En fråga om otrygghet

Efter den senaste tidens händelser i svenska förorter och utländska mediers allt mer negativa bild av Sverige, är det nog fler än jag som upprörs och oroas.

Vad vill då politikerna och vad gör de för att stävja situationen och se till att hederliga medborgare finner hoppet igen?

Som medborgare undrar man ibland om politikerna finns till för oss väljare, eller om vi väljare finns till för politikerna?

Jag ville ha svar på min oro och ilska över det som sker i mitt land. Därav skickade jag två enkla frågor till en utvald riksdagsrepresentant  från samtliga riksdagspartier. Frågorna var korta och enkla.

  • Vad har ditt parti för politik för att Sveriges dryga 50 no go-zoner är ett minne blott i framtiden?
  • Vad har du personligen för inställning och vad skulle du stifta för lagar och regler om just DU fick chansen att bestämma?

Nu räknade jag med att svaren skulle komma, om inte från personerna själva så åtminstone från någon av deras brevsvarare. Icke…

Ingen, jag upprepar INGEN, brydde sig om att svara. Därför är jag nu än mer övertygad om att vi väljare är till för politikerna och inte tvärtom. Vi är tydligen bara viktiga under några månader vart fjärde år.

De riksdagspolitiker jag sände frågan till är:

  • Marie Granlund (S)
  • Hanif Bali (M)
  • Richard Jomshof (SD)
  • Jabar Amin (Mp)
  • Johanna Jönsson (C)
  • Mathias Sundin (L)
  • Tuve Skånberg (KD)
  • Lotta Johnsson-Fornarve (V)

15 thoughts on “En fråga om otrygghet

  1. ”Ärliga argument krävs i debatt om flyktingar”

    Lina Aldén och Mats Hammarstedt skriver att Stefan Löfvens argument kring flyktingpolitiken inte håller vid en närmare granskning.

    ”En flykting kostar i genomsnitt 142 000 kronor per år de första sju åren efter att personen har fått uppehållstillstånd. Kostnaderna för offentlig sektor är därmed höga och det är centralt att diskutera hur de kan minskas.”

    ”Att motivera flyktinginvandring med argumentet att denna ska vara en resurs för att klara välfärden riskerar däremot att vilseleda debatten och bidrar knappast till en förbättrad flyktingintegration.”

    Skriver Lina Aldén, docent i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet i Växjö och Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi vid Linnéuniversitet i Växjö i en debatt artikel i SvD idag.

    http://www.svd.se/arliga-argument-kravs-i-debatt-om-flyktingar/om/svenskt-flyktingmottagande

    Lina och Mats är ju även ansvariga för den rapport som Finanspolitiska rådet har fått i år. Som Pettersson tidigare har refererat till.

    http://fpr.sv.internetborder.se/download/18.21a8337f154abc1a5dd2876a/1463335875126/Underlagsrapport+2016+1+Ald%C3%A9n+och+Hammarstedt.pdf

  2. De är fast beslutna att köra projektet to the end. Sen har de en jet som väntar på Arlanda, lita på det.

  3. Har dom inte gång på gång sagt att ”flyktingpolitiken ligger fast”, kanske. De har bestämt sig för en politik, och sen spelar det ingen roll vad folket tycker.
    D v s om det är fel folk. D v s vi som har våra rötter här. Se bara på spelet med DÖ, för att få sin vilja fram, och undvika demokratin, d v s nyval. Så varför skulle dom bry sig om oss. De importerar ju förresten sin valboskap numera, som en fiffeldiktatur av värsta slag. Så demokratin, kan sättas ur spel på många sätt, om man har fyhrerambitioner, vilket visar sig till fullo hos makten av idag.

  4. Det står helt klart att de lever i bubblan att vi är till för dem och ska hålla käften när det inte är valdag. Det måste bli ändring på detta.

  5. Bravo Stefan. Ett enkelt sätt att syna de folkvalda i sömmarna och få fram vad de står för. Svaret kom att de värnar om sig själva och skiter i svenska folket.

  6. Jag har mina onda aningar angående Sverigedemokraterna. Har tyvärr en stark känsla av att de håller på att ”rätta in sig” i ledet.

    Håller med Stefan K i hans funderingar, vad är vi egentligen värda? Egentligen…?

  7. Herr F. Reinfeldt mår fortfarande prima och ser inga som helst problem med folkutbytet.

  8. Från att ha älskat Sverige har detta nu vänt till avsky för allt som Sverige står för. Slapp migrationspolitik, ingen kontroll av de som kommer hit, man delar ut svenskt medborgarskap som det vore gratis äpplen och katastroferna duggar tätt i Sverige. Man får uppfattningen att ingen i regeringen verkligen bryr sig. Politikerna har inget förtroende hos svenskarna, de som regerar verkar inte engagerade och saknar viljan att göra något för landet. Sverige har blivit en diktatur, där folket inte längre kan göra sina röster hörda. Undviker idag att säga att jag är svensk. Det skrattas åt vår regering i utlandet och man skäms över att vara svensk idag. Det drabbar folket som gjort ett dåligt val med att rösta fram en statsminister inte värt namnet. Idag är jag rädd, rädd för att gå ut på kvällarna, rädd att träffa migrantgrupper av män, rädd för kvinnor som är maskerade från topp till tå och ser ingen ljus framtid för SVERIGE längre…

  9. Det är så att vi människor har rätt att yttra oss en dag vart fjärde år. Resten av tiden skall vi hålla käften och göra som politikerna ( alltså dom som saknar hjärnceller) säger.

Kommentera