Minst tolv döda vid muslimsk attack på turistort i Elfenbenskusten

ISLAM. Minst sex personer ska ha dött i attacker mot två hotell i Elfenbenskusten, rapporterar internationella medier och hänvisar till vittnesuppgifter. Händelsen har inträffat i orten Grand-Bassam, en fiskeby som blivit ett resmål för västerländska turister och semestrande ivorianer.

Säkerhetsstyrkor har besvarat attacken, uppger myndigheterna som meddelar att fem män, fem kvinnor och ett barn ska finnas bland offren – men det är oklart hur många av dem som dött och hur många som skadats.
Det finns uppgifter om att tio gärningsmän gått till attack, att de varit tungt beväpnade och maskerade och att de skrek ”Allahu akbar”.

De senaste två åren har två grannländer, Mali och Burkina Faso, varit med om attacker mot hotell där utländska turister bor. Många uppgifter är än så länge obekräftade.

-Pettersson säger att det är märkligt. I Elfenbenskusten finns runt 60 olika folkgrupper och mångkultur är bra, dessutom är fredens religion islam den dominerande, det som eventuellt är till ivorianernas nackdel är att ekonomin efter afrikanska förhållanden är välutvecklad och det tål väl inte islamisterna…

CNN

Från attacken

Turistfilm

4 thoughts on “Minst tolv döda vid muslimsk attack på turistort i Elfenbenskusten

  1. Stefan Mugabe Lövfen är en patetisk ledare och det vet han om. Inte ens moderaterna gillar honom.

    Blattar tror på allvar att det här är deras land, kolonisatörer som de är.

Kommentera