Imam: Vi måste skydda dem från att hjärntvättas

ISLAM. ”Nu har det hänt igen. Nya blodiga attacker har riktats mot kvinnor, barn, civila – helt oskyldiga människor – i avsikt att skapa skräck och förstöra det mänskliga samhället. Precis de saker som islam förbjuder.” Det skriver Abd al Haqq Kielan, imam i Eskilstunas stora moské, i en debattartikel på SVT Opinion.

Han pekar på vikten av att muslimer samarbetar med politiker, med socialtjänst, med skolor och med andra kulturella och religiösa grupper.

”Vi har ett ansvar för vårt hörn av vårt svenska samhälle – våra ungdomar. Vi måste hjälpa och skydda dem från att dras in i och hjärntvättas av extrema våldsbejakande rörelser.”

Han avslutar: ”Vi är klämda mellan terrorister på ena sidan och främlingsfientliga politiska grupper på andra sidan. Nu gäller det att handla och inse att enade vi stå och söndrade vi falla!”

-Pettersson tänker på den kristne svartrocken i Nyköping som jag diskuterade med, han sa att vi måste ge muslierna tid och då svarade jag att 1400 år räcker, hur mycket mer begär du? Han har än idag inte svarat.

På samma sätt menar jag att Eskilstuna-imamen svamlar när han säger att muslimerna måste enas mot terrorn. Den enda gång jag sett dem enade var när Dawa-moskén i Eskilstuna brann. Då var muslimerna tillsammans med vänstern och hatmedia snabba att beskylla SD och andra grupper för attentatet. När det visade sig att det var muslimerna själva som orsakat branden blev det tyst. Läs HÄR.

För övrigt är imam Abd al Haqq Kielan en av de första som hjärntvättades. 

Abd al Haqq Kielan föddes som Leif Karlsson 1941 i Eskilstuna.

Han kom först i kontakt med islam under en resa till Marocko 1963. Han konverterade 1984 varvid han även ändrade sitt namn till Abd al Haqq Kielan, som löst översatt från arabiska betyder ”ödmjuk tjänare av sanningen”.

Kielan är imam och ordförande i Svensk Islamisk Samling (SISAM), som organiserar muslimska församlingar med cirka 23 000 medlemmar. Han är även ständig sekreterare i Svenska Islamiska Akademien (SIA). Han arbetar för dialog och integration mellan muslimer och andra grupper i samhället.

24 thoughts on “Imam: Vi måste skydda dem från att hjärntvättas

  1. Kan inte svenska imamen ”Abd al Haqq Kielan” konvertera till bondförnuftet eller skaffa sig en meningsfull sysselsättning.

  2. Imamen tycker det är hemskt att ” Nya blodiga attacker har riktats mot kvinnor, barn, civila – helt oskyldiga människor”. Enlig profeten Muhammed skall männen dödas och kvinnor och barn tas som krigsfångar för att bli bl.a. sexslavar och barnfödning objekt.

  3. Abd al Haqq Kielan borde byta tillbaka till Leif Karlsson, han är c:a 74 år gammal och han talar inte sanning om islam, han gör onekligen ett trevligt intryck men det betyder ingenting när det gäller koranen/sharia som är lag och grundlag i exempelvis Saudi Arabia där bloggare piskas och människor stympas och halshuggs…
    Attackerna i Belgien är en attack från ISIS sida och Sverige är det land där flest terrorister kommer ifrån, de reser mellan Sverige och Syrien utan åtgärder från Sveriges sida, enligt SÄPO är det 300 stycken.
    SOCIALDEMOKRATERNA startade IB i slutet av 1950-talet , INFORMATIONSBYRÅN en konkurrent till SÄPO, då var det kommunister som skulle registreras och som ansågs vara ett hot mot Socialdemokraterna blandekonomi, dvs kapitalism och en viss statlig iblandning. Kommunisterna ansågs vilja störta samhället med våld, främst KFML-r som det då hette, idag kallar det sig för Kommunistiska Partiet. IB:s verksamhet var koncentrerad till främst Göteborg där de var starka. Men det var teoretiker, rätt harmlösa typer som var rädda för att använda våld mot människor och det gjorde de aldrig.
    NÄR DET GÄLLER ISIS ÄR DET NÅGOT HELT ANNAT VI HAR ATT GÖRA MED.
    Dessa är de facto livsfarliga mördare som kämpar för ett kalifat med terror och mord som medel. ISLAM är en blodtörstig totalitär ideologi och koranen/sharia är en brottskatalog med en avskyvärd människosyn där de anser sig ha rätt att mörda icke-muslimer, detta skulle bara förbjudas till vilket pris som helst och är det i praktiken också eftersom Sveriges Rikes Lag gäller och inte sharia som muslimerna vill.
    SVERIGE har en skyldighet att värna Sveriges befolknings säkerhet till liv och egendom, a t t se till att våldtäkter mot våra kvinnor INTE sker, a t t mord och annan kriminallitet inte sker med alla de medel som krävs. Dessa muslimer kan fara till helvetet, DE SKA VARA I MUSLIMSKA LÄNDER OCH INTE I SVERIGE ELLER INOM EU!

  4. Inget gott kommer eller kommer att komma från muslimerna nånsin.

    Moderata muslimer eller radikala muslimer spelar ingen roll. När det kommer till sin rätt så går islam före allt annat.

    Enligt våldsideologin islam är alla icke-muslimer på den här planeten otrogna.

    Brottskatalogen, den så kallade heliga boken koranen, bejakar dödande och dylikt på otrogna etc.

    Sluta lyssna på dessa imbecilla tomtar och sluta lyssna på pk-ister.

    Dags att vakna och börja bekämpa våldsideologin islam, annars väntar ett Muhammedistan framför våra dörrar.

  5. Varför kommer ordet potemkinkulisser upp så fort jag hör en muslim uttalar sig i media eller någon annanstans?

    Potemkinkulisser dyker upp i mitt huvud så fort en muslim försöker ta avstånd från någon ohygglig terroristattack?

    Måntro om det kommer sig av att de under hela islams historia farit med osanning och bedrägligt beteende, oavsett liten eller stor händelse?

    Leif Karlsson måste tillhöra den del av svenska folket som är mer än tillåtligt svagbegåvade?

    Islam kan sammanfattas i några få mycket, mycket negativa ord = lögner, förtryck, tvång, tvångsföreställningar, barbareri, terrorism och slutligen krig med död och lidande för de egna anhängarna och övriga människor!

  6. Ni är fan sjuka på riktigt. Ni skriker varför muslimer inte tar avstånd och protesterar mot terrorism, sen när de gör det anklagar ni de för lögn.
    Väx upp någon gång.

    • Vi konstaterar att koranen ger dom rätt att ljuga. Bibeln säger, du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

    • När de gör det???? Hur många Muslimer utöver denne
      Imam har du hört eller sett ta avstånd från all den jävelskap
      som dessa Islamistiska dårar åstadkommer i Världen?
      Muslimer skulle ju massdemonstrera mot detta idiotiska
      mördande, OM man nu tycker det är fel, men så görs icke!

      • Ja du Tony, hänger du på Pettersson, avpixlad och flashback så kommer du inte hitta att muslimer tar avstånd från terrorism. men söker du fritt och inte selektivt så kommer du finna det. Jag ser och hör det varje dag och överallt.
        Inte nog med att muslimer tar avstånd från terrorismen, det är just muslimer som bekämpar den. Det är inte Anton, Kalle eller Pettersson som är ute i slagfältet. utan Ali Muhammed och Mustafa.

      • Ja Ali,och det är ni Sunniter som tvingar dessa ”stackars ensamkommande barn” ,att fly till Absurdistan.För att inte tala om alla dessa fega desertörer,som utvandrar med falska eller inga papper alls. En skön samling ni araber,utgör !
        F.ö. kan du väl se fram emot tårta och andra läckerheter vid morgondagens samling i din Moskè ? Ert IS-attentat i Bryssel blev ju åter av lyckade slaget……

      • Och var någonstans ser vi Muslimer här i landet
        demonstrera sitt missnöje mot dessa våldsbenägna??

  7. Leif Karlsson ljuger eller så vet han inte vad som står i brottshandboken koranen.

    våra ungdomar
    Det är inte våra ungdomar. Svenska ungdomar är våra, inte inkräktarnas.

    Vi måste hjälpa och skydda dem från att dras in i och hjärntvättas av extrema våldsbejakande rörelser.
    Hahaha, de är redan indragna i skit och hjärntvättade av izlam. Moskéer och muhammedanska bönelokaler är ockupanternas sambandscentraler för att försöka störta oss i fördärvet. Dessa byggnader och lokaler bör förstöras…

    • Håller med dig Risto och inte bara om din sista mening. Men först skall de lokaler och byggnader du nämner packas fulla med de sinnessjuka kriminella proselyter du nämner.
      / Suomalainen niin kuin sinä?

  8. Tro aldrig på en muslim även om han heter Leif Karlsson, han har nämligen till uppgift att ljuga när det gäller att skydda islam.

  9. Jag tror nog att det varit feststämning bland många muslimer de senaste dagarna. Även här i Sverige.

  10. http://www.infowars.com/special-report-radical-muslims-brought-in-to-take-away-your-freedoms/
    “What I fear most is that, when we look back in 25 years’ time at this moment, what we will have seen is the surrender of the West,
    without a shot being fired. They’ll say that in the name of tolerance and acceptance, we tied our own hands and slit our own throats.
    One of the things that have made me live my entire life in these countries is because I love the way people live here.”
    Salman Rushdie

  11. Den dagen samtliga muslimer inser att det står 2016 i almanackan och inte 600 kan vi börja tala om förståelse.

  12. En muslim får ljuga( Taqia) för sin hustru, i krigstid, och för att åstadkomma försoning mellan folk. Vad är det för mening med att överhuvudtaget tala med en muslim ?

  13. Han är konvertit.

    Hans församling skiter med andra ord ett stort stycke i vad han tänker. Han är bara en ornamental funktion.

Kommentera