LO och S

Har ni hört historien om att LO och deras olika förbund är partipolitiskt obundna?

Har ni haft svårt att hålla er för skratt? Framför allt borde ni som röstar på SD, M, C, KD, L och jobbar inom något LO-yrke sätta skrattet i halsen. Tror ni att LO och ert fackförbund bedriver en agenda oberoende av vilka partier som sitter i regeringen och vem som är statsminister? Titta då på den här bilden från dagens 1:a maj-firande och ställ er själva frågan om LO bryr sig mer om partiet än om oss löntagare?

Skärmklipp

8 thoughts on “LO och S

  1. Sanningen är den att fackföreningarna i Sverige idag är kontrollerade, styrs med hjälp av några korrupta i ledningen.
    Lönerna inom LO har ju genom åren knappt följt inflationen. Det är klart att det är styrt.
    Dessutom: En yrkespolitiker leder organisationen…en politiker!
    Riktigt illa blev det när Wanja Lundby-Wedin tog över. Det var år av underkastelse.

    Utanför LO, Polisförbundet(polisfacket), riktigt illa där…det kan ingen ha undgått.
    Sjuksköterskefacken, uselt efter alldeles för många år på högskolan och dess flummande.
    Lärarfacken, se ovan. Efter 3,5 år på den, mest förmodat, sämsta högskoleutbildningen i Sverige så går de nybakade ut i lågbetalda och högt arbetsbelastade jobb.

    Spelar ingen roll om det är TCO eller LO förbundet tillhör, det är ruttet hela vägen.
    Precis som Sverige i stort, ruttnar på många sätt och vis.
    Det är tragiskt, för fan.

  2. Sd startade väl ett fack, eller minns jag fel. Löntagarna tror jag det hette.

  3. Idioten på bilden lyckades inte ens få ett jobb under högkonjunktur men så blev fanskapet fackpamp istället. Det säger en hel del om dem s k arbetarrörelsen som styrs av gödgrisar utan tillstymmelse till moral.
    Folk måste vara lobotomerade i detta land.

  4. Hela Kalles uppenbarelse skvallrar ju för alla som vill se att han suger åt sig en alldeles för hög del av fackavgifterna själv (95750/mån). Lyssnar man sen på vad han har att säga så blir ju allt uppenbart.

  5. Utan LO faller sossarna som en stor sten, utan sossarna faller Lo som en stor sten. Fiffel å båg över hela linjen. OBS! Stora stenar!

  6. LO en kollos på lerfötter eller är det så att LO är inget utan sina medlemmar? LO och anslutna fackförbund har ju använt mantrat från start ”ensam är inte stark men tillsammans blir vi starka”. Det fanns en tid då fackens representanter arbetade för sina uppdragsgivare, fast det är ju rätt länge sen nu!

    Fackets representanter har allt sedan Löntagarfondena infördes, arbetat för att berika sig själva och struntar helt i sina uppdragsgivare!

    Hur många svenska arbetstagare har besökt LO borgen i Stockholm? Knappt någon! LO borgen är en värld där en kollektivanställd fabriksarbetare känner sig mest bortkommen!

    LO byggnaden belägen på ett av stans attraktivaste lägen! Dyr inredning här har inget sparats allt genomgående högsta kvalité och arbetstagarna som arbetar i byggnaden tjänar betydligt mycket, mycket mer än den fabriksarbetare de säger sig företräda!

    Enda gången något hörs och syns från LO borgen är vid någon kris, affär och när centralaförhandlingar strandar, då måste de visa sin pondus! I bland måste de ut och det sker oftast den 1 maj. Det är ju självklart att visa upp sig för sina uppdragsgivare någon gång ibland men för övrigt vill man helst inte bli störd av några triviala fabriksarbetar löntagarproblem!

    Löntagarproblemen ska ju självklart lösas i första linjen, alltså lokalt på arbetsplatsen, annars löses Löntagarproblemen av den lokala fackavdelningens ombudsman och går inte det då blir det centralförhandling och dit är det fruktansvärt långt!

    LO ledningen vill ju helst leva livet som Sveriges nya adel och frottera sig med gräddan av Sveriges socitetsliv, på precis samma sätt som ledande socialdemokrater!

    Skulle vara ytterst intressant att få kännedom om vilka vanliga fabriksarbetare som ingår i umgängeskretsen runt LO ordföranden och då menar jag inte bara nuvarande utan och så tidigare individer som innehaft högre befattningar inom LO men även fackföreningsledare!

    Det gäller ju som alltid att hålla pöbeln kort, förlåt fabriksarbetarna de man säger sig företräda!

    När fackpamparna förhandlat bort din anställningstrygghet, den du så självklart har enligt lagen om anställningsskydd, då blir mantrat ””vi i facket arbetar ”inte” för någon enskild individ utan vi arbetar för hela arbetarkollektivet! Vi gör det som gynnar kollektivet!””

    Så trots fack och LO anslutning står du som arbetstagare rätt ensam när det krisar för just dig på din arbetsplats!

    Med andra ord du står där ensam med din kris och dina bekymmer!

    Det går att med lätthet säga,

    ””fråga aldrig vad LO och facket kan göra för dig, fråga dig istället vad du kan göra för LO och facket””!

  7. Var ligger lojaliteten? Medlemmarnas väl och ve? Eller socialdemokratins…. inte konstigt att DE FLESTA LO-medlemmar röstar SD. De borde göra myteri inom LO.

Kommentera