Invandrare dömda för åldringsrån

INVANDRARVÅLD. I går kom domarna mot en grupp unga män som specialiserat sig på att råna äldre människor i Katrineholm. En nittonåring fick fyra års fängelse.

Det var i olika konstellationer som männen i höstas rånade flera personer några i 80-årsåldern, antingen i deras hem eller ute på stan. En del av offren utsattes ibland för sparkar och slag och till och med strypgrepp.

Männen kom över guldföremål, kontanter och kontokort som sen användes för betalningar på internet.

En 19-åring döms av Nyköpings Tingsrätt till fyra års fängelse för bland annat grovt rån, övergrepp i rättssak och bedrägeri.

Två 18-åringar döms till sluten ungdomsvård i ett år respektive fem månader för bland annat grovt rån respektive rån.

En fjärde ung man döms till samhällstjänst, medan en femte åtalad frias från rån.

Bland bevisen mot männen finns filmer de tagit i anslutning till flera av brottsplatserna.

TIDIGARE 2016-03-04. Misstänkta åldringsrånare inför rätta

Under fredagen inleds rättegången mot fem unga män, som misstänks för en lång rad grova brott. Förundersökningen är på nästan 1 000 sidor.

De första brott personer som i dag står inför rätta antas ha kopplingar till hände redan i slutet av 2014. Rån, stölder och övergrepp i rättssak hör till de tidigare brotten och inköp på nätet med rånoffers betalkort finns i förundersökningen. Men det var under hösten 2015 som gänget tycks ha koncentrerat sig på att råna äldre.

I dag, fredag, inleddes rättegången vid Nyköpings tingsrätt.

-Pettersson noterar att de som Katrineholms-Kuriren kallar ”Katrineholmare” är riktiga tuffingar.

 • De har gett sig på kvinna 89 år och lyckats pålocka ut 30 900 kronor på hennes betalkort.
 • Kvinna 85 år blev av med drygt 4000 kronor i kontanter
 • Kvinna 79 år blev av med smycken som rövarna lyckades sälja för 10000 kronor, men smyckena har hittats och ska återlämnas
 • Man 79 år överfalls bakifrån, blir av med ICA-kort och en mindre summa kontanter
 • Kvinna 87 år, blir av med 1100 kronor i kontanter, betalkort och smycken.
 • …och mycket, mycket mer…

Nåväl, katrineholmarna lystrar till namn som:

 • Ameer
 • Mohammed
 • Ghajarzadeh är medborgare i Iran (övriga i Sverige)
 • Jokela
 • Tikkanen

Åtal B 27326-15

5 thoughts on “Invandrare dömda för åldringsrån

 1. Vidriga brott, det lägsta brott jag kan tänka mig att ge sig på äldre försvarlösa människor, det gör mig riktigt arg, tur att de inte möter mig i en mörk gränd det skulle inte bli något kvar av dem.
  Detta måste göra familjerna till offren vansinniga och det måste klia i fingrarna på dem. Detta är för jävligt och det borde vara fritt fram för allmänheten att skipa rättvisa.
  Vi kommer att få mycket sådant här skit framöver och våldtäkter, misshandel och mord tack vare Stefan Löven och SOCIALDEMOKRATERNAS ansvarslösa massinvandringspolitik, – 87:an är dum och lättmanipulerad – se vad som hänt sedan alliansen passade en boll till Stefan Löven med att de vill sänka ingångslönerna för att få in araberna/muslimerna som kommer på arbetsmarknaden….VILKA GENIER, VILKEN VINKLING PÅ DEBATTEN….Stefan fick något han gillar att prata om helt GRATIS….-vips köper 87:an detta och Sossarna går upp mot 30%…..Nu måste han bjuda tillbaka, bra samarbete….
  87:an borde vara smart nog att genomskåda politikernas BLUFFAR….Det är det som står i denna artikel som är VIKTIGT och det kära vänner vill inte Stefan Löven eller alliansen prata om….
  De tycker nog det är rasism!

 2. Vad är det som hindrar utvisning? England, Norge, USA mfl drar in medborgarskapet för patrask och utvisar dem.

 3. Fy attan, vilka vidriga rånarinvällare. De drar sig inte för att råna de svagaste, både barn och våra allra äldsta. Det senare är också en zigenarespecialitet.

  Var flera år sedan jag varnade min gamla mor, som fyller 89 i år, att inte ens öppna dörren och absolut inte släppa in någon okänd. Hon har en dörrkik. När jag var där senast visade det sig att hon inte tittar i den för hennes syn är för dålig. Åker till henne i påsk och då ska jag montera in en elektronisk dörrkikare så att hon kan se vem det är på en liten skärm.

Kommentera