Klagade på maten, förflyttas

INVANDRING. I nära ett halvår har Ibrahim Sajer och hans fru Haifa bott på asylboendet Turistgården. I förra veckan talade han ut i NT och 24NT när boendet hungerstrejkade. Nu flyttas han till Gusum. – Vi fick beskedet igår (på onsdagen) om att vi måste flytta till ett annat boende. Vi vill inte alls flytta, men jag fick veta att det är för att jag sagt i tv att jag inte trivs här, säger han lågmält.

– Men jag trivs visst här. Jag pratade för mångas räkning när jag förklarade att vi inte trivs med maten, men jag har verkligen inte ansökt om att bli förflyttad från boendet och från Norrköping.

Den 33-årige IT-teknikern som kommer från staden Qamishli i Syrien är bra på engelska.

– De flyttar mig som bestraffning och för att skrämma de andra, det är jag säker på, säger han. Han menar att det var han som av gruppen ansågs bäst lämpad att prata i tv och lyfta fram de 170 personernas budskap inför reportrarna.

– Och när jag frågade Migrationsverkets personal varför sa de att det var för att jag sagt att jag inte trivs, för att vi skulle pröva ett annat boende och att jag kanske skulle gilla maten där.

Läs mer  på NT.se

-Pettersson tycker det verkar sandlåda. Klagar Ibrahim i onödan borde av förflyttas betydligt längre bort än Gusum, är däremot klagomålen berättigade borde man göra något åt maten…

23 thoughts on “Klagade på maten, förflyttas

  1. Dessa unga muslimer/araber borde vara i sitt hemland Syrien och tillsammans med Assad bygga upp landet….30+ i sina bästa år, han behövs bäst hemma i Syrien!
    Ut med dessa bidragssnyltare och parasiter, i Sverige finns ingen efterfrågan på honom!

    • Kollade Aftonbladet och de PIXLAR bilderna på en MÖRDARE som huggit ihjäl en 60 årig svensk kvinna! HATMEDIA heter inte hatmedia utan orsak!

      • ARBETSFÖRMEDLINGEN kanske kan ha användning av denna moron/retarded….-vad sägs om kurs i hur man knyter skonsnörrena eller i hur man sätter på spisen/släcker/tänder lyset….-På Stefan Löven och SOCIALDEMOKRATERNA nivå!

  2. Ge lyxsnyltare samma mat som på ett äldreboende. Duger inte det kan han packa ock åka hem. Duger maten till våra gamla så ska den duga till honom PUNKT SLUT

  3. de som har något att bidra med, för Sveriges VÄL bör
    vi inte ”racka ner” på…Ibrahim Sajer förefaller tillhöra den
    lätträknade minoriteten…finns det skäl till klagomål har de
    rätt att yttra sig i en demokrati, precis som vi
    …sköter ”avdelningen” för Arabernas kost, lika förbannat
    illa som makthavarna i övrigt sköter Sverige…då är jag
    helt övertygad om att käket som serveras är oätlig!.,)

  4. Passar inte maten kan de åka hem igen,de kanske inte ens är flyktingar och då har dem definitivt inget här att göra.Skäms på de bortskämda sjukklövern gästerna.Jag skulle vara överlycklig om jag ens fick två lagade mål mat om dagen till mig och sönerna,i bästa fall blir det ett mål lagat mat om dagen i en hel månad.Hemskt att vara fattig i Sverige 2016 och inte ens ha råd med de mest elementära basbehoven.

  5. Beslutet om flytten av kverulanterna är bra men de borde flyttats längre bort, gärna till Mellanöstern där de har möjlighet att trivas bättre.

  6. Vad fan är arabisk mat ? Kan inte vara nåt som tilltalar en västerlänning. Har aldrig hört talas om arabisk restauranger. Libanes är väl det närmaste man kan komma.

    • Min ringa erfarenhet av arabisk mat är en massa smack och gegga indränkt i olja. Den lilla fisk som serverades lyckades de helt förstöra genom panering och olja.

    • Ossi har du aldrig besökt Orienten ? Det räcker att känna doften som slår emot dig,när du lämnar planet.Då försvinner alla känslor av hunger !
      Ok skall dock hjälpa dig lite på vägen..Männen sitter dagen lång under palmerna (träden) i skuggan,och dricker te.Kvinnorna skrider fram i sakta mak,och utför allt dagligt arbete.På kvällen serveras liggande/sittande på golvet ett stort fat med olika delikatesser av inhemska insekter,ris,fågel eller stulna lamm..Inga bestick användes man doppar alla i fatet,och slickar sig om munnen ! Huruvida det bekanta kamelpisset nyttjas som dryck vid måltiderna,är jag inte helt säker,då detta i första hand är tänkt för medicinskt bruk.
      God apptit !

      • Skall tillägga,att om du skulle vilja prova på deras rätter,råder jag dig att medtaga koltabletter på resan..Dessa stoppar diarén efter några dagar… 😉

  7. Dessa 170 klagande miljonärerna borde förflyttas tillbaks till dit dom kom ifrån eftersom det var så mycket bättre.

  8. 15.000 Svenskar dör av svält i Sverige varje år. Mördarna i sju klövern bryr sig inte bara de får sitt gage. Nu är det hög tid att ställa dessa grovt kriminella Landsförrädare inför en folkdomstol samma som man gjort med Ceausesco anser jag samt utvisa dem från Sverige tillsammans med deras gäst parasiter. Men Svenska 87:an idiot vill inte ha ett tryggt Sverige med bra välfärd, för mig verkar det som de längtar efter kriget.

  9. Det är nog inte gratis att bryta/omformulera ingångna avtal med matleverantören. Det spåret tror jag inte Ibrahim varit inne på. Han hade inte riktig koll på sin förhandlingsposition?

  10. Två stekt på en mosbricka men tillhörande skivad gurka äter jag själv ibland. Passar det inte får de väl flytta hem till Syrien igen?

  11. Maten är kanske bättre i Syrien, man måste inte bo kvar i
    Sverige om man inte trivs, och maten är dålig?
    IT tekniker? är där inte efterfrågan på sådana?

Kommentera