Tuberkulos i Örebro – 60 personer undersöks

INVANDRING. Tuberkulos upptäcktes i mars månad på Almby skola och ett kommunalt äldreboende i Örebro, rapporterar Nerikes Allehanda. En elev och en äldre har smittats och ett 60-tal personer håller på att undersökas.

Att lungsjukdomen TBC drabbar både en skola och ett äldreboende i Örebro samtidigt är en ren slump, enligt regionens smittskyddsläkare Hans Fredlund. Det är den kommunala skolan Almby och ett kommunalt äldreboende som har drabbats, vilket skedde i början av mars månad.

Nerikes Allehanda skriver nu att eleven och den äldre personen som har smittats av tuberkulos har behandlats med läkemedel och mår bättre.

Ett 60-tal personer håller på att undersökas för att säkerställa att de inte blivit smittade. För att smittas krävs en långvarig kontakt och Fredlund vill lugna de som känner sig oroliga.

Sverige har varit mer eller mindre fritt från tuberkulos under många år. De allra flesta som insjuknar är födda i något annat land och oftast har de blivit smittade innan de flyttade hit, enligt Smittskyddsinstitutet.

– Men svensk sjukvård klarar av detta. Vi har läkemedel och behandlingen är gratis, säger Hans Fredlund.

-Pettersson menar att smittskyddsläkare Hans Fredlund snackar skit. Det är ingen slump att flera drabbas samtidigt, det är en följd av den stora invandringen och obefintliga hälsotester.

Dessutom är Hans Fredlund ovanligt korkad när han påstår att behandlingen är gratis, det är samma personer som betalar Fredlunds lön som betalar vården…

6 thoughts on “Tuberkulos i Örebro – 60 personer undersöks

  1. TBC dog min farmor o farfar av då min far var 4 år. Han mindes den dagen då han stod i fönstret och vinkade farväl till sin mamma o pappa och visste att han inte skulle se sina föräldrar mer. Hamnade på fosterhem.

    Denna sjukdom var utrotat i Sverige men kommer in igen med invandringen.

    Överbefolkning leder till virus och sjukdomar. Vi kommer få se mer av detta i hela världen framöver.

    Måste stoppa befolkningsökningen annars kommer den stoppas genom sjukdomar. Alltid varit så och kommer bli i framtiden. Mycket nära.

  2. Rosa starr är en svår sjukdom som drabbat många i ledande befattningar. Den svåraste biverkningen är oförmåga att se verkligheten som den är.

    • Man kan närmast likna det vid att bota cancer. Kanske bra för folk utan vett att veta.

  3. Gratis! det finns inget som är gratis. Med den utbildningsnivån som smittskyddsläkaren befinner sig på borde han veta att vården inte är gratis.
    Sverige har världens högsta skattetryck, det är vi som fortfarande betalar skatt som står för notan

Kommentera