Ensamkommande missnöjda med maten, vägrar äta

INVANDRING. De ensamkommande asylsökande på Berghem är missnöjda med maten. Under veckan har några av dem vägrat äta maten som serveras.– Om de fortsätter vägra äta vet jag inte, säger Maria Östlund, chef för integrationsenheten på Bergs kommun.

På HVB-hemmet Berghem i Hoverberg bor 18 ensamkommande asylsökande. På torsdagen försökte en grupp av dessa få till ett möte med ansvariga på Bergs kommun. Anledningen var att gruppen var missnöjd med maten som serveras.  – En del av dem har vägrat att äta av maten som serveras eftersom man är missnöjda med vissa saker. De har vägrat att äta av maten som serverats på Berghem, sedan kan de ha ätit på annat håll, säger Maria Östlund.

Något möte på torsdagen fick inte gruppen. De asylsökande fick åka tillbaka till Berghem med ett löfte om ett möte under fredagen.– De behövde en återkoppling på en gång. Men eftersom de har annat språk svarade vi att vi måste arrangera det med berörda ansvariga, plus att vi behöver boka tolkar så att ni får en chans att ge uttryck för vad ni vill, säger Helen Rikardsson, chef för stöd, utveckling och hälsa på Bergs kommun.

Mötet hölls på fredagseftermiddagen. De asylsökande ungdomarna var främst missnöjda med att inte kunna laga sin egen mat, som de tycker om, på sina egna rum.
– Att laga mat på sitt eget rum är inte möjligt utifrån fastighetens utformning. Vi har kommit överens om lite andra förslag. Ett är att vi bildar mindre matlag där de ska få chans att både inhandla, laga maten och hålla i ekonomin för sig själv och några kamrater. Majoriteten var nöjd med förslaget, några var mindre nöjda, säger Helen Rikardsson.

Var de även missnöjda med kvaliteten på maten som serveras? – Det är mat som de inte är vana vid. Det är i stora delar svensk mat. Vi har haft ett möte tidigare. Då var vi överens om att de skulle vara med och påverka vilken matsedel som skapades och vilka ingredienser som skulle finnas med. De valde att tycka att det var ett dåligt förslag och sedan har de struntat i det.

-Pettersson tycker ingen ska tvinga ”barnen” att äta, upplys gärna om att mat som de gillar finns i deras hemtrakter och dit går det att återvända…

LTZ.se

13 thoughts on “Ensamkommande missnöjda med maten, vägrar äta

  1. För en månad sen var dessa barn med i nyhetsrapporterna. Man hade ordnat en fotbollsturnering för ensamkommande i Myrviken och det blev ett våldsamt bråk med tillhyggen så en hamnade på sjukhus.

    Kommunen är liten i folkmängd, ca dryga 7.000 pers, men sträcker sig ända ut till norska gränsen. Den socialdemokratiska ledningen med hjälp av MP:are satsade tidigare på somaliska invandrare och nu startat flera HVB-hem med många afghaner. Naturligtvis klagade afghanerna tidigt på maten. Afghanistan måste ha världen förnämsta kök!? De erbjöds vara med i matråd och bestämma vilken mat som skulle lagas och med vilka ingredienser men det nobbade de.

    Bergs politiker tror fortfarande att de kommer att tjäna på invandringen…..

  2. Låt dom svälta ihjäl om dom så önskar och när dom är döda så skickar ni tillbaks dom med meddelandet att så här går det om man vägrar äta MAT.

  3. Om vi haft samma regler som Australien skulle dessa inte vara i Sverige, en ”normal” stat klemar inte med människor, särskilt inte andra staters medborgare. Detta är unga, arabiska män, de ska skickas ut och vill de inte äta blodpudding eller fläskkotlett så ska de inte ha någon mat.
    ut med dem och säg till dem att aldrig komma tillbaka!!!

  4. ”Duger det inte så behöver du inte äta, det avgör du själv men det är det som serveras och något annat blir det inte!”
    Det fick man höra som liten grabb, redan.

    Vad är det här för folkslag? Det finns ju knappt något förstånd hos dem, alls.
    Det verkar vara ett ständigt kaos, oreda och verklighetsfrånvaro en masse i tankeklotet.
    J#%la typer.

  5. Maria Östlund ska nog inte oro sig för att småttingarna inte vill äta serverad mat! Maria ska nog se det som självsanering om någon av de så kallade ensamkommande slynglarna förlåt ”barnen” råkar svälta sig till döds! Maria får se det som en besparing för samhället i stort!

  6. Finns ingen som stoppar maten i munnen på mig om jag inte vill äta!
    Och, Svenska staten ger fullständigt fan i om jag skulle svälta mig till döds! (Med all rätt!) Staten skiter också i om jag har råd eller inte att äta!

  7. Kanske skulle ett utvisningsbeslut få dessa välfärdsturister att
    sluta lipa över maten? Så vitt jag vet är dom inte hitbjudna av
    Svenska folket, och passar inte vistelsen här är det bara att
    dra åt h—te!

  8. vad är problemet ge maten till SVENSKA hemlösa och pensionärer
    tror dom skulle uppskatta de

  9. Alla invandrare från sydliga länder har inte förstått att i norden kan man bara odla grönsaker några få månader på året. Inte heller ledande politiker i (MP), som talar om hållbart samhälle, har förstått varför nordbor äter grisar, kor och får och att djuren under sin livstid håller landskapet öppet.

    Hur skulle det gå om Sverige berikades med ytterliga 30 miljoner grönsaksätare som (C) har föreslagit?

    Skulle landets bytesbalans tillåta import av livsmedel med en utökad lågutbildad arbetslös befolkning med delvis medeltida värderingar?

    Kommer det i framtiden finnas livsmedel att importera?

    • Med 40% självförsörjningsgrad kan framtiden bli ”intressant”
      Att de nyanlända (vilket vidrigt PK-ord) inte begriper så mycket av hur landet Sverige fungerar är ju klart, annat är att Sverige är ett rikt land och ni ska försörja oss och ge oss ”vår mat”!

  10. Låt dessa jävla bedragare svälta. En kick i röven ska de ha och en enkel ut ur detta land.

Kommentera