Dansk minister till ”Sharia” bråkmakare: ”Skaffa ett jobb”

INVANDRING. Danmarks integrationsminister Inger Støjberg diskuterade med förbipasserande – varav två kallade henne en ”nazist” och ”fascist” – under ett besök på en bar i Nørrebro, stadsdelen som är känd för sin mångkulturella befolkning Köpenhamn.

Støjberg besökte stadsdelen för att prata med en av flera barägare som säger att de har hotats av lokala ungdomar och anonym vandalism.

Två unga danska kvinnan skrek ”nazist” åt Støjberg när hon stod utanför Mucki Bar på Thorsgade i Nørrebro, Köpenhamn.

När Støjberg bad kvinnorna att upprepa sig, sade de ”fascist” innan de gick iväg, enligt en rapport från TV2. Kvinnorna stoppades av polisen strax efter och kan få böter för störande av allmän ordning genom att svära åt en minister.

Støjberg svarade också på kritiken från förbipasserande på Nørrebro – främst unga icke-etniska danskar – som uttryckte sitt missnöje med Støjberg och regeringens invandringspolitik.

”Ni har alla möjligheter. Ni behöver bara en utbildning och sedan får ni ett jobb”, sade  till folkmassan.

Ministern berättade senare att utbildning och arbete var det enda sättet att förbättra de sociala problem som Nørrebros ungdomar står inför.Det enda som hjälper är att de deltar i det danska samhället. De kan inte bara hänga här hela dagarna och trakassera företagare. De måste uppföra sig.

Flera av ungdomarna svarade genom att hävda att fokus på situationen i området var en överreaktion.

”Vi blir attackerad av Inger Støjberg:” utbildning och ett jobb, gå vidare med det. Vi har en utbildning, vi bara kopplar av samtidigt. Jag avslutade gymnasiet förra sommaren. Jag tar nu ett sabbatsår när jag ska bestämma vad jag ska studera ”, berättar en ung man vid namn Ali.

Støjberg besök i Nørrebro ingick ett möte med ägaren av Mucki Bar, en av ett antal barer i området som har upplevt hot och skadegörelse från lokala ungdomar – varav några hävdade att området omfattas av sharialagar.

Mucki Bars ägare Birgitte Fischer berättade att tegelstenar hade kastats genom fönstren under öppettiderna och att skyddspengar hade krävts av henne och hennes make, som är delägare i baren.

Heidi Dyrnesli, ägare av Café Heimdal i Nørrebro, sade att inkräktare nyligen var inne på hans bar och gav gästerna order att lämna krogen. ”Nyligen kom några unga män in och skrek att alla gäster skulle lämna lokalen. De ropade att platsen tillhörde dem och att Nørrebro omfattas av sharia, så alkohol är förbjudet

I ett Facebook-inlägg i onsdags skrev Inger Støjberg att Nørrebro ”är inte och kommer aldrig att bli” en sharia zon.

inger_stöjberg

-Pettersson skulle gärna se svenska ministrar som talar klarspråk om att unga invandrare ska uppföra och skärpa sig. Ni bor och lever i det bästa landet i världen. Möjligheter ligger rakt framför er. Så sluta med er framfart, hot och gap.
Och så ett sista ord: igår hävdade ni tydligen och att detta är en sharia-zon. Nej jag kan garantera er att det är inte det och kommer aldrig att bli det! Och det är tur för er att detta inte är en shariazon, för ni kommer att få en rättvis rättegång när polisen få tag på er.

Fast jag vet inte om det är så rätt med ”skaffa er ett jobb”, jag tror att många i den nya adeln vill bli försörjda av de otrogna i stället för att arbeta…

The Local

5 thoughts on “Dansk minister till ”Sharia” bråkmakare: ”Skaffa ett jobb”

  1. Sluta dag dröm! Många är lata oförmögna att nå upp till deras ideal oavsett hur förspänt dom har det, det är en oerhört tung börda för samhället troligtvis vår välfärds undergång pga bristande spirit från denna för övrigt så priviligierade grupp som endast klagar trots att de inte tillför något mer än kaus.
    Vi övriga får plikta vid väldigt många vattendelare och betala överpriser för tjänster för att slippa vistas bland dessa otacksamma trojanska terrrrorister

  2. Tänk om vi hade en sådan minister här i Sverige. Istället ska dessa kriminella drop-outsen ursäktas och tyckas synd om för att de inte klarar skolan eller att skaffa sig ett jobb. De har banne mig ett ansvar att göra det bästa möjliga av sina liv. Deras ursprungsländer ställer inte upp på migranter på samma sätt, inte ens på sin egen befolkning.

  3. Det enda som dessa korkade blattar strävar efter är att dra ned värdlandet till samma låga nivå som där de kom ifrån.

Kommentera