Sosse: ”Negerbyar” och ”kvinnogöra”

INRIKES. En tung politiker, Per-Arne Frisk, talade om ”negerbyar” och ”kvinnogöra”. Det gjorde landshövdingen häpen, rapporterar SVT. Nu vacklar förtroendet för socialnämndens ordförande.

– Men fastna inte på det där. Jag försökte hitta rätt ord, säger Per-Arne Frisk (S) till SVT.

Per-Arne Frisk har ännu en gång hamnat i blåsväder. Vid ett möte med länsstyrelsen i Timrå om ett planerat boende för ensamkommande flyktingbarn kom S-politikern med vad många upplevde som opassande kommentarer.
Han pratade bland annat om ”negerbyar” och ”kvinnogöra”. Och flera ledamöter i socialnämnder uppskattade inte hans vokabulär, rapporterar SVT.

Per-Arne Frisk tycker att reaktionerna är överdrivna. – Jag försökte hitta rätt ord. Jag ville säga att om man samlar alla på ett ställe som i ett getto så blir det ingen integration, och det var när jag inte kom på rätt ord så blev det negerbyar. Att det skulle ha blivit en hätsk stämning förstår jag inte, något sådant upplevde inte jag, säger han till SVT.

Och det är inte första gången Per-Arne Frisk hamnar i blåsväder. Tidigare har han uttryckt sig förenklande om EU-migranter i SR Västernorrland.

GP.se

-Pettersson tycker inte det är något att tjafsa om, bara samma vokabulär som sossarna kört med i över hundra år och Frisk har ju delvis rätt i sak…

5 thoughts on “Sosse: ”Negerbyar” och ”kvinnogöra”

  1. Negerbyar, kvinnogöra och stampade jordgolv. Lägg till zigenarläger och tiggarstråk. Men det är bara en del av det nya Sverige. Enjoy!

  2. Ho Ho ännu en sosse som sagt vad han verkligen tänker bortom alla självrapande floskler som dom svänger sig med.

Kommentera