Spanien: Islamstudier i offentliga skolor

En inkörsport till radikal islam? av Soeren Kern  •  5 april, 2016

  • Riktlinjerna i läroplanen för islamstudier i offentliga skolor – utarbetade av Spaniens Islamiska kommission och godkända av Utbildningsdepartementet – syftar till att väcka religiös glöd och främja den muslimska identiteten bland unga muslimer i Spanien.

  • Riktlinjerna omfattar alla aspekter av den islamiska doktrinen, kulturen och historien. Språket är laddat med ”politiskt korrekt” terminologi … men det övergripande målet är tydligt: Att inpränta den islamiska världsbilden hos unga människor.
  • Enligt riktlinjerna ska förskolebarn (3-6 år) lära sig den islamiska trosbekännelsen Shahada, som slår fast att ”det finns ingen Gud utom Allah, och Muhammed är hans sändebud”. Shahada är porten in i islam: Man blir muslim genom att upprepa Shahada tre gånger inför ett vittne. Barnen uppmuntras också att ”efterlikna, genom olika uttryck, de värderingar Muhammed levde efter”.
  • I låg- och mellanstadiet (6-12 år) säger riktlinjerna att barnen ska ”erkänna Muhammed som den siste profeten sänd av Allah och acceptera honom som den viktigaste”.

islam_i_skolor

Den spanska regeringen har offentliggjort nya riktlinjer för islamundervisning i offentliga förskolor och grundskolor.

Riktlinjerna marknadsförs som ett sätt att undvika att muslimska barn och ungdomar dras till terrorism, genom att de får möta en ”moderat” tolkning av islam.

Men vid närmare anblick visar det sig att riktlinjerna – utarbetade av Spaniens Islamiska kommission och godkända av Utbildningsdepartementet – syftar till att väcka religiös glöd och främja den muslimska identiteten bland unga muslimer i Spanien.

Den nya läroplanen, Europas mest ambitiösa, innebär ett statligt sanktionerat program för att etablera heltäckande kurser i islamstudier på offentliga skolor över hela landet. Detta i en tid då kristna symboler systematiskt avlägsnas från spanska skolor i sekularismens namn.

Innan ni läser vidare så vill Pettersson berätta att extrema muslimer från exempelvis Saudiarabien tillåts finansiera moskéer och muslimska friskolor i Sverige. Det verkar som myndigheterna tror att de lär ut demokrati och jämlikhet där…

8 thoughts on “Spanien: Islamstudier i offentliga skolor

  1. Spanjorerna har ju en gång kastat ut muslimerna, förvisso i slutet av 1400-talet, men historieskrivning finns att luta sig mot. Har man nu kastat in handsken istället? Slutsats, inga fler semesterresor till Spanien.

  2. Det blir mer och mer klart att de vita makthavarna i Europa säljer sig för de förmögenheter de erhåller i det att de säljer ut sina hemländer.
    Landsförrädarepolitiker finns tydligen i alla Europas civilisationer.

    …och ursprungseuropeerna är helt ovetande om det helvete som väntar dem.
    Särskilt kvinnorna. Jag menar, burka på!

    • Det blir en återgång till den mörkaste Medeltiden för våra kvinnor, ja.

  3. ”väcka till religiös glöd” är det sista de behöver. Nog med religiösa fanatiker som slutat tänka själva.

Kommentera