Tillrättalagd kritik?

I en ny rapport riktar FN åter kritik mot Sverige. Vilken gång i ordningen vet jag inte, men har media tillrättalagt rubriken för att skapa opinion och påverka makthavarna?

I rapporten är FN oroade över diskrimineringen av romer i Sverige, rasismen mot judar, muslimer, afrosvenskar och romer, samt medias kroniskt negativa rapportering om muslimer”.

Kommittén som gjort rapporten uppmanar nu Sveriges regering att att vidta nödvändiga åtgärder för att romerna ska ges samma rätt till utbildning, sysselsättning, bostäder och hälsovård som det övriga samhället. Detta ska inte bara gälla romer som är medborgare i landet, utan också medborgare från andra EU-länder.

Per Olsson Fridh på kulturdepartementet säger att regeringen välkomnar kommitténs rapport som ska ligga till grund för regeringens arbete med mänskliga rättigheter. FN menar också att romer ska ges samma rättigheter som övriga medborgare, men har de då inte samma skyldigheter?

Exempelvis har romer samma skyldighet att följa de lagar som gäller i landet man befinner sig i och inte bara i landet man befinner sig i, utan också de lagar som stiftats av EU och som gäller inom hela unionen. Tremånadersregeln som säger att du bara får befinna dig i ett annat EU-land under max tre månader misskötts konstant med hjälp av organisationer och privatpersoner. Skyldigheten att försörja dig själv på ärligt vis och inte tigga pengar av andra, skyldigheten att betala för vård efter de priser som gäller och inte ta emot den gratis, skyldigheten att respektera vår allemansrätt m.m.

Rapporten som FN bygger sin kritik på är författad av regeringen själv och kompletteras av 18 organisationer som fått ge sina åsikter om läget i Sverige.

SvD

Rapporten på engelska kan laddas ned här (word-fil)

Det vore givetvis kul att läsa samma rapport från världens övriga länder och jämföra situationen i Sverige med dessa. Vidare vore det kul att få del av vilka 18 organisationer som fått lämna sina åsikter till FN. Att det är organisationer med en icke så opartisk agenda kan inte uteslutas.

Nu har Sveriges regering inte något tvång att följa rekommendationerna, lika lite som något annat land, men Sverige aspirerar på en plats i FN:s säkerhetsråd så nog lär vi få se vår feministiska regering smörja både FN och internationella organisationer för att nå dit.

Förövrigt är jag förundrad över att FN:s kommitté inte ifrågasätter diskrimineringen av skattebetalande svenskar som förbigås i bostadsköer, som tvingas köa allt längre till tandvård och vård, som inte får delta i jobbskapande åtgärder och som ibland får stå utanför enbart för att man är en vit person som har rötterna i landet sedan hundratals år tillbaks.

Dessutom har vår ”statsminister” mött FN:s generalsekreterare idag och lita på att den forne svetsaren lovat både det ena och det andra för att blidka Ban Ki-Moon. Rubriken till artiklarna är väl ändå ganska motsägelsefulla. I artikeln ovan får Sverige skarp kritik av FN, i artikeln nedan säger Ban Ki-Moon att Sverige är ett föredöme.

SvD

14 thoughts on “Tillrättalagd kritik?

  1. Men om diskrimineringen av Svenskar hade väl detta FN
    inget att säga, så den är väl helt okej? Så svetsaren kan väl
    fortsätta att diskriminera Svenskfödda pensionärer, ta mer av
    deras ynkliga pension och fördela det över Zigenare och Araber
    och annat löst folk?

  2. Känner inte butiksägare till att man skall kasta soporna på soptippen eftersom dom lägger dom utanför entréerna.

  3. Borde inte FNs kritik över behandlingen av EU-medborgare rikta sig till de länder dessa människor kommer ifrån? Rumänien och Bulgarien? Varför skall vi anses ansvara för dessa EU-medborgare?
    Snart vill de väl att lagarna skall ändras till deras förmån också – immunitet(diplomatisk) mot alla rättsliga ingripanden, rätt att ockupera hus och mark efter eget skön och rätt till garanterad och av affären innanför tillhandahållen gratis tiggeriplats!

  4. PK-sopornas avsikter är väl inte svåra att lägga märke till. Även om tillnyktring börjat ske på en del håll.

  5. Dags att kasta av oket av no-good NWO-drönare som parasiterar på hårt arbetande människor. Vi skapar ett FN 2.0 med bara västländer och utan politruker.

  6. Det FN tokarna glömde bort var diskrimineringen av svenskar. Att ingen har blivit dömd för HMF mot svenskar som betalat och betalar skatt här är inget annat än brutal rasism. Lägg ner stora delar av FN dom har spelat ut sin roll. Nu vill dom att Falklandsöarna ska tillhöra Argentina fast dom hade folkomröstning där då nästan 100% ville höra till England. Ingen ville höra till Argentina. Det var samma visa när Åland folkomröstade då ville dom höra till Sverige. Nä det fick bli Finland.

  7. Vi bör inte bara lämna EU, kanske även andra istitutioner som går under begreppt – till ingen verkilg nytta -.

    • Det står till och med ”romska medborgare från andra EU-länder” Vad är det för slags medborgarskap?

      • De är medborgare/utsatta från ”Tycka-synd-om-landet”. Gränserna är osynliga men utmärks av osynlig godhet och syndtyckeri.

  8. Dom lär väl få kritisera alla EU länder för vem ger andra länders medborgare alla tänkbara förmåner, speciellt tiggande ziggar.

Kommentera