Skatteflykten

Uppdrag Granskning har avslöjat namnet på ett stort antal svenskar som gömt miljardbelopp i skatteparadis för att på så vis undgå de höga svenska skatterna.

F.d. politiker, finansmän, kungligheter och andra välbeställda har i åratal lurat det svenska systemet, men nu har miljardbelopp i retroaktiva skatter tillförts vår välfärden genom den s.k. självupprättelsen.

När banksekretessen inte längre skyddar skattesmitarna på samma sätt som förr, kan dessa välbärgade personer självupprätta sig själva genom att betala in retroaktiv skatt för de senaste fem åren. Ungefär 7 miljarder tillkommer årligen statskassan genom detta och UG kunde berätta vad man får för denna summa.

1

Det skulle bl.a. räcka till att nyanställa 19 000 undersköterskor till äldreomsorgen…

2

…eller täcka hela kostnaden för Kustbevakningen plus ytterligare fem kustbevakningar.

Det är alltså inga småsummor vi talar om. Detta ”skattefel” som bl.a. innehåller momsfiffel, skatteplanering och svartarbete, kan kosta oss hela vår välfärd, konstaterar juristen Torsten Fensby.

Exemplen ovan är alltså vad du får för 7 miljarder och vem skulle förneka att detta vore ett välkommet tillskott till den svenska statskassan. Av den anledningen kan man inte låta bli att fundera över alla de tiotals miljarder som Migrationsverket årligen rör sig med och hur många undersköterskor och kustbevakningar Sverige kunde begåvas med för de 28 miljarder Migrationsverket kräver ytterligare i år.

Se gärna programmet och skänk en tacksamhetens tanke till Torsten Fensby och personerna bakom programmet.

 

17 thoughts on “Skatteflykten

  1. Håller inte alls med Stefan K. SVT genom uppdrag granskning är inte nöjd med det svenska rättssystemet och tar själva över. Därför använder man sig av tvivelaktiga metoder för att hänga ut dem som lagstiftaren ger en möjlighet till självrättelse.
    ’Vi skall minsann se till att de får löpa gatlopp i medierna när lagstiftaren inte gör det” kan man förstå att tanken är. Riktigt obehagligt och ruttet gjort!!

    • Läs Kleggs utmärkta artikel på Dispatch International som finns i Ingrids länk. Han belyser förtjänstfullt exakt vad det handlar om.

  2. Jag såg inte programmet men misstänker att ingen tog upp varför pengarna flyttades utomlands.

    Den som minns Pomperipossa kanske kan komma på en del av lösningen.

    Sanningen är att skatterna var fullständigt orimliga tidigare. De är fortfarande högst i världen men när man som Astrid Lindgren åker på 102 procent i skatt då har man viss förståelse för dem som försöker lindra skatteeffekterna.

    Ni kan ju fundera på varför Kamprad flyttade Ikea utomlands och vad Sverige tjänar på att Ikeas vinster skattas i andra länder.

  3. Det största slukhålet i SVERIGE är invällningen av de som aldrig har bidragit, de är utan konkurrens.
    Faktiskt så är jag nöjd med att mina hårt arbetande föräldrar slapp uppleva detta vidriga Sverige.
    Mina föräldrar arbetade för att jag och deras barnbarn skulle få lite glädje av deras slit.
    Nu går pengarna till ……………något nattsvart.

  4. 7 miljarder i riskkapital till privata näringslivet används nu för att ”investera” i migration.

  5. Den som tror att välfärd beror på skatter, är antingen korkad, eller hjärntvättad eller både och. Det finns bättre lösningar än en gigantisk stat.

    Tänk om vi istället fått behålla >90 % av våra inkomster, då hade vi råd med mycket mer än vad vi får tillbaka av inbetalda skatter. Alla med heltidsinkomst och placerade sina egna pensionspengar väl, skulle ha flera miljoner på sitt pensionskonto när det blir dags att pensionera sig. Nu har vi inget på kontot av de pensionspengar vi tvingats betala till staten.

    Ingen invasion av främlingar vore då heller möjlig.

    Det är snarare dags att skattevägra och skattesmita så mycket som möjligt, för att svälta ut rånarstaten. Här kan man läsa lite om saken:

    SKATT – NÖDVÄNDIGT ONT, ELLER EN KONTROLLMEKANISM?

    Håller inte med om allt som står där, men är en hyfsad introduktion. Det finns länkar till fördjupningsstudier. Ett par citat från länken:

    …med utbildning, media-hjärntvätt, anställningsrutiner och hot om frihetsberövande eller att mista hem, ägodelar eller till och med barn, tvinga folk att betala skatt. Låt oss ha en enorm propagandaapparat så att folk accepterar att detta är rätt, normalt och etiskt. Låt oss inte kalla detta för vad det är – utpressning och stöld.

    Om folk förstod hur det nuvarande systemet fungerade och var konstruerat och vem det tjänade, så skulle det falla imorgon. Det beror på vår okunskap för sin existens. Vi föder detta monster genom att ge det energi i form av vår produktion och vår tro att det är riktigt och legitimt.

    Du är din egen herre – ingen annan. När du till fullo inser detta och lär dig agera som sådan, och att göra så med ansvar för mer än bara dig själv, och att göra så med kärlek och välvilja, så kommer med största sannolikhet ditt liv att bli mycket rikare på många nivåer.

    Listar några tips därifrån för att minska skatten för den som inte ids läsa:

    Idka privat byteshandel
    Köp begagnat för att skippa momsen
    Köp av privatpersoner

    Använd kontanter eller annat av värde för att tillhandahålla ett utbyte, eller använd Bitcoin eller andra liknande medel, så länge de förblir fria och obundna

    Mina förslag:
    Skatteplanera om du kan
    Gör vin och öl själv
    Gå ner i arbetstid
    Gå i exil

    • Helt riktigt. Med pengar röstar man varje dag, i politiska val bara vart 4:e år. En Sverigevän som är heltidsanställd röstar på sjuklövern varje timme.

  6. Grevar, adel, prästerskap och så den lille bonden som räknar öre för sin mjölk.
    INGENTING har förändrats.
    Krångel Sverige började Sverige kallas under 1600-talet.
    Tyska handelsmän i Skåne kunde inte vara kvar p.g.a. skatterna. Bönderna blev beskattade. Skatt, skatt, skatt leder till människor fuskar.
    Skatteamnesti för de rika och fängelse för det fattiga gäller.
    Lagen är inte lika för alla.

    Mest intressant tyckte jag dock bidragen för EU var.
    EU jordbrukspolitik kostar massor, och den som vet hur man gör och söker får ta del av denna kaka.
    Göran Persson kan sitta på sin altan och titta på hur hans mark ligger i träda. Fylla i en blankett och vips finns det några miljoner på hans konto.

    Bönder ARBETAR med sin mark. Snart utdöende släkte efter som det är en åldrande grupp och barnen vill inte ta över.
    Holländare köper nu upp Skånes gårdar.
    Det byggs på den finaste jordbruksmarken i hela Europa.

    Vad det gäller skatter så kunde UG granskat alla bolag som är registrerade på Cypern, England och i USA.
    Där dribblas det med stålar.

  7. Ja och när det handlar om Invandringen till Sverige så
    rör det sig om hundratals miljarder? Tänk vilka pensioner
    som fattigpensionärerna hade kunnat fått, och tänk vad
    vad man hade kunnat satsa på sjukvård och på landets
    försvar?? Och så påstås det att det är dom allra klokaste
    som styr landet? Fan troet!

  8. Här ser man vad EU går för, Svenska mjölkbönder lägger av
    för man inte får betalt för mjölken utan får betala pengar till,
    samtidigt som EU betalar ut tiotals miljoner till godsägare som
    redan äger miljoner??

  9. Dessa hycklare som till största delen röstat för massinvandring av unga muslimska män vill inte betala för kalaset.

  10. Man kunde ju ha tagit upp vad alla miljarder som dom sk skäggbarnen kostat och vad det hade kunnat användas till. Våra skatter går snart till allt annat än till det det borde göra.

  11. Apropå sossarnas ”nya” tjat om den svenska modellen, men detta har de tydligen glömt att tala om, som naturligtvis hänger ihop med SM…………….

    Dagens skattenivåer räcker inte för att bibehålla kvaliteten i välfärden.

    Flyktingmottagningen och äldreomsorgen är avgörande för hur de offentliga finanserna utvecklar sig, slår Konjunkturinstitutet fast i en ny rapport.

    Tre procentenheter. Så mycket räknar Konjunkturinstitutet med att skattekvoten behöver öka till 2040, för att dagens nivå i välfärden ska kunna bibehållas och de offentliga finanserna vara i balans.

    Skattekvoten är skatter och avgifter som andel av BNP.

    – Om det sker i kommunsektorn eller i staten, eller både och, går vi inte in på, säger Erik Jonasson, analytiker på Konjunkturinstitutet och huvudförfattare till rapporten.

    Asylmottagningen har ändrat förutsättningarna för den bedömning

    Konjunkturinstitutet gör varje år av hur de offentliga finanserna utvecklas.

    Med den stora tillströmningen av flyktingar står offentlig sektor inför kostnader som inte fanns på agendan för några år sedan.

    Kostnaderna uppstår både i kommunerna och i staten, men regeringen har lovat att kommunerna ska kompenseras.

    http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/bibehallen-vaelfaerd-kraever-hoejda-skatter-23529

  12. Det är lika bra att inte dessa pengar kommer tillbaka hit, vi vet alla var de ändå skulle gå till.

Kommentera