Polis sköt ihjäl knivman

En man i 40-års ålders sköts ihjäl av Polisen i Uppsala igår efter att först knivskurit sin flickvän och därefter 2 poliser.

Läst på text tv samt

DN

Först knivskar han sin flickvän och därefter en Polis som kom till platsen. Mannen flydde från platsen men hittades vid 16-tiden. Då skar han ytterligare en polis i axeln. Polisen  öppnade eld och mannen  förklarades död på sjukhuset.

Ingen av poliserna blev allvarligt skadade tack och lov. Frågan är vad som händer nu? Skall dessa poliser granskas och åtalas för tjänstefel?  Detta är ju brukligt i Sverige när Polisen gör sitt arbete.  Man upphör aldrig att förvåna sig.  De måste verkligen brinna för sitt jobb om man riskerar att  åtalas och hamna i fängelse om man sköter det. Om de skall kunna försvara sig och samhället måste  de få lov att ta till extrema åtgärder.

Jag tänker på  de Poliser som beordrade broöppningen av Hjulstabron när två biltjuvar  dog.  Om det hade varit en faktisk broöppning med annalkande båt – Vem hade åtalats då?  Jag och många med mig, faktiskt alla som jag pratade med , tyckte att det var en kanonide´att öppna bron. Vem kunde föreställa sig att dessa ynglingar skulle trampa på gasen mot en öppen bro?

Nu blev detta befäl inte av med jobbet men 50 dagsböter, totalt 14.000:-??  Oaktsam vid myndighetsutövning?  Jag förstår inte detta?   Vad räknas som skäl nog för att det skall vara ”viktigt” eller mycket angeläget att stoppa en bil?  Detta var 2014 men jag har inte sett någon förändring.

Polisen måste stoppa alla förbrytare de kan, vad är det annars för signal till allmänheten. Någon stal min bil men det var inte så viktigt så polisen lät dem köra vidare?????  Var och en har sin plats. Låt polisen sköta sitt, låt brandmännen sköta sitt osv. Allt skulle bli så mycket enklare och jag är övertygad om att vår polisstyrka skulle göra ett kanonjobb utan att behöva vara rädda för åtal vid minsta incident.

3 thoughts on “Polis sköt ihjäl knivman

  1. Tycker att polisen ska granskas hårt och broöppningen var tjänstefel och böterna rimliga. Vid biljakter bör hänsyn i första hand tas till allmänheten och vilka som sitter i bilen polisen jagar. Terrorister, då är biljakt befogad. Småtjuv ? NEJ, då ska de stoppa bilen om det inte finns risk för allmänheten ELLER JAGANDE POLIS.
    Mannen i Uppsala som blev skjuten i nödvärn där råder ingen tvekan alls att det var rätt att skuta ihjäl honom. Knappast en förlust för någon!

Kommentera