Socialdemokrat: ”Islamisterna vill bygga kalifat i förorterna”

ISLAM. Den före detta riksdagsledamoten Carina Hägg (S), från Värnamo, har varnat för islamisternas inflytande i Sverige i flera år. – De finns i alla partier, på universiteten, studieförbunden och i kyrkan. Det är en liten grupp av islamister som vill bygga ett kalifat i förorterna, säger hon.

Carina Hägg fick betala ett högt pris när hon varnade för att extremister hade letat sig in i Socialdemokraterna.

Hon var öppet kritisk till att Omar Mustafa i Islamiska Förbundet valts in i partistyrelsen hos Socialdemokraterna. Han hade, enligt Hägg, bjudit in antisemiter och homofober till konferenser.

Det ledde till att hon blev utsparkad från riksdagslistan av sitt parti i länet inför valet 2014. Carina Hägg hade suttit i riksdagen sedan 1995, men till slut valde hon själv att lämna politiken.

Numera driver Carina Hägg en tankesmedja ihop med terroristforskaren Magnus Norell och kulturskribenten Johan Lundberg.

De jobbar bland annat med ämnen som rör politisk islam, eller islamism.

Carina Hägg menar att det är en grupp av islamister med koppling till Muslimska brödraskapet som försöker få inflytande i Sverige via politiken.

– Jag känner igen de här personerna och organisationerna, jag har mött flera av dem. Muslimska brödraskapet är en centralstyrd rörelse med samma strategi i hela världen, man är där makten är, förklarar hon.

– Den svenska grenen av Muslimska brödraskapet har hög status i Europa. I Sverige söker man sig till föreningsliv och politiska partier för att bygga nätverk och få inflytande. Det är en liten grupp som fått ett stort utrymme.

I Sverige kan man nu sett att islamistiska krafter kräver separata badtider för män och kvinnor i simhallar.

Och att muslimska kvinnor knappt kan röra sig utomhus i vissa förorter om de inte döljer håret, enligt Carina Hägg.

– Muslimska brödraskapets mål i Sverige är att jobba långsiktigt för att införa kalifat och sharialagar i förorterna. Men redan nu väljer de ut vissa ideologiska frågor som de vet att de kan driva i Sverige, som separata badtider, menar Carina Hägg.

Läs mer på VN.se och om Carina Hägg tidigare på bloggen HÄR.

26 thoughts on “Socialdemokrat: ”Islamisterna vill bygga kalifat i förorterna”

  1. Pettersson får gärna fortsätta att syna detta problem. Det är nämligen mycket intressant.
    Infiltration är mycket effetivt.

  2. Precis som Brigitte Gabriel säger i den här videon så kan vi i väst inte säga att vi inget vet om vad Muslimska brödraskapet planerat för väst,Planen sträcker sig över 100 år och startade 1928 då MB bildades. Läser man på så förstår man varför de hatar oss och vad deras deras mål för västvärlden är, det har MB gått ut öppet med på internet,via sociala medier,skrifter mm.Bevisen finns där ute för den som vill veta sanningen.Skrämmande att så mycket ondska jobbar hårt från många olika håll för att förstöra allt vad människan har byggt upp och åstadkommit i Europa och västvärlden.
    Sprid gärna denna viktiga video.utan kunskap förgås folket.

    The Muslim Brotherhood’s Plan to Dominate the West

  3. Men en sak förstår jag inte, varför in i blå svedda h-te köper
    någon denna självgoda publikation, dom visar på ett enormt
    förakt mot både landet och Svenskarna? Gör landet en tjänst,
    säg upp all kontakt med dessa föraktfulla skitstövlar, prenumerera
    inte på möget, utan ekonomi stannar pressarna?

    Och för er som inte begriper Skånska så är ”möget” samma som
    skit.

  4. Och jag är ganska så säker på att de även ha ett finger med i den stora flyckting strömmen och att alla är välkomna. Desto fler muslimer som Sverige ta emot ju starkare blir dom. Och dessto mera makt får dom, makt som kommer användas för att förändra Sverige och islamera detta land.

  5. Invasionen av landet pågår förfullt bakom vår rygg samtidigt som försvarsmakten övar för ett militärt hot från öst.
    När ska landets försvarsdoktrin anpassas till den mest realistiska hotbilden.

    • Han skulle ha frågat vad al-Sisi säger om Muslimska Brödraskapets fina värderingar och demokratiska anda.

  6. Kvinnokampen och jämställdheten går vidare? Hur i hela världen skall de omvända dessa gossar har de tänkt sig. Kvinnor är märkliga på det sättet. De dras som flugor till alla som förnedrar dem.

    • Se bara hur feministiska partier i Tyskland och Sverige agerar.
      Dårar är bara förnamnet.

  7. Detta har stått klart för alla normalbegåvade svenskar hela tiden. Bara naiva dumskallar tror att muslimerna kommer till Sverige för att bli svenskar. Fascisterna som styr Sverige har hjälpt de radikala muslimer som vill ha kalifat genom att hjälpa dessa med att förfölja dem som är kritiska mot sharia etc.

  8. ”Det är en liten grupp av islamister som vill bygga ett kalifat i förorterna, säger hon.” Hur vet Carina Hägg det? Jag har aldrig hört några protester från imamerna eller den ”stora” gruppen mussar.

  9. Carina Hägg sparkades ut för att hon kritiserade regeringens islamkrypar politik. Sverige fungerar precis som DDR gjorde en gång i tiden.

  10. De förståndiga sossarna får inte vara med i det socialdemokratiska partiet.

    Är någon förvånad?

    Näää….naturligtvis inte.

Kommentera