaserade forskningsinrättningen Institut für Zeitgeschichte. Intresset från extremhögern var då litet eftersom verket innehöll 3 500 kommentarer som kritiserade Hitlers argument.

Tyska åklagare ska nu undersöka om förlaget gör sig skyldigt till hets mot folkgrupp.

Hitler hade en affär med islam, Mein Kampf är fortfarande en storsäljare i arabvärlden.

meinkampf

17 thoughts on “Förlag ger ut ”Mein Kampf” – kan vara brottsligt

  1. Har faktiskt aldrig läst den men skulle vara väldigt spännande och vad Hittler hade att säga men förmodligen är det som står där om den evige fienden sådant jag redan vet.

  2. Tja om vi nu ska uttrycka oss om böcker som borde förbjudas så är det väl Bibeln, Koranen och alla andra förbannade religioners böcker som inte heller borde tryckas och de som finns borde samlas in och brännas till sista exemplaret!

    Nu kan man ju ställa sig frågan, VARFÖR? Jo därför att fortfarande ett par tusen år efter att de tillkom så finns ingen fred! Dessutom har i princip varenda nu pågående konflikt sin grund i någon av de här religiösa böckerna! Det är precis som det alltid har varit alla konflikter grundar sig på att någon tror sig besitta sanningen om livet och universum, trots att den sanningen bara är en utopi i några individers förvridna hjärnor!

    Vi får hoppas att kommande generationer förstår att ta till sig sanningen om att det inte finns någon sanning i någon religion överhuvudtaget!

  3. En som tydligen tror fast på Knopp,är denna Tysklands största förräderska
    genom alla tider.I dag besökte hon Verdun som är minnesplats för alla de som dog i 1:a WW.. Troligen förväxlade man 29 maj 1940,som var dagen då Frankrike började ockuperas.Detta skedde dock på en helt annan plats,och under helt andra förhållande som Führerin Merkel,och hennes kompis Hollande tycks tro.Där ser man våndan av att historia som ämne i DDR,endast bestod av den ”segerrika röda Armèn” !
    http://www.berliner-zeitung.de/image/24135046/2×1/940/470/b16fb34d98091e8d92ad26792f0272b3/bM/merkel-hollande-consonvoye–1-.jpg

  4. Albert Speers ”Inside the third reich”,

    • Tro honom inte !!!!
      Denne Knopp är nutidens största historieförfalskare… Det finns t.ex. inte så många filmer bevarade, som visar på ett neutralt öppet sätt, vad som verkligen skedde.De filmer denne Knopp använder sig av, är utsökta antipropaganda mot nazismen… M.a.o. visas samma bilder från judetransporter,som spelats in i Holland upprepas sen förfalskas,och visas i samband med olika historiska skeenden kring hela Europa.Skulle man tro denne ” professor”,är det liksom i Cowboyfilmer,tusen indianer som dödas av två vita revolvermän !

  5. För de av er som är intresserade,en ganska tungläst bok.Oerhört med upprepningar,och till stor del citat från tidigare publikationer…
    Ur historisk synpunkt har boken inte mycket att tillägga… Men att låta censurera är inte rätt.Nu har ju boken av författarrättigheter (som låst tidigare utgåvor) löpt ut.. Var så goda,och tag del av 1900-talets tidiga ideologier.

  6. Rätt att ge ut ”Min kamp”, kan inte jämföras med ”Kapitalet”, Karl-Marx låg på en helt annan intellektuell nivå, en del kloka tankar i den boken, den har kidnappats och missuppfattats av s.k. ”kommunister”. Marx största fel var att han trodde på förstatligande av produktionsmedlen, han bästa tanke tycker jag är uttalandet att ”religionen är ett opium för folket.” Det är dags för en Vetenskapsbibel men den skulle bli mycket tjock och motbevisa religionens rappakalja. Det största felet med religionen är att den sätter människan i högsätet, att människan är skapelsens krona, det är extremt egoistiskt sätt att se på jorden, livet, universum.
    Har kikat en gång i ”Mein kampf” – det var inte mycket vettigt i den boken, nazismens brott är historiens mest avskyvärda med meningslösa mord på milliontals människor, Hitler gasade minst 6 millioner judar.
    Att jämföra människor som är kritiska mot massinvandringen med nazister är inte bara idiotiskt utan en fullständigt irrelevant jämförelse!

    • Så du anser att yttrandefrihet skall vara avhängigt vad du anser håller tillräcklig intellektuell nivå? Hm, påminn mig, finns det inte andra som har tänkt så tidigare? Hohum, hm, påminn mig, vad hette de där ideologierna som tänkte så nu igen?

  7. Ert försök att bevisa islam=nazism genom oändlig upprepning är fortfarande lika löjlig och lika propagandistisk.
    Islam är en universialistisk ideologi. Den syftar till att få alla människor på hela jorden att bete sig på samma sätt, leva efter sharia. Detta påminner om kommunism, socialism, kristendom och bombliberaler.
    Nazismen var en etnisk ideologi. Den ville främja ”ariers” intressen i allmänhet och ”tyskars” intressen i synnerhet. På andra människors bekostnad. Den var dessutom totalitär och centralistisk och militaristisk.

    Tyck illa om nazismen för sin egen skull? Istället för detta oärliga propagerande? Ni beter er precis som gammelmedia!

  8. OT: Koranen säger att jorden är platt. Medans bibeln säger att den är rund.

Kommentera