Razzia mot Café Beirut

INVANDRING. Polisen, skattemyndigheten och kommunen slog till i en razzia mot Café Beirut vid Turingelunden och belade verksamheten med livsmedelsförbud. Det är kväll i Södertälje och en handläggare från Skatteverket har anlänt stadshuset.

Tillsammans med en tjänsteman från kommunens tillståndsenhet och en från miljökontoret ska man snart skrida till verket. Eskorterade av poliser besöks ett antal restauranger och föreningslokaler i Södertälje där personalliggare granskas liksom den allmänna livsmedelshygienen och sprithanteringen.

Ett av etablissemangen är det ganska nystartade Café Beirut vid Turingelunden intill gamla Bingohallen i centrum. Tidigare har stället drivits under flera år av Orientaliska familjeföreningen, men sen i november har nya aktörer tagit över, renoverat lokalen och öppnat Café Beirut – utan att meddela kommunen och således saknat ett godkänt livsmedelstillstånd.

– Man har drivit en oregistrerad kaférörelse fram till i dag och därmed brutit mot livsmedelslagen, säger livsmedelsinspektören Mathias Blomqvist, som polisanmält saken.

På Skatteverket i Eskilstuna är man förtegna om ärendet kring Café Beirut. – Vi uttalar oss aldrig i enskilda fall, allt är sekretessbelagt till dess att beslut fattas i ett ärende, säger Madelene Rossköld, som var med på tillsynen den 12 februari i Södertälje.

Att Eskilstuna övertagit tillsynen i Södertälje har till stor del att göra med att information tidigare läckte ut lokalt i Södertälje, det har hänt att företag som varit föremål för tillsyn varnats.

-Pettersson säger att det vid första anblicken kan vara en struntsak att man glömt några papper, men det är betydligt allvarligare än så.

Södertälje är så genomruttet och genomkorrumperat av klansamhället så myndigheterna har varit tvungna att flytta tillståndsgivning och kontroller till Eskilstuna, för att tjänstemän läcker information till klanerna…

Läs mer på LT och ännu mycket mer på Petterssons om sagan om Södertälje där vi försöker beskriva hur klanmentaliteten från Mellanöstern  hotar hela vårt samhällssystem…

 

5 thoughts on “Razzia mot Café Beirut

  1. Vilka djävla rasister hur kan de göra så mot sju klövern gäst parasiter. ?

Kommentera