Stor ökning av brott begångna av ”flyktingbarn”

INVANDRARBROTT. De senaste veckorna har antalet brott som begås av ensamkommande flyktingbarn i Helsingborg ökat avsevärt. ”Misshandel och skadegörelse sker dagligen på de här flyktingboendena” säger kriminalinspektör Thomas Anderberg.

HD_flyktingbarn

– Från att det begåtts 1-2 brott i månaden på flyktingboendena så har vi nu 1-2 brott om dagen, säger Thomas Anderberg.

På senare tid har polisen dagligen ryckt ut till boendena på Drottninghög, Brigadgatan och Industrigatan för att ta upp anmälningar, främst om misshandel och skadegörelse men i några fall misstänks de ensamkommande flyktingbarnen även för snatterier i närliggande butiker.

– De flesta anmälningarna handlar om att flyktingbarnen slåss med varandra eller ger sig på personalen, säger Thomas Anderberg.

Läs mer på HD.se

-Pettersson undrar varför polis, media, politiker med flera envisas med att kalla de unga ljugande deserterande männen för ”flyktingbarn” som bor på ”flyktingboende”. De borde kallas kriminella och skickas hem…

Vad kostar en polis? 

– En polisman kostar 920 kronor/timme.
– En båt 1 200 kronor per timme.
– En häst 390 kronor/timme.
– En hund 320 kronor/timme.
– Kilometerkostnaden per bil är 4 kr.
– Kilometerkostnaden per motorcykel är 5 kr.
– En Helikopter kostar 15 200 kronor/timme.

Källa: Göteborgspolisen 2011

22 thoughts on “Stor ökning av brott begångna av ”flyktingbarn”

  1. Hon ser ovisshet och hemlängtan som två högst tänkbara faktorer till
    våldsamheterna som utbrutit på boendena på senare tid.”
    Har Pettersson samma lösning som mig på problemet kanske ?
    SKICKA HEM DOM SÅ DE SLIPPER LEVA I OVISSHET OCH HA HEMLÄNGTAN DE SMÅ BARNEN

  2. Det är väl för litet av brottslighet, motsättningar och bråk i Helsingborg.
    Sådant måste åtgärdas, så klart.
    Säkert är det för lugnt i skolorna också.

  3. Det ar sa manga konstiga och skrammande saker som rapporteras just nu, som man ej forsoker hitta orsaken till. Varfor denna okning just nu? Beror det mahanda pa att de ”nya” anlandarna i hogre grad ar terrorister/kriminella etc an de som kom for ca ett ar sedan? Beror det pa att det ar mer overvikt av gruppen unga man som kommer nu? Beror det pa att de nyare tillskotten bestar av mestadels Afagahner?
    Beror det pa att polisen slutat morka och brottsfrekvensen i sjalva verket hela tiden varit sa har hog?(!)
    Utecklingen ar valdigt marklig och man maste fraga sig varfor och vad detta far for konsekvenser.
    En annan sak som jag finner mycket konstig: Lander som UK Frankrike etc har haft muslimsk invandring i flera decennier, och anda har vi ALDRIG erfarit denna frekventa och aggresiva form av kvinno-overfall som nu hander i Tyskland och Sverige mm. Varfor ar denna ”kull” migranter annorlunda? Ar det organiserat?(!) Eller ar det ’bara” sa att MENA-folk ar sa otroligt mycket varre ur denna synpunkt an folk fran t.ex. Pakistan, fran vilken t.ex. Londons migrantstrom kommit..?

    • Har säkert varit så i många år…Det som nu sker är,att allt fler av PK-pressens skribenter börjat ägna sig åt rodd…Om det är av sportliga skäl vet jag inte ! 🙂

      • Jag har bott i London for ett antal ar sedan, dessutom i 50% muslimskt omrade, och aldrig rakat ut for nagon form av trakasseri. Ej heller hort nagon annan (Europe) som rakat ut for detta. Hander sjalvklart mycket aven dar, men detta att helt oprovocerat overfalla kvinnor pa stan och misshandla/sex-trakassera dem ar nagot nytt. Ocksa akt mycket tunnelbana i London och aldrig blivit sextrakasserad.

      • Det ar av denna anldening jag funderar pa om detta ”nya” som hander i Sveirge/Tyskland ar organiserat, och/eller det kan handla om att de som nu importeras ar till storsta del jihadister/kriminella/valdverkare/bottenskrap…

    • Tror tidigare ”kullar” har tillhört första etableringsvågen. Nu har volymerna nått tillräckligt storlek för att andra vågen ska kunna sättas in. Det här är ingen fredlig migration.

    • De har fått hela det förbaskade PK- etablissemanget med sig och ”känner nu luft under vingarna” hela marxist och kommunisthiet är bakom för att krossa vårt samhälle. Deras maktbehov är oändligt och som du vet makt ger pengar !

  4. Eliasson är det väl, gör allt för att förtränga eländet och då blir det fel…

  5. Kan man inte lägga ett par filialer till Polishögskolan vid asylboenden, då får man ju synergieffekter. Inte säker på att Danielsson vet vad det betyder dock!

    • Polisskolan ligger redan vid asylboendet flemingsberg samt södertörns lekskola, ja det är där Amsaga finns.

  6. Oj oj – nu rycker en ”psykolog” ut och ger förklaringen till VARFÖR… och naturligtvis är det Sverige och Svenskarnas fel.


    – Det intressanta är att ökningen är markant och att det inte är ett enda boende som är drabbat. Man skulle kunna titta på vilka barn som är inblandade i brotten. Är det de som fått besked om att de ska skickas tillbaka till sina hemländer eller är det barn som går i väntans tider? Det är till exempel länge sedan någon skickades tillbaka till Afghanistan men med Somalia är det annorlunda. Sådant spelar stor roll, säger Annicka Lang.

    Hon ser ovisshet och hemlängtan som två högst tänkbara faktorer till våldsamheterna som utbrutit på boendena på senare tid.

  7. Äntligen har hat- och PK-media vaknat. Denna rubriken hade vi INTE sett för några månader sedan. Det är bl..a Pettersson som hjälpt till att lyfta de verkliga frågorna så att hatmedia slutar mörka.

  8. Svenskar måste lära sig se annorlunda på beräkningen.
    Det vi tycker är brott är uppfriskande kultur som gör samhället mer spännande. Tänk på att störred elen av väljarkåren har röstat för denna politik.

Kommentera