Funderingar på att lägga sju överblivna miljoner på samtal och aktiviteter med ”barnen”


INVANDRING. Fem ungdomar i Årjäng är misstänkta för bland annat grovt sexuellt tvång mot en annan tonåring på ett boende för ensamkommande. Kommunen tar det inträffade på stort allvar och diskuterar nu kring möjliga åtgärder.


Det finns två boenden för ensamkommande barn och ungdomar i Årjängs kommun och händelserna i söndags har skakat många.

– Från kommunens sida pratar vi därför just nu kring om vi kan göra något annorlunda för att i möjligaste mån motverka att något liknande händer igen, säger kommunalrådet Daniel Schützer (S).

Flera åtgärder diskuteras: fler aktiviteter för de boende, fler samtal kring värdegrundsfrågor samt terapeutisk personal på boendena.

Inget är klart i nuläget men vi vet att barnen hellre pratar med boendepersonal än exempelvis barn- och ungdomspsykiatrin och samtidigt har vi sju miljoner kronor kvar sedan förra årets budget till insatser som dessa, säger Daniel Schützer.

Kommunerna får statsbidrag för mottagandet av ensamkommande och i relation till vad verksamheten kostade ifjol finns alltså sju miljoner sparade i Årjäng.

-Pettersson noterar att Årjängs kommun har sju miljoner kvar och att de funderar att lägga dem på aktiviteter och på de stackars ”barnen”. Vi får hoppas att det inte behövs fler lärare och poliser, bättre skolmat eller mindre skolklasser i Årjäng?

Annars vore en bra åtgärd att köpa några hundra enkelbiljetter till Afghanistan…

NWT.se


19 responses to “Funderingar på att lägga sju överblivna miljoner på samtal och aktiviteter med ”barnen”

 • Kajsa

  Jag skulle inte bli minsta förvånad om de köper in prostituerade till killarna så att de blir av med lite av sin sexuella frustration. Allt är galet och sjukt kring synen på dessa ensamkommande baaarn.

  Men de kanske skulle satsa på att köpa in några getter istället.

  Gilla

 • Ferguson

  TRUMP FOR PRESIDENT enda räddningen För västvärlden.
  Pang pang känner ni det va pang pang ni ska få så ni tiger pang pang!!!!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det kommer att bli så att antingen
  A Val tvingar fram handlingskraftiga politiker som har urskillningsförmåga och kraft att använda resurser på att rensa ut
  Eller
  B Folk väljer att lämna ett land som blivit en human skräphög (bottennapp tar sig hit – för om det är deras bästa då är deras hemländer riktigt illa ute)

  Villa länder tar emot flyende svenskar och deras pengar?

  Gilla

  • Mimi N

   Jag var ‘svensk’ i drygt 30 är och valde att lämna landet – det är inte längre samma land som ‘adopterat’ mig som en vuxen dotter.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Dessa baaarn från Afghanistan är GENETISKT UNDERMÅLIGA med ngt undantag, både fysiskt och psykiskt.
  EN TRAGEDI FÖR SVERIGE MED DE ANSVARSLÖSA POLITIKERPATRASKET SOM SLÄPPER IN DESSA I 100.000-TALS…..
  87:an kommer INTE att ha fattat innan det är försent, troligen vid nästa lågkonjunktur…..-då kommer arbetslösheten att öka OCH BOSTDSBUBBLAN BRISERA….
  Vi får se hur riiiiika vi blir då!!

  Gilla

 • Svenne

  Gick förbi ett boende för en liten stund sen,där sitter dom stackars arbetslösa barnen o röker cigg för 60kr paketet.

  Gilla

 • Involuntarium

  Hahahahoaaaaahoha sju miljoner till stöd för något som borde skickas ut ur Sverige omgående! Inte en kronjävel ska användas på dylika våldsverkare, de ska skickas tillbaka därifrån de kom!

  Pensionsräddare hahahahoaaaaahoha! Hur förbannat aningslös, naiv enfaldig och svagsint får man bli som kommun politiker och tjänstemän!

  Man tror inte sina öron ””sju miljoner kronor över”” tycks inte ha förstått att Sverige lånar, lånar och lånar för att klara finanserna! Då dyker plötsligt sju miljoner svenska enkronor upp och betraktas som ””har blivit över”” hahahahoaaaaahoha!

  Upphör aldrig att förvånas över den vansinniga politik som genomförs just nu! Den ene politikern överträffar den andre i aningslöshet, naivitet, enfald, svagsinthet och tydligen en fruktansvärt svagbegåvning!

  När tar vansinnet slut? Tydligen aldrig!

  Stefan Löfven lämna in din avskedsansökan till talmannen innan hela den etniskt svenska befolkningen visar sin avsky för förd politik! Tydligen innebär en ny dag, ett nytt regeringsfiasko!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Bra text, det är så galet så att klockorna stannar och blommorna vissnar….!
   DAGS FÖR ETT FOLKLIGT UPPROR!!!

   Gilla

 • Dumstruten

  De kan bilda en hbtq-förening för ensamkommande (onanister)?

  Gilla

 • Dumstruten

  En runkbunke?

  Gilla

 • maria

  Kollade just på ”Världens striktaste föräldrar” genomgående talas det om att ”om du inte hjälper till – ingen mat, inga privilegier – dvs. ingen mobil, ingen tv osv… kanske en del av aktiviteterna skulle kunna innebära att hjälpa till med matlagning, städning, tvätt av kläder osv… Inte enkom ”ensamkommande”, gäller alla, även infödda ungdomar… Personligen är jag trött efter en dags arbete (äldreomsorgen).

  Gilla

 • Janne

  – Från kommunens sida pratar vi därför just nu kring om vi kan göra något annorlunda för att i möjligaste mån motverka att något liknande händer igen, säger kommunalrådet Daniel Schützer (S).
  Vilket trams!
  Att förhindra framtida våldtäkter är enkelt. Stäng gränsen och utvisa varenda muslim, neger och chilenare, då har vi eliminerat risken för våldtäkter med minst 95% Plus att flum kommunens ansvariga byts ut mot vanligt hederligt folk med sunt förnuft och ärliga och seriösa avsikter!
  Och dom 7 millionerna skulle säkert göra nytta hos dom gamla i kommunen, så att dom för en gångs skull får äta sig riktigt mätta av näringsriktig och god mat!
  Janne

  Gillad av 1 person

 • Nostradamus_i_norr

  I deras hemländer är det vanligt att det kopuleras med getter, får och kameler. I Årjäng hade de antagligen inte tillgång till någon av de otrognas kvinnor som enligt islam, är lovligt byte och då fick de bli en man, vilket också är kutym i muslimska länder. Dessa sexuella beteenden är fullständigt perverterade men helt legio i muhammedanska länder.

  Gilla

  • modernghost

   Gör till legio att vid sådana företeelser deportera hela släkten eller lämna samtliga släktingar utan bidrag. Det blir garanterat ordning och reda på stubben.

   Gilla

 • Lena

  Det finns inget att diskutera, det är så här det ut !
  https://pbs.twimg.com/media/ChyWT7LWEAAKBCY.jpg:large

  Gilla

  • Lena

   Det är så här illa det ser ut i hela västeuropa, blir man glad ……nej alls inte, ser inte europeerna, är alla synskadade ?

   Gilla

 • Android77

  Som att ösa in pengarna i ett bottenlöst hål. Bättre att lägga pengarna på en komplett hjärntransplantation? Allt kommer att misslyckats. Skicka hem dem! Bästa lösningen.

  Gilla

 • Falköga

  Är ni riktigt kloka i Årjäng, Daniel Schützer (S)? Betala för sjutton tillbaka pengarna till skattebetalarna i Årjäng!!!!!

  Gilla

 • mari svensson

  Enkelbiljetterna var det bästa förslaget. Inte kan de lägga 7 miljoner på att lära ”barn” uppföra sig?? Var kommer de 7 miljonerna som är ”över” ifrån??? Finns ingen kommun i Sverige som har dessa pengar över. Det måste ha tagits någon annanstans ifrån.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: