Miljonböter för varje nekad flykting

INVANDRING. EU-kommissionen väntas föreslå att medlemsländer som vägrar ta emot flyktingar kan få köpa sig fria. Det är ett av flera kontroversiella förslag som lyfts fram i förhandlingarna av ett nytt asylsystem inom EU.

Men kostnaden kommer att bli hög – det belopp som diskuterats ligger på nästan 2,5 miljoner kronor per asylsökande. Kostnaden för till exempel Polen att köpa sig fri från de 6 200 asylsökande man fördelats i förra årets överenskommelse skulle bli nästan 14 miljarder kronor.

Konstigt säger Pettersson, ska man få böter för att avstå från vinstmaskiner, men om vi inte raljerar så är 2,5 miljoner per asylsökande billigt. Nästan halva priset mot den verkliga kostnaden som enligt norska undersökningar ligger på 4,3 miljoner i snitt under en livslängd och då är alla hederliga, arbetande invandrare medräknade…

Så 100 000 asylsökande blir 430 miljarder. Polackerna är smarta och tänk hur mycket nytta dessa pengar kunde göra bland dem som har det allra svårast…fast jag undrar vad den så kallade flyktingen skulle säga om någon erbjöd honom en bråkdel av dessa pengar för att åka hem…

FT.com

17 thoughts on “Miljonböter för varje nekad flykting

  1. Moahahaha!!!
    Tillåt mig bli lite brutal!
    De kommer lämna EU om något sådant kommer på tapeten!
    Det Europa, inte bara EU, borde göra pga alla som är registrerade och får bidrag från flera länder, är ett stort gemensamt fingeravtrycksregister med omstart så att de aldrig kan få bidrag från flera håll så som de kan göra nu.
    Avvisades avtryck ska registreras 25 år så att de inte kan försöka på nytt i annat Europeiskt land.

  2. Ett EU urträde är högst önskad, hoppas UK hoppar av för då gör sweden det med, EU har tappat greppet om alt vad sunt förnuft innebär. Samma gäller det här handelsavtalet som det inte talas något om rena katastrofen med det avtalet. Sen har vi medlemskap i Nato helt onödig utgift, bjud in Putin i stället gör en deal där i stället för vill han inta Svea gör han det oavsett om vi har ett Natomedlemskap eller ej. Det viktigaste är att avsätta lögnhalsen Stefan löven med sitt patrask OMGÅENDE!!!

  3. Alla pengar som EU får in. Till vad ska de användas?

    Om alla länder inte tar emot någon. Då blir det mycket pengar. Alternativt att motsvarande summa läggs på att försvara gränserna (som ju är en logisk följd av att ingen tar emot) då kommer ju ingen att behöva avstå från att ta emot asylsökande.
    Givet att ingen vill/kan ta emot så kan det röra sig om enorma belopp. Mängden varierar med förmågan att producera krig i världen. Varför ska inte de betala i stället?
    Men alla dessa pengar som samlas ihop för att slippa? Skall de byggar speciella förvaringsplatser för icke anpassningsbara som redan befinner sig i området?

  4. Det är inte EU:s förslag.
    I EU måste man rösta och få alla medlemmar med sig och det går naturligtvis inte.
    Det är Angela Merkel som trycker på och vill att Holland framför Merkels krav, som om det vore EU:s.
    Därför att Merkel börjar få det lite motigt där hemma.
    Men eftersom förslaget inte kommer att få alla länder med sig, är det inte aktuellt.
    T.ex. Ungern kommer att anmäla EU till domstolen i Haag.
    Och i Polen gäller Polsk lag före EU:s.
    Men visst gräver EU sin egen grav.

  5. Man kan nästan tro att EU-kommissionen arbetar på att få till ett Brexit. Och så är det nog.

  6. Ingen vits för länder i östra Europa att försöka köpa sig fria om detta blir verklighet. Eftersom inga socialstöd betalas ut annat än initialt (och även då är summorna små) och då få asylsökande ändå bosätter sig där permanent (pga låg levnadsstandard) så blir det mycket billigare att bara ta emot dem.

    Och i väst för sin del talar politiker fortfarande om ”vinstmaskinet” och just ingen vågar tala om totalkostnad per individ så det är knappast att vänta att man här heller skulle nappa på erbjudandet i någon större grad.

    • För de fina länderna i Östeuropa så handlar det inte om pengar utan om att rädda länderna från katastrofen som varje invandrad muslim innebär för landet. Dessa länder är fortfarande oförstörda och utan Muslimska barbarer. Folk där kan vandra tryggt om nätterna och deras kvinnor är fria och behöver inte vara rädda för att bli våldtagna. Dessutom växer dessa länders ekonomi och utan Muslimer så har de en ljus framtid att se fram emot.

      Angående Sveriges framtid så läs det här:
      http://www.di.se/artiklar/2016/4/28/debatt-sverige-pa-vag-mot-djup-kris/

    • Det handlar inte bara om pengar.
      Polen vill inte ha terroristerna/brottslingarna in i landet.

    • Där har du fel. Allt som du nämnde ovan gäller endast Öststaters egna medborgare, medan migranter skall ha en europeisk levnadsstandard med allt vad det innebär. Folk är självklart rasande.

  7. Schengen bör skrotas och samtliga EU länder bör därefter kontrollera sina gränser för att skydda kontinenten mot muhammedaner etc.

    Att köpa sig fri från detta är inte en bra lösning egentligen. Problemet flyttas bara från punkt A till punkt B osv.

    Och viktigast av allt, kriminalisera våldsideologin islam.

  8. Men… Invandring var väl lönsamt nyss? Vad har hänt? Fattar inte…

    Hur ska Europas länder klara välfärden? Köpa sig fria från ekonomisk tillväxt och Pensuonsräddning? Hmmmmm!!!!

  9. Så fattiga öststatsländer som ännu är relativt muslimfria ska få köpa sig fria för att slippa denna pest. EU gräver sin egen grav.

  10. Men för att Norrbaggarnas räkning skall gå ihop så ska 100% av barnen till ”Våra nya landsmän” vara lika välanpassade som vilken Norrbagge som helst

Kommentera