Omvända afghaner skulle tvingas till moské

ISLAM. ”Vår församling har drabbats av förföljelse”, säger pingstpastor Christian Mölk, som menar att det som hände de två konvertiterna är hela församlingens angelägenhet.

Bara några veckor efter att de två afghanerna låtit döpa sig i Timrå pingstkyrka söktes de upp av tre män, för dem helt okända. De ska ha struntat i personer som befunnit sig på samma plats, för att medvetet ha riktat in sig på de båda afghanska männen, som bägge har sökt asyl i Sverige.

– De knackade på min dörr, och när vi öppnade så kom de in, berättar en av männen, via tolk för Dagen.

Han säger att för att komma in till boendet där han befann sig var de först tvungna att komma förbi en låst ytterport, och hur de lyckats passera den, det vet han inte. Inne i rummet fanns fyra personer, men de gick direkt fram till honom och frågade vilket språk han pratade. Det var uppenbart att det var honom de letade efter.

 Följ med oss, sa männen.

Efter att först ha försökt att övertyga honom att följa med frivilligt, tog de sedan tag i armen och drog med honom.

– Det kändes otäckt, säger den afghanska konvertiten.

De tre männen förde honom till vad de båda konvertiterna kallar för en moské, och de bad honom att gå in. Vid det tillfället släppte de taget om hans arm.

– Då sprang jag min väg.

Tidigare samma dag inträffade en liknande incident med den andre nydöpte afghanen i församlingen. Tre okända män kom till platsen där han befann sig, de bad honom att komma med till en moské, och började argumentera med honom. Då han tyckte att stämningen blev hotfull valde han att springa därifrån.

Händelsen har polisanmälts, och de båda konvertiterna berättar att de nu är rädda för att något ytterligare ska hända dem.

Tror ni att det här hände för att ni konverterat från islam till kristendom?

– Något liknande har i alla fall aldrig hänt förut. När de sökte upp oss var det målmedvetet, säger en av männen.

I Timrå pingstförsamling har man den senaste tiden döpt flera personer som tidigare var muslimer, utan några hot. Men i vissa muslimska sammanhang är det känsligt med folk som konverterar, och i flera muslimska länder är det olagligt att lämna islam. I ett land som Afghanistan är det exempelvis belagt med dödsstraff.

 

Läs mer på Dagen

-Pettersson anser att det viktigaste med religionsfrihet borde vara frihet från religion. Är ovanstående berättelse sann så borde polisen jaga upp de tre männen och skicka dem till ett muslimskt land, men jag är lite misstänksam mot konvertiter från muslimska länder. De vet säkert att det är lättare att få uppehållstillstånd för en som påstår att han konverterat…

7 thoughts on “Omvända afghaner skulle tvingas till moské

  1. Alla muslimer vet att det medför förföljelse att konvertera till kristen tro. Det är fel att tro att de gör det utan att ha tänkt över konsekvenserna. Detta är MODIGA människor. Dom gör det efter att verkligen ha mött Den Uppståndne Frälsaren JESUS. Det är detta som skiljer kristen tro från alla ”religioner” i världen. Kristen Tro är INTE EN RELIGION, det är en levande RELATION med en LEVANDE JESUS!
    Ta t.ex Mona Walter, det är ett bra exempel på en MODIG KVINNA!
    GLAD PÅSK ALLA.
    PÅSKEN ÄR EN AV GUDS FESTER läs 2:a Moseboken där står det om den första påsken och varför den infördes.

  2. – Något liknande har i alla fall aldrig hänt förut.
    Tror vad jag vill om det.

  3. Om man läser noga med eftertanke –
    förstår man att i Sverige drivs en ond agenda i lönndom!

      • Med den utvalda dirigenten bakom. Nu kastar han dessutom maken totalt – i fullt dagsljus.

        – Rotschild varnar nu helt öppet utan att gå omvägen över sina betalda Judas för att Donald Trump är ett ”globalt” hot!
        Nu börjar de få panik de lögnaktiga tjuvarna och asen!

        Ja, han är ett hot mot dem och deras globala och ondskefulla nätverk av lögner och bedrägeri..

        Det finns bara 3 saker man inte kan dölja en längre tid.
        Solen, månen och sanningen.
        – Buddha

Kommentera