Akutmottagningen såg ut som ett flyktingläger

”Hemkommen efter en vecka på Helsingborgs lasarett vill jag gärnaambulans lämna en skildring av en vanlig torsdagsnatt på sjukhuset.

Belysningen i lokalen varierade. Här och där skarpt vitt ljus, på andra ställen bara en slags skymning. Ljudnivån varierade, allt från desperata rop på hjälp till förtvivlade snyftningar. Här och där låg några på bårar täckta av någon rock, andra låg på golvet under en färggrann täckjacka. Det såg ut som ett flyktingläger. Men det var Medicinska akutmottagningen på Helsingborgs lasarett kockan två på natten.

Själv hade jag kommit in med ambulans (dock inte blåljus) mitt på dagen. Men det skulle dröja ett dygn innan jag fick komma upp på sal och bli omhändertagen.

Vad hjälpte det att alla från läkare till de rödklädda flyttarna, de som hela tiden fick placera om patienterna slet och släpade. Själv låg jag på fem olika platser under natten innan jag fick en sängplats.

Visserligen hamnade jag på njuravdelningen trots att det var problem med hjärta och lungor men som det är nu får alla vara glada över en plats. De enda som kan göra något åt det är en samling politiker som inte vill se verkligheten, som lever i en annan värld än väljarna. Tala med personalen, den är fantastisk! Jobbar och sliter och är ändå vänliga och omtänksamma. De vet vad som behövs.

Hur länge ska kaoset få råda på Helsingborgs lasarett?

Pelle Ahrnstedt

Rydebäck” Länk HD

Hur länge ska kaoset få råda undrar Pelle, kaoset får råda precis så länge som politiker tar galna beslut. Kaoset får råda precis så länge som svenska folket tiger still när de folkvalda sätter andra länders medborgare i första rummet. Ett land kan liknas vid en familj, man har begänsat med tillgångar och får således prioritera. En familj prioriterar sina egna barn framför grannens, en ansvarstagande familj sätter de barn till världen som man har ork, råd och plats till. Sverige är fullt, våra serviceinrättningar är inte dimensionerade till dagens allt större behov.

 

6 thoughts on “Akutmottagningen såg ut som ett flyktingläger

  1. Är vi säkra på att de var akut sjuka? De kanske bara ville ha en sovplats?
    Behöver hela familjer följa med till akuten? Så är det i Göteborg när en zigenare är sjuk – kommer hela familjen med. Dessa ockuperar hela akuten och tar plats från dem som verkligen behöver den. De tar tiden från läkare och sköterskor pga sitt ”engagemang”. Det finns ju säkerhetsvakter, kan man inte begränsa till max1-2 anhöriga på akuten!?
    Tycker synd om personalen precis som Eva-Marie, de gör ett fantastiskt arbete trots allt. Ingen får eller vågar säga något om invandrarna för då kan de förlora jobbet. Helt otroligt att man inte får ha en åsikt som inte överensstämmer med det politiskt korrekta. I vårt demokratiska land ??
    Är du medlem i SD är du inte välkommen inom vården så vem törs öppna munnen::::::::::?

  2. Ja, vi får väl bara tacka alla intelligenta (dock under snittet) Svenskar som röstade fram denna situation.
    Vi, i minoritet, med full intelligens får också del av ”fördelarna” med att ta in alla oidentifierade och okontrollerade individer (även muslimer), som får ta del av det vi jobbat ett arbetsliv för.
    Det fanns ett alternativ före valet!

  3. Vill kort och gott enbart tillägga,att Bonnierblaskan HD har gjort misstaget, att låta sina läsare får trycka,sitt gillande eller ej….
    Just nu har 3.495 (98 %) instämt i inlägget,och endast 2 % är tillfreds med det beskrivna förhållandet på Akuten. Är säker på att en liknande stämning råder över hela landet !

  4. Reblogga detta på indenblog och kommenterade:
    Det är så det ser ut på sjukhusens akutmottagningar. Mina egna erfarenheter är utom åtta timmars väntan (allvarliga proppar i lungan) att fyra av nittiofyra väntande består av nordbor, resten invandrare

Kommentera