Nätverk momsfuskade till sig miljoner från staten, eventuellt med kopplingar till terrorism

INVANDRARBROTT. En före detta handläggare vid Skatteverket ställs inför rätta misstänkt för grovt bedrägeri mot flera banker och grovt bokföringsbrott i ett företag som handlat med telefoner utan att redovisa moms. Det hela är kopplat till en stor skattebrottshärva som pågått sedan 2010. 

Bakom härvan står två bröder från Göteborg som dömts till fängelse och näringsförbud, men som sedan har friats och lämnat Sverige. Den anställde på Skatteverket mötte bröderna i Egypten och överlämnade en bankdosa och ett företagskort som han kvitterat ut i Stockholm.

Sedan sålde företaget stora partier Iphone-telefoner i Sverige till ett värde av 28 miljoner kronor utan att någon moms betalades in. I stället gjordes överföringar till Turkiet och Kina, som inte gått att spåra. Detta enligt TT.

-Pettersson vill bara tala om att Götebrogsbröderna heter Soheil och Shahin Raffieé Bakhtiarzadeh och deras fina ansikten var lätta att hitt hos Interpol…

Den ena brodern har tidigare varit med på bloggen och då med terroristkopplingar. Läs HÄR. Då sa åklagaren – Han har uppenbarligen haft släkt- och vänskapsrelationer med personer som rört sig i jihadistkretsar. Men det är inget som vi har utrett. Vi har inte kunnat följa hela kedjan och vet inte var alla mobilerna, och pengarna från dem, hamnade. Och köparen har vi ju inte kunnat höra eftersom han är död, säger kammaråklagare Anna Broman Olasdotter på ekobrottsmyndigheten.

Bakhtiarzadeh2 Bakhtiarzadeh_

 

9 thoughts on “Nätverk momsfuskade till sig miljoner från staten, eventuellt med kopplingar till terrorism

  1. På sätt och vis bra att bröderna friades och har lämnat Sverige. Att hålla dem inlåsta hade kostat många miljoner. Och ute hade också kostat multum. Bara de inte kommer tillbaka.

  2. Vi måste ha skarpare straff för invandrare som inte har ömsesidig tillit till det svenska. Tredubbla straffen och sedan utvisning.

  3. Sveriges så kallade rättssystem är en veritabel Skandal,
    det enda man klarar av är i stort sett parkeeringsbot och
    fortkörningsböter, och då i första hand för Svenskfödda????
    Man är så oerhört fega att man hellre släpper utländsk brottslighet
    än att markera för dessa att lagar även gäller dem: Fy Fan !

  4. Dom körde ju inte i bussfilen så då kommer Kling & Klang aldrig kunna ta dom. Det är ju där den Svenska Polisen gör sina viktiga ingripanden.

Kommentera