Syriska regeringsstyrkor går in i IS-kontrollerad stad


ISLAM. Syriska trupper, understödda av Ryssland, har under söndagen gått in i den IS-kontrollerade staden al-Qaryatain, rapporterar Reuters. Staden ligger omkring 10 mil väster om Palmyra, som regimstyrkorna återtog från terrorgruppen för en vecka sedan. Enligt syrisk statsmedia ska regimstyrkor redan kontrollera de norra delarna i staden.

Karta


6 responses to “Syriska regeringsstyrkor går in i IS-kontrollerad stad

 • Syrisk nunna – Det är en organiserad invasion av Europa – västvärlden samarbetar med barbarer – Bakom kulisserna

  […] till bortförandet av de 12 nunnorna från Maaloula och 230 kristna som togs som gisslan i Qaryatain. Hon påpekar vidare att man lätt kan få bekräftat hur många reportrar som kidnappats, dödats […]

  Gilla

 • Syrisk nunna – Det är en organiserad invasion av Europa – västvärlden samarbetar med barbarer | Petterssons gör skillnad!

  […] till bortförandet av de 12 nunnorna från Maaloula och 230 kristna som togs som gisslan i Qaryatain. Hon påpekar vidare att man lätt kan få bekräftat hur många reportrar som kidnappats, dödats […]

  Gilla

 • Lagro

  Orsaken till kriget i Syrien måste man gå till botten med för att förstå det.
  Qatar, Saudi och andra Gulfstater hade planen på att bygga en gigantisk olje och gasledning för 10 miljarder US dollar som skulle föra gas och olja från de här länderna via pipeline över Jordanien, Syrien och Turkiet och sedan till Europa.
  Den här ledningen backades upp av USA och EU som gjorde att de inte blev beroende av Rysk gas, och USA samt även EU ville kväsa Ryssland ekonomiskt.
  Det som hände 2010 var att Syrien sade att de accepterar ingen ledning över sitt territorium som skulle bli till stor nackdel för deras allierade Ryssland och Iran.
  2010 började planeringen att fälla regimen i Syrien för att kunna genomföra projektet med olje och gasledningen, man beslutade att använda al Qaida terrorister för att störta regimen och ta strid med den syriska militären. Saudi och Qatar betalde alla som värvade sig 200 US dollar i månaden och familjemedlemmar som fru och barn fick extra pengar.
  Syrien gjorde starkt motstånd men efter 4 års strider mot terrorister som blev stödda med toppmoderna vapen från Qatar, Saudi och Turkiet var kampen svår. Qatar och Saudi köpte in enorma mängder toppmoderna vapen och ammunition från USA som sedan gick till terroristerna över Turkiet.
  Den Syriska armen var krigstrött och hade fått ta stora förluster som gjorde att den var på väg att kollapsa och enda möjligheten var att begära hjälp från Ryssland.
  Det finns ingen tvekan utan västländerna med EU ansåg det positivt om regeringen med Assad föll i Syrien, därför när Ryssland gick in på Syriens sida var önskan att Ryssarna skulle misslyckas man hoppades på ett nytt Afghanistan för ryssarna.

  Gilla

  • Lagro

   Chocken kom för USA och Nato när det visade sig att ryssarna hade lika bra och även bättre vapen än USA och Nato, samt ett mycket effektivt flyg som är nödvändigt.
   De ryska generalerna hade noga planerat hur de skulle ta terroristerna och en rysk general uttalade att terroristerna kommer att förlora kriget helt säkert, han visste vad den ryska krigsmaskinen kunde åstadkomma.
   Ryssarna gick in med endast 50-60 stridsplan som gjorde underverk, sedan vad de gjorde de backade upp den syriska armen med tunga special vapen, bland annat de här eldmissilerna som liknar stalinorglar men genom en gas som antändes ger enorm hetta och syrebrist, det här vapnet visade sig mycket effektivt mot terroristerna, de blev grillade kan man påstå.
   Ryssarna upprättade träningscenter där den syriska militären blev tränade på olika nya vapen som ryssarna tillförde, även kurderna fick vapen av ryssarna och blev tränade, tidigare hindrade turkarna att kurderna fick tunga vapen men sådant brydde sig inte ryssarna om.
   Sedan fanns det ryska generaler tillsammans med de syriska och iranska som planerade slagen och samordnade enheterna som gjorde att terroristerna fick ta mycket stora förluster.
   Kriget är vunnet för Syrien nu kan den syriska armen koncentrera slagen med full styrka att terroristerna är chanslösa.
   Hela den här flyktingkatastrofen som blivit med kriget i Syrien är en skapelse av västvärlden, som inte gjorde en konsekvent analys att Ryssarna och Iran kommer att ingripa om risken blir att Syrien faller.
   De gjorde en felbedömning av Syriska armens uthållighet och förstod inte att Ryssarna hade vapen som gjorde att terroristerna blev chanslösa.
   Nu sitter hela Europa med enorma flyktingproblem som de själva har varit med och skapat.
   De skulle ha satt hårt mot Turkiet som har varit livlinan för terroristerna att alla transitöverföringar måste upphöra av vapen ammunition och manskap annars hotar skarpa sanktioner.
   Men faktum är att USA och Europa satt i samma båt som Turkiet.

   Gilla

 • Stenbock

  T.o.m. den ”korrekta PK-pressen”,vet nu inte längre hur man skall benämna landets legala armèe… Västvärldens PK-media har ju tidigare stött de upproriska islamisternas samlade byk (och kallat dessa),de som vill ”reformera” !
  Dessa organ har ingen aning kring arabiskt styre.Att införa demokrati i arabvärlden är ungefär likvärdigt med,att släcka elden i helvete med vatten !
  Sedan nu Putte och hans styrkor rensat upp bland skiten får de rygga,och åter kalla en spade….för en spade.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Jag hoppas Ryssland hjälper de syrier som är kvar i Syrien att besegra IS så vi får uppleva den dag då gummibåtarna vänder tillbaka med alla de ynkliga fegisar som flytt till bidragen i Europa.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: