Ett extra ordinärt PK-hjärnsläpp på Kristianstadbladet

HATMEDIA. Idag, dagen efter attentaten i Belgien, när dammet efter explosionerna knappt lagt sig, när över 30 människor dog och 200 ligger på sjukhus med svåra skador publicerar juristen och kulturskribenten Viktor en häpnadsväckande krönika i Kristianstadsbladet.

Banke skriver: ”Jag tänker på terroristen Anton Lundin Pettersson när jag läser om Anders Behring Breivik som i dagarna möter den norska staten i ett mål om Breiviks förhållande i fängelset. De har främlingsfientligheten, ensamheten och målmedvetenheten gemensamt. Mycket skiljer dem åt också. Men de gjorde det. De backade inte.

Man undrar: hur många fler finns det här, bland oss?

Så gott som dagligen skriver någon vars profilbild är en sten, en skog, ett ägg. Det kan vara på Facebook eller Twitter, eller via mail från anonyma konton. Inte sällan är tonen hotfull, då och då riktigt otäck. Inte främst mot mig: det finns många som är långt mer utsatta. Hur många av personerna bakom dessa hotfulla stenar, skogar, ägg besitter övertygelsen och drivkraften som krävs? Att inte veta är att känna ett visst obehag.

Ibland känns det som att det som hände på Utöya inte har hänt. Eftersom det är så overkligt. Lite som 9/11. Men Breivik kom ur sin isolation, in i tidningarna och påminde mig. Hans stolthet och berättarlust skvallrar om en person som inte känner ånger. Om en person vars övertygelse inte har tagit slut, trots fem långa år av tid för begrundan och ånger. Tvärtom. Han höjde armen i den där gesten, och klagade sedan på allt, inklusive kallt kaffe…”

22 thoughts on “Ett extra ordinärt PK-hjärnsläpp på Kristianstadbladet

  1. Banke vilket självmål!!!! Förstår du till vilket åtlöje du gjort dig, ett riktigt spektakel har du ställt till med!

    Tydligen dummare än dum, europol säger minst femtusen IS terrorister befinner sig inom de europeiska gränserna!

    Banke ta nu och räkna ut hur många vi har i Sverige just nu, kan inte vara allt för svårt! Du behöver bara fundera över vilka länder som tagit emot flest asylturister så kommer du djävligt nära sanningen!

    Ett gott råd innan du skriver nästa krönika tänk och fundera över det du tänker skriva, det kan ju bli självmål igen och igen och igen i all evighet!

    Att tala, uttrycka sig utan att ha tänkt är som att torka sig i röven innan man skitit! Det var väl så det gick till i senaste krönikan om jag förstår det rätt!

  2. Iofs verkar belgarna vara förvirrade, kanske chockade över vad som hänt. Men ingenstans i världen finner man så många okunniga och förvirrade som i Sverige.

    Viktor Banke är en. Stefan Löfven en annan. Även Stefan nämnde Anders Breivik som enda exempel på terrorister när han fick frågan efter Bryssel.
    Både Stefan och Cecilia Malmström anstränger sig för att missförstå varför attentaten utfördes och av vilka. Om reportern frågar om invandringen så menar Löfven att man inte ska blanda ihop detta med dåden i Bryssel. Det vore att utnyttja situationen.

  3. Viktor Banke är en del av det migrationsindustriella komplexet. Banke lever gott på lagvrängande åt asylanter med fakturan till migrationsverket. Att det drabbar fattiga svenskar bekommer Inte Viktor Banke det minsta.

  4. Han är jurist och kulturfjabbe, ja det är rätt ofta förekommande
    att sådana inte har all pållarna i stallet?

  5. Försökte just över telefon få kontakt med denna kulturskribent.Märkligt ingen tycktes känna honom på KB…Flera försök att koppla vidare till olika kulturpersonligheter i redaktionen..Tråkigt nog fanns det ingen tillgänglig !
    Misstänker att denna skribent ligger raklång och pustar ut,efter all den smörja han lyckats plita ner i sin kolonn…. 🙁

  6. De tro att de verka vara intelligent när de kläcker ur sig denna andliga rännskiten.

  7. Visst känns det igen, senast Eliason som gav sina tankar till en mördare, Romson som trodde att Parisdåden kunde påverka klimatförhandlingarna negativt. En sak är i alla fall gemensamt, människosynen lyser med sin frånvaro

    • INTE ENS DET DUGER BLASKAN TILL!

      Trycksvärta är giftigt, ej avsett att bli matjord!

      (Info till komposterare)

    • Det är både billigare och bättre med en avfallskvarn. Om bara kommunerna hade vett att bygga biogasanläggningar i anslutning till avloppssytemen skulle vi få ut mer av hushållssoporna än av soporna på Helgeandsholmen.

  8. Viktor Banke är en usel jurist som har noll koll på definitionerna tom i dom källorna han är skolad att tillämpa. Så här definieras terrorism enligt SVENSK LAG som bygger på EU LAG;
    Lag (2003:148) om straff för terroristbrott
    2 § För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
    1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
    2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
    3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.
    https://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Lag-2003148-om-straff-for-t_sfs-2003-148/?bet=2003:148
    Eller försöker han bara plocka PK-poäng av det svenska politiska/mediala avfallet?

    • VB inlägg har legat i skafferiet och Kristianstad såg chansen när Brysselkatastrofen var ett faktum. Både Anders Breivik och Anton Lundin var individer med en förvrängd verklighetsbild och inga martyrer. Alltså en direkt motsats till alla islamistiska terrorister som följer en jihhadistisk islam och blir martyrer när de följer en politisk ideologi.

      • Som du ser uppfyller varken AB eller AL något av lagens kriterier för att vara terrorist. Ja, VBs artikel verkar ha lite bäst före datum över sig.

    • Visst var det så. Ett desperat försök att ta bort framtida skrivbordsmördare som om de fått fortsätta leva skulle orsakat mångfalt större antal offer än om bara de själva mördades. Framtida mördare vars offer i antal med all säkerhet kommit räknas i tiotusentals våldtagna, rånade, bestulna, förnedrade och mördade, om inte miljontals i värsta fall. – Sett ur ett filosofiskt perspektiv.
      Så det är inte omöjligt utifrån detta perspektiv att Breivik räddat miljontals genom sitt handlande. Framförallt om det han gjorde leder till ett totalt uppvaknande och framväxande av sunda nationalistiska anti-globalistiska krafter och borttagandet av de onda lögnare, satanister, frimurare, sionister, muslimer och socialister som nu driver agendan mot undergången och världskrig.

      • Hoppas att fler än du kan förstå Filosofi!

        Så här absurd är världen…

Kommentera