”Lantis”-elever ställer frågor till karbonkopian

INRIKES. Moderatledaren Anna Kinberg Batra ställdes till svars för gamla synder när hon besökte Vasaskolan i Hedemora på måndagen, skriver SVT Nyheter Dalarna– Hur känns det att vara hos oss lantisar? frågade sjundeklassaren Örjan Klint. 

Frågan syftade på ett uttalande Kinberg Batra gjorde i SVT:s Rapport 1998 och inför eleverna fick M-ledaren ännu en gång kommentera händelsen: – Jag sa i tv en gång för 20 år sedan snart att stockholmare är smartare än lantisar. Och det var inte meningen, det var väldigt dumt och dåligt och det är helt rätt att jag blir retad för det ibland än i dag. För det var jättedumt.

Eleverna hade heller inte glömt ”Fjällgate”, när Kinberg Batra under skid-VM förra vintern menade att platta Falun satte svenska fjällen på kartan, skriver SVT.

-Pettersson undrar vem som bett eleverna som inte var födda vid för Batras uttalanden att ställa dessa frågor? Opartiska SVT eller…

Det hade varit bättre om eleverna ställt frågor om varför karbonkopian Batra kopierar Sverigedemokraternas politik utan att erkänna detta faktum.

10 thoughts on “”Lantis”-elever ställer frågor till karbonkopian

  1. Säga och tycka vad man vill om Batra men utseende angrepp hör inte hemma här. Vi kanske skulle titta oss i spegeln allihop. Säkerligen har vi alla en skavank eller två.
    Hennes kopiering är ok om hon erkänt det men hon framhäver den som sin och det vet vi alla att det är lögn. Hon kläckte det berömda uttalandet för 20 år sedan men jag är säker på att hon menade det då lika mycket som nu.

  2. Citat; ”Ingenstans reglerar FN:s flyktingkonvention den absoluta rätten till kostnadsfri bostad av en viss standard” av den lysande Bengt Westerholm .http://ledarsidorna.se/2016/03/egen-hard-ar-guld-vard/
    För övrigt är FNs http://www.un.org/en/universal-declaration-human-rights/
    ”Whereas recognition of the inherent dignity–” Dignity är värdighet inte värde. Alla människor har inte samma värd. Vår mänskliga svaghet ger svaret; Har ditt barn mer värde än mitt barn?

  3. En partiledare som inte vågar att ta makten när hon har alla
    chanser i världen är inget som Sverige skall förlita sig på,
    att hon dessutom utan att lotsas om det kopierat SD s
    politik, som hon kallat för rasistisk i flera år är verkligen
    ynkligt !

  4. Högst olämplig som statsminister eller ens partiledare denne ”hen” (läs skräcködla) som föraktar folket utanför sitt eget revir.

  5. Det tvivlar jag på, inte sju klövern och där räknas den grovt kriminella Landsförrädaren in. anna hon är som en häst med ögon lappar som bara ser till sitt gete bästa och glömmer folket.

Kommentera