Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

MEDIA. Nedanstående är en insändare jag skickade till länstidningen Södermanlands Nyheter den 16 mars, de har ännu efter en vecka inte haft plats för den. Nåväl det kan väl finnas olika skäl till det men varför har SN och andra hatmedia inte tagit upp problemet med att Sverige inte följer FN:s konventioner när de samtidigt bedyrar att de inte döljer något för oss? 

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?
 
I debatten kring migration och asylsökande hänvisar debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är dock märkligt att två artiklar ständigt faller bort.
Andra kapitlets första artikel är en sådan. ”Det åligger flyktingen eller den asylsökande att särskilt följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen” Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar, efter andra världskrigets flyktingströmmar.
Artikel 34 glöms också bort. Assimilation och naturalisering. ”Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering,  för att immigrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.”
Varför går Sverige emot FN:s flyktingkonvention, då vi verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.
Assimilation verkar vara ett förbjudet ord i den svenska debatten då Sverigedemokraterna använder sig av det begreppet. Det anses vara rasistiskt.
Slutsatsen, kan inte bli annan än att FN:s Flyktingkonvention är ett dokument, som med sina tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad och assimilation är rasistiskt, och då ställer man sig frågan om varför Sverige undertecknat en rasistiskt konvention.
Pettersson, skickade ovanstående insändare till Södermanlands Nyheter den 16/3 2016

14 thoughts on “Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

  1. Sverige följer inte heller FN:s barnkonvention. Självaste FN vädjar till svenska regeringen att införa den i lag, som Sverige ”lovade” göra för några tiotals år sedan. En lag som värnar om barns rätt, väl och ve, svenska barn i Sverige. Med det skiter regeringen i. Många organisationer som bryr sig om våra barn i vårt land försöker få ihop tillräckligt många underskrifter så att FN kan trycka på (igen!!) regeringen. Gå in här och skriv under: unicef.se/projekt/gor-barnkonventionen-till-lag
    Hälsar en som bryr sig om våra barns väl och ve i Sverige.

    • Denna mening ska strykas.
      ”Maskeringsförbudet gäller inte för den person som täcker sitt ansikte av religiösa skäl”

  2. Innerst inne hade du inte förväntat dig att SN skulle publicera en text som bygger på något som finns? Kom ihåg att SN numera propagerar, inte ägnar sig åt fakta och då syftar jag givetvis i den känsligaste av alla känsliga frågor.

  3. Hatmedia vägrar erkänna att det finns en svensk kultur. Därför finns det ingenting att anpassa sig till för invandrare som kommer till Sverige. Samtidigt som dom varje dag lever i svensk kultur, så förnekar dom det. Kommer att tänka på sagan om kejsarens nya kläder. SD är det lilla barnet i sagan som utbrister ” det finns en svensk kultur ser ni inte det ? ”

Kommentera