Regeringen får bakläxa om bistånd till Palestina

BISTÅND. En riksdagsmajoritet röstade i onsdags igenom ett krav på att biståndet till Palestina måste ses över.

Beslutet i riksdagen innebär att Sverige måste ställa högre krav på den palestinska myndigheten vad gäller demokrati, korruption och respekt för mänskliga rättigheter för att det svenska biståndet ska fortsätta att betalas ut.

Därmed får regeringen bakläxa av riksdagen för sin politiska linje gällande det palestinska självstyret. Det var genom ett yttrande som tre partier skrivit under, L, M och KD, och som gick till omröstning i riksdagen i onsdags.

Efter att SD backat upp det skrivna förslaget, samtidigt som V och C lagt ned sina röster, kunde denna skrivelse godkännas av riksdagen, vilket gör att Sverige för tillfället har en något ambivalent politik. Regering och riksdag är nämligen inte helt ense om vilken linje som bör gälla i relationen till Palestina efter detta beslut.

Ända sedan regeringen erkände Palestina som stat för två år sedan har oppositionen varit kritisk, och visar nu också att de kan driva igenom sin agenda i riksdagen.

Läs mer på Dagen.se här.

-Pettersson ställer sig lite frågande högre krav på den palestinska myndigheten vad gäller demokrati, korruption och respekt för mänskliga rättigheter” har det över huvud taget ställts några krav på araberna?

8 thoughts on “Regeringen får bakläxa om bistånd till Palestina

  1. Varenda svensk biståndskrona som skänks till Palestina hamnar i en liten klicks bankkonton, nästan inget går till dem som behöver pengarna.

    • Pensionärer svälter och Sverige har Europas sämsta akutsjukvård men till araber/muslimer finns det hur mycket pengar som helst att ösa ur den outtömliga svenska statskassan….
      VANSINNE….Orden räcker inte till, jag trodde att våra politiker i första hand värnade Sveriges befolkning MEN dessa myglande kräk skiter i svenskarna och den värsta HYCKLAREN är Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt….Se på kommunismens på jorden, – Nordkorea, Cuba, Kina med flera, – kommunismen fungerar INTE i praktiken och Vänsterpartiet går mördarideologin islams ärenden och stödjer ISIS lika mycket som islamistiska Miljöpartiet och Svetsargänget….Det är inte klokt att dessa ska leda Sverige!
      VI BEHÖVER ETT STOPP FÖR MASSINVANDRINGEN OCH NYVAL NU!

  2. Stopp all pengeoverføring til Palestina. Det er å finansiere terrorister som Hamas, Al Qaida og IS. I israelske fengsler sitter palestinske statsterrorister fengsla for mord. De får 10000kr i måneden av staten Palestina som betaling for sin jihad. Pengene kommer fra dumsnille Norge, Sverige osv.. 👹🔫

    • Vill påminna är som levde på den tiden,och ni som fötts senare att den ultrakommunistiska RAF (röda arméfraktionen) i Tyskland, utbildades i deras ”palestinska” Al-Fahta-träningsläger för terrorister.
      Läger som än idag existerar,och utbildar små barn till dödande vapen.
      RAF var orsaken till många stackars människor på 70-talet,och bl.a. tyska ambassaden i Sthlm,blev ju utsatt för ett av terrorattentaten med flera döda.
      Glöm hellre aldrig alla de otaliga flygplanskapningar som dessa orsakade och som final för det hela,slakten i samband med OS i München 1972… Ett gemensamt har/hade dessa arabsvin,och som än idag existerar.Det stöd till dessa gerillaband som ingicks med O Palme och Arafat.Den senare en av 1900-talet största terrorister, och den förstnämnde en mycket skum figurer i terrorns tjänst !

    • Men Norge har i alla fall hotat dra in biståndet om de, Hamas, fortsätter använda pengarna till att belöna jihadister som mördar.

  3. Varför i hela friden ska vi skattebetalare TVINGAS skänka våra pengar till dessa vidriga muslimer, barbarer, vildar och mördare? Detta bistånd måste bort omgående och det gäller naturligtvis biståndet till alla länder! Vi måste ta hand om vårt eget folk först.
    Hur många svenska pensionärer lever i nöd och armod i Sverige?
    Och hur många svenska uteliggare finns det runt om i landet?
    Eller alkoholister?
    Svenska barnfamiljer som har det knapert?
    Listan över behov i vårt eget land kan göras hur lång som helst, men landsförrädarna föredrar ändå att skänka bort våra miljarder till slödder och oduglingar i MENA länderna!
    Janne

Kommentera