Ekonomiska migranter måste avvisas snabbare


INVANDRING. Sveriges omläggning av migrationspolitiken är den mest drastiska förändringen på ett politikområde i modern tid – från EU:s mest generösa till EU:s mest restriktiva på några månader.

Steget från att regeringen (statsministern) deltog på möten på temat ”Refugees welcome” och en retorik om att ”vi bygger inga murar” till regeringslarm om ”systemkollaps” (utrikesministern), och om att närmast i linje med ett undantagstillstånd stänga Öresundsbron (infrastrukturministern), visade sig vara märkligt kort och fortfarande är Sverigedemokraterna som i åratal varnat för detta rasister och fascister.

Citat från dt.se…Det är först den 1 juni som Sverige inför den helt självklara ordningen att migranter utan asylskäl inte har rätt till boende och ekonomiskt bistånd.

Först i oktober blir cirka 100 förvarsplatser i Märsta klara för migranter med särskilt stor risk för att avvika från avvisningsprocessen. Ett särskilt polisiärt projekt, med arbetsplatskontroller mot arbetsgivare som låter migranter som gått under jorden arbeta svart, har inletts.

Polisen får 33 Mkr extra och Migrationsverket 215 Mkr extra i riktade insatser återvändandeprocessen. Inte mer än 120 Mkr satsas på att Migrationsverket ska korta ned asylprocessen.

Det är för litet och för sent. För mycket resurser går till migranter som inte borde vara i Sverige medan oerhörda bilder når oss eftersom kriget rasar i Syrien och IS folkmord fortsätter och miljoner sitter fast i grannländernas flyktingläger.

Tidigare tankar om exempelvis ”ett snabbspår” för asylsökande från vissa länder (andelen från Albanien, Georgien, Makedonien, El Salvador och Serbien som får asyl är under fem procent) fanns inte med i det som presenterades i måndags.

Regeringen lade inte bara om migrationspolitiken på ett drastiskt sätt, i kombination med den osolidariska deklarationen att höga trösklar in till arbetsmarknaden måste bevaras.

Också hanteringen av den ekonomiska migrationen till Sverige är illa skött…

-Pettersson säger att redan i januari konstaterade inrikesminister Anders Ygeman att uppåt 80000 sökande utan giltiga asylskäl skulle avvisas. Planerna som presenterades för fyra månader senare är helt otillräckliga och det värsta är att de knappast kommit igång. 80 000 motsvarar ungefär hälften av de som kom förra året och för att utvisa dem på ett år borde ett plan om dagen med 200 avvisande lyfta från Arlanda…

Det är dyrt, betydligt dyrare än att aldrig släppa in dem men billigare än att ha dem här.


3 responses to “Ekonomiska migranter måste avvisas snabbare

 • Pica pica

  Såg nyligen en EU-migrant-film. Det finns hur många som helst. I motsats till Rumäniens minister som var här på besök i fjol (?) för att få hem några tiggare till fruktskörden, säger de som är här att arbetslösheten i Rumänien är skyhög. Många gånger högre än i Sverige.

  Det är naturligtvis rena lögnerna. Dessutom kan de ju språket i sitt hemland och där finns betydligt fler lågkvalificerade jobb.

  Stefan och Ylva räknar ju med att nu när det satsas hej vilt på att alla invandrare ska få jobb. Det enda som saknas är att man tvingar även privata arbetsgivare att först anställa icke-svenskar. MEN det ska ske till samma löner som svensktalande och fullt utbildade får!?

  Politiker idag står för långt ifrån arbetsmarknaden så därför kan de inte lösa knuten. Om jag som företagare behöver en anställd så måste denne fungera i princip från dag ett. Inte bara att han/hon ska har erfarenhet av yrket utan kunna språket och uppträda vänligt och proffsigt mot mina kunder. Inte gå i sopsäck eller vägra hälsa på vissa kunder. Sådana religiösa manifestationer på arbetsplatsen får inte mitt företag att blomstra.
  Det spelar ingen roll hur stor del av lönen som betalas av staten. Ingen privat företagare har råd att ha oanvändbara anställda som tar upp tid.

  Gilla

 • Luntan

  Efter en tid borde all bidragsförsörjning här att upphöra, framförallt om kriget i deras påstådda hemlander är över. Jobben finns ju där, framförallt i byggnadssektorn?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: