Sex gripna för försök till vapensmuggling åt muslimer i Sverige


ISLAM. TT rapporterar att fem personer har gripits i Bosnien och en i Sverige för vapensmuggling till radikala islamister i Sverige, enligt bosniska myndigheter. En person har tidigare gripits i Sverige och två är på fri fot, enligt ett uttalande från departementet.

Bosnien_vapen

Polisen har beslagtagit stora mängder militära vapen i samband med sju räder i städerna Gradiska och Laktasi. Bland annat automatvapen, granatpjäser och handgranater. Räderna ingick i en internationell polisoperation som kallas ”Varg RS”. Svensk polis deltog i operationen.

”Vi har inga kommentarer till dessa uppgifter i nuläget. Vi väntar på mer information från Bosnien”, skriver Carolina Ekéus, pressekreterare på Nationella operativa avdelningen vid den svenska polisen.

Vapnen skulle enligt serbiska uppgifter till några som kallar sig ”Muslimska bröder” i Sverige och en av de gripna är en ”Örebroare”, övrigas nationaliteter uppges ej.

Nezavisne

-Pettersson säger att det är lugnt. Sverige har kontroll, vi betalar till och med uppehället för ockupationstrupperna som vi frivilligt släppt över gränsen och ger bidrag till deras stridsledningscentraler som kallas moskéer…

Det beslagtagna är ett 40-tal skjutvapen, drygt sex kilo sprängmedel, ett tiotal handgranater, granater till raketgevär, 250 000 euro, drygt tio kilo guld, tre personbilar och cirka 50 kilo marijuana.


12 responses to “Sex gripna för försök till vapensmuggling åt muslimer i Sverige

 • Atilla

  Iraqi troops detonate IED trying to disarm it

  Gilla

 • Johan Hörnfeldt

  Sverige behöver hårdare terrorlagar. Det är dags att sverige vaknar. Jag vill nolltålerans mot terrorims. Dem som stödjer terrorist, tycker att det bra när dem dödar folk och skär av halsen ber jag att dem slutar att skriva så och slutar att stödja terrorist det kränker när dem gör så. Våga stå emot terrorist och sluta att vara så feg i sverige. Jag löste igår i metrotidningen att rieringen ha hemlig dataavläsning trots hård kritik. Rieringen tar nästa steg för att bekämpa terrorism och vill införa hemlighets datavläsning, trots den hårda kritiken har väkts mot metoden. Advokatsamfundets ordförande är kritisk mot hemligdataavläsning. Det är inget att va hårt kritisk till hemlighets dataavläsning det får dem sluta med jag blir besviken att det har väkts hård kritik jag accepterar inte hårda kritiken. Lär att ha förståelse för hemlighetsdataavläsning det är viktikt punkt och slut! Jag står på rieringen sida med förslaget. Det är bra med hämlighets dataavläsning det förstärker terrorsäkerheten. Dem som är skarp kritisk till förslagen dem har fel. Jag vill att förslagen går igenom punkt och slut oavsätt om det väcker hårda kritiken

  Gilla

 • dave

  Sved skoj. Kan man lugnt säga.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  En ”svensk” är gripen, de resterande i terrorcellen har redan beställt nya vapen.

  Gilla

 • Tony

  Dom mest naiva idioter som går att uppbringa på Guds
  gröna jord går att hitta i den Svenska regeringen!

  Gilla

 • Kurt

  Anslut till hemvärnet innan kaosblatterna gör det. Säkert någon idiot i hemvärnet som propagera för ”mångfalt” vi måste förekomma sånt.

  Gilla

  • Lofas

   jo jo sen blir man kommenderad ut för att skydda moskeer som muhammedanerna är duktiga på att själva bränna ner..

   Gilla

 • Observator X

  Tror också att det är lugnt, vi ha ju Carro som ha koll, ba.

  Gilla

 • Svenne

  87 % av offren i ett terrorattentat är ok

  Gilla

  • johan hörnfeldt

   Sluta att säg så! Offren är inte alls okej iterrorattentat skärp dig! Stoppa terrorn nu i sverige. Läggav att dalta med terrorister!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: