Lyckas Sverige med integrationen blir invandringen en ekonomisk framgång

INVANDRING. ”Att få de nyanlända i arbete är en av de mest centrala politiska frågorna, både för de som kommer hit och för landet. Lyckas Sverige bättre med integrationen i framtiden än under de gångna tio åren kan invandringen bli en ekonomisk framgång” skriver DN:s Ewa Stenberg

DN:s granskning av flyktingmottagandet i lördagens tidning är katastrofal i det perspektivet. DN har samkört arbetslöshetsstatistik med prognoser över hur många nyanlända som kommunerna får ta emot i år. Av de 20 kommuner som har högst arbetslöshet kommer 15 att ha ett mottagande över rikssnittet. Alla utom en av de 20 kommunerna med landets lägsta arbetslöshet kommer däremot att ta emot färre flyktingar per capita än genomsnittet.

Det är precis tvärtom mot vad det borde vara. Om nyanlända ska få bästa möjliga förutsättningar att försörja sig själva bör de flytta dit jobben finns. Men där finns inga bostäder. Ur detta Moment 22 behöver regeringen bana en väg. Men intervjun med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) här intill ger inga nya svar.”
Ovanstående och mer därtill skriver alltså Ewa Stenberg.
-Pettersson har några synpunkter på detta. ”Lyckas Sverige bättre med integrationen i framtiden”, vad menar damen med det? Vi har totalt misslyckats, känner inte Stenberg till att vi har närmare 200 utanförskapsområden i Sverige och så länge vi fortsätter blir det värre. Det går inte att ordna jobb till dysfunktionella människor från tredje världen annat än i undantag.
Stenberg beskyller också den nuvarande regeringen för att de inte river upp EBO-lagen. Har hon glömt att Reinfeldt hade det, tillsammans med många andra bra förslag som vallöfte 2010? Varför kritiser inte M för att de ljög 2010 och i stället gjorde upp med MP?
Om man ska tro DN:s egna artiklar är invandringen redan en vinst och således inget problem. Har Stenberg glömt den när DN skrev ”Invandrare betalar mer till samhället än de ger tillbaka”? 
Egentligen är ekvationen lätt, totalstopp för asylinvandring, utvisa så många från tredje världen som möjligt, när de som bor i Sverige fått jobb och bostad samt blivit assimilerade kan vi ta nästa steg om det behövs och vi vill.
Tills den så får vi vara beredda att betala runt 4,3 miljoner per asylinvandrare och livstid i snitt. Grattis Sverige.

11 thoughts on “Lyckas Sverige med integrationen blir invandringen en ekonomisk framgång

  1. Integrationen av u-landsinvandrare från MENA har inte lyckats i ett enda västligt land hittils. Allra minst i Sverige som på pappret och sett till budjeten har det mest avancerade integrationssystemet i Europa.

  2. P1 Debatt, idag, kl.16:05.

    Pascalidou kommer att ställer de rätta frågorna och analysera de rätta svaren. Med experter och publik.

  3. Bara massa förhoppningar och myter i vanlig ordning. Men då är ju DN en agendasättande tidning och inte en journalistisk dito.

  4. Hade det funnits en marknad för Volvo bilar ihop skruvade i tredje världen , så hade Volvo haft en fabrik där.

  5. När det inte ens finns arbete för gymnasieutbildade svenska ungdomar som varken har en språk- eller kompetensbarriär att forcera, var ska vi finna arbete för de som varken kan språket, kulturen eller förstår sig på ett modernt samhälle? Enda sättet att få dessa i reguljärt arbete är att backa samhället några hundra år.

    Istället bör vi återinrätta Statens arbetslöshetskommission och låta dessa utföra behövliga sysslor som eljest inte hade blivit utförda till en ersättning, ej bidrag, som gör att de nätt och jämt klarar sig. Detta ger incitament till att komma in på den ordinarie arbetsmarknaden och håller samtidigt de som tänkt sig en all-inklusive borta.

Kommentera