”Svensk kan man vara även om man fuskar”

INVANDRING. När Abeba Aregawi åkte fast för dopning (även B-provet var positivt) handlade reaktionerna inte bara om att fördöma handlingarna som ledde till dopning, utan även om att ifrågasätta hennes svenskhet. Det skriver Yasmin Hussein på Aftonbladets ledarsida.

”Aregawi var en import. Köpt talang som blev svensk medborgare under tveksamma omständigheter”, skriver Yasmin och fortsätter ”När Aregawi vann VM-guld 2013 var det ingen som hade åsikter om hennes nationalitet. En vinnare är alltid svensk men svensk kan man vara även om man fuskar”, avslutar ledarskribenten.

-Pettersson påstår att Aftonbladets ledarskribent har fel. Vi var många som protesterade när Aregawi vann VM-guld på grund av att hon fått gräddfil till medborgarskap. I varje fall jag protesterade direkt när Arigawi fick sitt medborgarskap medan Aftonbladet hyllande ”svenskens” framgångar på löparbanorna och jag vill påpeka att detta är inte Aregawis fel utan svenska rådgivare och girigbukar som såg möjligheterna att tjäna pengar och ära på hennes framgångar…

Aregawi med fel flagga
Aregawi med fel flagga

13 thoughts on “”Svensk kan man vara även om man fuskar”

  1. Enligt SVT är hon fortfarande ” Den Svenska löparstjärnan ” även efter b-provet. Hon har aldrig varit och kommer aldrig att bli Svensk. Hon har aldrig bott här – vem myglade till sig hennes medborgarskap? Det måste upphävas NU!! Skall vi betala hennes pension och sjukdomar utan att hon har lyft ett finger för oss – bara visat oss fingret, så känner jag det.
    Det kan man kalla förakt. Tror hon på fullaste allvar att vi är intresserade av att försörja henne resten av livet. FAST – INGET FÖRVÅNAR MIG. Hon får säkert som planerat trots allt.

  2. Varför har hon Svenskt medborgarskap när hon aldrig bott
    här, vi behöver väl inte importera fuskare av båda könen
    bara för att vinna någon tävling, sen kan jag heller inte
    förstå att fuskare kan känna sig tillfreds med vetskapen
    om att hon vann på grund av att hon fuskade??

  3. Har aldrig någonsin i hela världshistorien tillhört Scandinaviens, Europas eller ens Sveriges flora och fauna!

    Den som på allvar tror att man blir svensk för att man vistas i Sverige bör nog uppsöka farbror doktorn för att få sin diagnos fastställd! Någon form av syndrom eller allvarlig psykisk sjukdom föreligger vid sådan vanföreställning!

    Det syns på lång väg till och med i mörker att tjejen kommer från Afrika, inte tu tal om den saken!

  4. I mina ögon kan hon aldrig bli Svensk. Men i 7klöverns sätt att se är man Svensk så fort man landat på Arlanda eller blivit smugglad hit. Naturligt vis har man kommit hit där man kan få en livs lång försörning av oss skattebetalare. Läste på petterssons blogg att endast 5% av Somalierna som kommit hit är i arbete med bidrag från AF……

    • Ja och även flera andra tidningar har sparkat dom ordinarie journalisterna och anställt husblattar som skriver artiklarna idag, kolla bara Göteborgs Posten där det nästan inte finns några artiklar som är skrivna av svenskar, utan det mesta är skrivet av blattar.
      Jag bojkottar GP helt nuförtiden.

Kommentera