”Vi säkrar skolavslutningar i kyrkorna”

Rubriken kommer från ledarsidan i dagens lokaltidning. Ni kan ju försöka att gissa vilket parti det är som har undertecknat inlägget. Man skulle ju kunna tro att det är Sverigedemokraterna, men så är inte fallet.

Nej, i det här fallet är det Kristdemokraterna som ”stulit” ett gammalt SD-förslag och gjort ett stort nummer av att framställa det som sitt eget. Lusharpan tycker att det snart inte är någon hejd på  hur olika partier plockar upp gamla SD-förslag och lanserar dem som sina egna. Det kanske är dags att införa copyright på politiska förslag, fast då skulle förmodligen förslagsställandet avstanna helt för sju av riksdagens partier.

Då var innehållet på gårdagens ledarsida betydligt bättre. För första gången så hade SD:s lokalförening i Karlsborg blivit insläppta i ”finrummet” och fått ett inlägg placerat på ledarsidan. Det handlade om SKL:s senaste ekonomiska rapport och den mist sagt dystra utvecklingen på skattesidan för kommunerna. Plus 2 kr i genomsnitt för Sveriges kommuner. Om det är någon som tror att det bara är bilskatten som blir föremål för kraftiga skattehöjningar de närmaste åren så lär den illusionen vara krossad efter det inlägget. De 87% av svenska folket som röstade på sjuklövern 2014 kommer att få goda skäl att ångra sitt val under närmaste åren, åtminstone om man vill ha en rimlig inkomst att leva av.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

4 thoughts on “”Vi säkrar skolavslutningar i kyrkorna”

  1. Moderaterna har nu länge kört med detta falskspel och säkert också tagit sina poäng på SD:s förslag som de tidigare röstat ner.

    Överhuvudtaget har hela sjuklövern sedan valet varit både idélösa och handlingsförlamade.

  2. Så var det också med Ny Demokratis förslag. Det var ju ett sådan herrans liv när NyD kom in i riksdagen. Men i dag 25 år senare är i det närmaste alla deras förslag genomförda.

    • Peter Jacobsson :
      Precis så är det och då är det kanske försent .
      Det är ett helvete att vara före sin tid, ”när förnuftet sover då skapas monstren”.( Francisco de Goya, 1786- 1828)

  3. Man kan tycka vad man vill om Kristendom i skolan men när man blir äldre så är det garanterat att man kommer ihåg ”Den blomstertid nu kommer” på lärarinnans gamla tramporgel.

    (Inte åsnor med tarmvred)

Kommentera