Husvagnar dög inte åt nya svenskar över helgen

INVANDRING. På fredagskvällen fick polisen på mindre än en timmes tid rycka ut till två asylboenden i Halmstad. På fredagen var flera polispatruller på plats på Arena Hotel där asylsökande som flyttats till hotellet inte ville flytta in.

Det handlade om en mindre grupp personer som hade flyttats av Migrationsverket från en camping i Götene kommun och inte fått veta vart de skulle. De erbjöds bostad i de husvagnar som ställts upp utanför Arena Hotel, men ville inte ta emot nycklarna och planerade att sova utomhus.

Adam Rushiti, boendechef på Arena Hotel, säger till HP att man under kvällen försöker komma överens med den nyanlända gruppen och få dem att acceptera boendet över helgen så att de på måndag kan ta upp eventuella funderingar när Migrationsverkets personal är på plats.
– Det finns ingenting mer vi kan göra, säger han. HP får veta från ansvariga på Arena Hotel att gruppen inte bodde på hotellet under natten till lördag, de befann sig i närheten men man vet inte var de sov.
På lördag checkade de in och fem kommer att bo kvar på hotellet, resten flyttas på nytt av Migrationsverket till ett annat boende.

Vid 18-tiden kom ytterligare ett larm, denna gång om ett bråk i en stugby på Östra stranden. Polis på plats kunde konstatera att det var oklart vad som hade hänt. Det talades om en dispyt och något slag ska ha utdelats.

Hallandsposten

11 thoughts on “Husvagnar dög inte åt nya svenskar över helgen

    • Inte så konstigt tycker jag. husvagnarna var fulla, och då menar jag fulla med vägglöss!! det kryllar av dem fortfarande. hur kul är det. en 3 årigt pojke blev helt sönderbiten första natten. Sov där själva om ni vill.

  1. kicka dem hem till sju klövern politikerna som vill ha hit dem = för ingen annan i Sverige vill ha dem.

  2. Hur skall det nu gå för Bert Fjärt som planerar att köpa över 1000 husvagnar att plasera sina älsklingar i????

    • Alis kommentar till sin son :
      Ja och var någon annanstans på jordklotet lille mohammad tror du att vi kan få betalt, när vi ockuperar ?

      • Precis!
        Inget annat land på Jorden brandskattar sitt eget folk så hårt som Sverige – för att sedan dela ut resurserna till /#####/!!!

Kommentera