Europa: Allah tar över kyrkor och synagogor

av Giulio Meotti  •  26 maj, 2016

  • I den holländska provinsen Friesland har 250 av 720 existerande kyrkor omvandlats eller stängts. Fatih Camii-moskén i Amsterdam var en gång i tiden St Ignatius-kyrkan. En synagoga i Haag gjordes om till Al Aqsa-moskén. I Flandern blev en berömd kyrka lyxhotell. Katolska valvbågar, kolonner och fönster svävar nu över menyer och restaurangbord.

  • ”Fransmännen kommer inte att vakna förrän Notre Dame görs om till moské.” — Emile Cioran, författare.
  • Tyskland säljer bokstavligen sina kyrkor. Mellan 1990 och 2010 stängde den tyska evangeliska kyrkan 340 kyrkor. I Hamburg köptes nyligen en lutheransk kyrka av muslimer.
  • ”Historien lär oss att sådana här förändringar sällan är harmlösa.” — Bertrand Dutheil de La Rochère, assistent åt Marine Le Pen.

Hagia_Sofia

Under förra årets konstbiennal i Venedig gjorde den schweiziske konstnären Christian Büchel om den urgamla katolska kyrkan Santa Maria della Misericordia till moské. Kyrkan har inte använts som kristen helgedom på över 40 år. Büchel fyllde barockväggarna med arabisk skrift, täckte golvet med en bönematta och gömde krucifixet bakom en nisch som pekade ut riktningen mot Mecka, islams heligaste stad. Det hela var en provokation.

Men på andra håll i Europa håller islam verkligen på att springa ifrån kristendomen, alltmedan judarna lämnar – inte bara Frankrike utan hela kontinenten – en masse.

Läs vidare

11 thoughts on “Europa: Allah tar över kyrkor och synagogor

  1. Pengarna kommer från Saudiarabien. Landet där man förbjöd slaveriet redan år 1965. Islam, fredens ideologi.

  2. Pettersson: 85 % av europeer är atheister, det finns 10 tusentals som bara förfaller och kostar en massa att underhålla. Gör om de tilm bostäder eller liknande som gör mer nytta.
    90 % av den svenska befolkning sägs inte bry sig om religion (siffran för SD 100%, då alla har gått ur kyrkan).

    Sen Hagia Sofia, där var det ett tempel som kristna förstörde och byggde en kyrka på. Muslimerna behöll åtminståne byggnaden och dess historia.

  3. ONDSKANS IDEOLOGI breder ut sig och Europas befolkningar förvägras fakta av massmedia och de politiskt korrekta!
    Islam är en ideologi direkt från Satan och samhället vägrar ta tag i problemet. Det är definitivt inte en religion!!!!!
    Mänsklighetens värsta OHYRA sprider sig som en pest över terra och får breda ut sig i politiskt korrekt media och de ursäktas för vilka bestialiska jävligheter de än ställer till.
    Hårda ord MEN STOPPAS INTE MUSLIMER FRÅN ATT INVADERA EUROPA BLIR DET HELA MÄNSKLIGHETENS UNDERGÅNG!!
    Människan har inga bra framtidsutsikter med islam som förvägrar människor demokrati och mänskliga rättigheter, en mycket farlig ideologi. OM vi försöker se några 100 år framåt blir detta om det inte stoppas vår civilisations undergång!!!

    • Stefan Einhorn har skrivit en bok med bra tankar, ”Konsten att vara snäll”…..Någon borde skriva boken, ”Konsten att spela dum”…..Många svenskar ser vad som händer med Sverige men tvingas spela dumma av bl.a. rädsla för att förlora jobbet m.m…..

    • Vad gör vi?
      Vad gör du?
      Hur lång tid har vi på oss?
      Vad blir nästa attack mot oss?

      • På 10-20 års sikt kommer detta att förstöra Sverige genom att denna ideologi får mer och mer makt, vi måste engagera oss, rösta på SD idag, kanske något annat parti också dyker upp eller att befintliga ser allvaret och ändrar riktning.
        Jag brukar besöka och delta i Folkets Demonstration samt stödja bloggen och Avpixlat.

  4. Varför, i fridens alla dagar, går inte våra samfund ihop för att kristna de hedningar som, till varje pris, vill komma till vårt kristna land? SvK har anammat den falska läran och arbetar aktivt för att byta ut Jesus mot Mohammed. Jag tror att SvK lider av Stockholmssyndromet och behöver snarast professionell hjälp, själavård. Blotta tanken på att Antje skall döpa det nya kungabarnet ger rysningar, En scen som hämtad ur Rosmaries baby.

Kommentera