Arméchef: terroristhot och social oro växer – det är mycket farligare än politiker tror

ISLAM. Europa står inför en ny och farlig tid. Europa hotas av massinvandringens oöverskådliga konsekvenser. Och gömd i flödet av asylsökande, finns tusentals anhängare av den islamiska staten som kommer i syfte att begå terroristbrott.

Den skrämmande bedömningen kommer från människor i säkerhetssystemens topp. Inspektörer från Nato, Europol, antiterroristenheter och andra – människor som verkligen vet vad de talar om.

Nu har gränserna äntligen stängts och kontrollen ökat i vissa länder, men reaktionerna är inte på grund av varningarna.

Det säger André Blattmann, chef för armén i Schweiz. Han gav i slutet av december en intervju i ”Schweiz am Sontag”. Arméchefen varnade för en kraftig ökad risk för terror och sade att det finns ett behov av att öka säkerheten i hela samhället – i ekonomi, utbildning, idrott, vetenskap, kultur.

André Blattmanns bedömning är: ​Social oro hotar, välstånd och välfärd är i riskzonen. Andra världskriget borde ha lärt oss vilka konsekvenser passivitet kan få.

Den Korte Avis

11 thoughts on “Arméchef: terroristhot och social oro växer – det är mycket farligare än politiker tror

  1. När jag gjorde min finländska värnpliktsutbildning 1962-63, bestod den i att lära sig att slåss i skogar och terräng mot massor av (ryska) soldater och tanks. Men den värnpliktsutbildning som krävs i dag är att lära sig att slåss i stadsmiljö för de inbördeskrig som troligen kommer, – om man inte föredrar att bomba sönder alltsammans?

  2. Lika otäckt som det är sorgligt. Sorgligt pga att denna situation lätt hade kunnat undvikas med ”normalt förfarande” trots att vi är med i eu. Genom att strikt följa dublinförordningen och sända tillbaks folk till första säkra eu-land de satte foten i….eller har jag fått något om bakfoten?

  3. Det Europa vi ser idag har ingen levande befolkning som kan referera till erfarenheter av krigstillstånd. Vi söker i alla lägen fredliga lösningar eftersom det är det enda vi känner till. När vi konfronteras med stora befolkningar som inte har erfarenhet av fred utan söker lösningar inom referensramar ur krigstillstånd kan man ställa sig frågan: hur avlöper mötet mellan dessa grupper? Det är vad vi nu upplever. Vem kommer troligtvis att anpasssa sig till den andra gruppens referensramar?

  4. I Grekland kommer de att behöva precis samma typ av personal som vi har brist på här. Utom kanske internationella jurister vilka kommer att bli rika i stället för att människosmuggling blir det?

    I övrigt är det en chans för Grekland att bättre sin ekonomi. Samtidigt minskar turistnäringen så det kanske blir både kvittar lika eller minus i slutsaldo.

    Men det är obegripligt hur svensk administration tror sig kunna avvara personal dom poliser osv.

    Kanske många arbetslösa kunde hitta en uppgift i sammanhanget? Det måste finnas mycket enklare jobb att utföra?

  5. Löfven begriper ingenting, kanske inte så konstigt, han
    brukar ju att referera till Henrik Arnstad som någon slags
    expert. och då förstår ju alla att det mesta blir fel!

  6. Och samtidigt ska Löfven skicka svenska poliser, fartyg och flygplan till Grekland för att bistå. När Sverige har tagit emot flest flyktingar av alla eu-länder hade det kanske varit på sin plats att låta övriga Eu-länder sköta Grekland. Icke, Herr Statsministern lovar mer skattemedel som han inte har. Han måste helt förlorat förståndet.

  7. Det här har man med säkerhet vetat hela tiden men ändå lät man det ske? Varför? För att förstöra EU och fosterlandet?

      • Exakt. En kuvad och splittrad befolkning är lättare att kontrollera än en homogen befolkning. Se tex hur Romarna eller Stalin för den delen höll på. De var experter på att ställa grupper mot varandra. När folk i den ena provinsen klagade skickade man soldater från en annan provins för att slå ner upproret. Romarna tyckte det var bra att använda germaner för det ändamålet för de ingick inte i imperiet och hade inga sympatier för dess befolkning.
        Det är väl det som är tanken med EU-bygget och massinvandringen. Att kunna avskaffa en normsättande majoritet för att kunna ställa grupp mot grupp i syfte att själv hålla sig kvar vid makten.

Kommentera