Att titta kan vara rasism…..?

Varje dag matas vi om så rasistiska och hemska vi är, jag ställer inte upp på det.Lokaltidningen Varje tidning man slår upp ska det bankas fast att vi svenskar är elaka och rasistiska, jag ställer inte upp på det.

I vår gratistidning ”Lokaltidningen, Malmö Fosie/Hyllie” följer man upp med ännu en artikel om Samir som arbetar på en fritidsgård på Lindängen. Samir anmäler alltid när han blir utsatt för hatbrott, denna malmökille känner att han blir utsatt för rasism när folk tittar på honom.

Varje dag matas vi från hatmedia om så elaka och rasistiska vi är, nu kan vi inte ens titta på en medmänniska utan att det ska uppfattas som rasim, jag köper inte det.

Jag anser att artikeln har mer att önska och mejlade till Åse-Marie Nilsson som skrivit artikeln samt pratat med den förfördelade…….ännu har hon inte svarat.
——————————-
Hej Lokaltidningen, hej Åse-Marie!

Jag får en del funderingar när jag läser senaste nummret av Lokaltidningen
och då framförallt när jag läser på sidan 8, artikel med rubrik: ”Said
anmäler alltid hatbrott”

I slutet av denna artikel kan man läsa att Said hävdar att ”* Rasism kan
vara mycket, från ögonkast på en restaurang till att bli stoppad av polisen
för att man har ett otypiskt ”svenskt” utseende.”*

Varför ställde ni ingen följdfråga om hur rasism definieras och hur, varför
och av vem dessa ögonkast kommmit ifrån, samt såklart ifall Said inte vill
möta andras blickar eller ifall man inte får lov att titta på honom.

Varför ställde ni inte frågan om hur han fått sin negativa bild av vår
poliskår, vilka egna erfarenheter har han av våra poliser?

Varför blandar han in religion i sitt resonemang om kriminalitet?

Ska ni göra ännu ett reportage om Said?

Jag kan förstå Said när han säger att ”* det är framförallt två orsaker
till att rasism inte anmäls: okunskap och att det blivit så accepterat”

Om alla i Malmö skulle anmäla någon för att han eller hon blir tittad på då
förstår jag att de flesta väljer att låta bli att anmäla då rasism inte
handlar om att titta på någon eller något. Vill tillägga att än så länge är
det tillåtet att titta på vem man vill, det anses inte som ett brott.

Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
Malmö

 

39 thoughts on “Att titta kan vara rasism…..?

  1. Jag fastnade sedan för ”sundets Pärla”, staden där jag växte upp, just så fint var det, vårt lilla paradis men inget är för evigt det är så grymt tydligt idag.
    http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=233
    Staden är idag helt oigenkännlig, vad det gäller befolkningen riktigt tragiskt.
    Danmark finns med, Helsingör med allt underbart, Brostraede is, Frelsens och pölse.

  2. Nej det är inte så att tiden ska stå stilla, dock förändring ska vara positiv och tyvärr idag är den destruktiv, hur har makten kunnat undvika att göra den positiv ?
    Korruption och maktlystnad, eller ?
    Pengar hjälper inte till makt men makt ger pengar, något att fundera på för de med mer pengar än makt, de som har makt vet att pengarna kommer med makt.
    Ett rent och vackert Malmö, en fröjd, bara njut det kommer inte tillbaka men vi kunde med klokhet och förnuft byggt på denna idyll.
    http://www.filmarkivet.se/sv/film/?movieid=236
    Vi kunde ha skapat vårt paradis.

  3. Rasism-och fascism orden är bara en etikett som vänstermaffian har kastat på oliktänkande sedan 1970-talet. Inget att bry sig om. Däremot har vi importerat äkta rasism av värsta slaget och den vänds emot oss på vår egen hemmaplan. Löfven ondgör sig över att medborgargarden bildas och tar lagen i egna händer. Tacka fan för det, när inte regeringen och deras högra hand ordningsmakten levererar. De har ett hedersuppdrag av folket och pissar på oss. Klart som fan att folket själva tar hand om ordningen. Det är något regering och riksdag får hacka i sig så länge de inte förstått vilket ansvar som förväntas att de ska axla.

  4. Men stackars lilla Said det kan inte vara lätt att bli tittad på! Man kan ju inte låta bli att undra vem som skulle ha något intresse av att titta på Said i och för sig. Jag tycker du skall lämna Sverige Said och åka till ett land där man inte får titta på varandra. Det finns ju en del länder där kvinnorna inte får visa sina ansikten, Kanske kan man utveckla den idén så att inte heller männen får visa sina ansikten? Då blir det ju inte så intressant att titta längre?

  5. Cred till dig Eva-Marie, du är en klippa.
    Likaså cred till Fem idioter är fler än fyra genier – Dumokrati!
    10 03 2016 at 18:28 som med bara en blick sänker detta helvetesaraber vi får hit. Jag gör likadant.
    Tack alla som engagerar sig och visar odjuren att dom

    inte är välkomna i Sverige. Tack Petterssons blogg att
    folk kan kan berätta rent praktiskt hur man ska vara och göra.
    Varför befinner sig den mössbärande araben här. Han måste ju bli kränkt dagligen.
    Nej åk härifrån, och en sak till, det är inte olagligt att vara rasist.
    Att ordet rasist hänger i varenda arabskägg gör ingen nytta, jo en nytta gör dom, dom skapar fler och fler patrioter.

    • Jag blir alldeles matt, vad har svenska föräldrar förorsakat för sina barn, det är helt sanslöst och ytterst ansvariga är hela PK-Träsket !
      Fina lille pojke må du överleva denna tortyr, det är inte lätt men må det gå dig väl i fortsättningen.

      • Svenska föräldrar har förorsakat en omfattande förtäckt etnisk rensning och ett tillsynes annalkande dito folkmord på etniska svenskar. Öppna era hjärtan …. my ass.

    • Det är våra barn och barnbarn som ska slaktas på mångkulturens altare, denna fula, vidriga arab Said som anmäler ”hatbrott” är en kloakråtta och tillhör inte vår flora och fauna….
      Är i Thailand, här finns inga färgglada humlor trots att det är varmt och skönt, – det finns inte heller tussilago, blåsippor m.m. de passar inte här, däremot finns en massa annat fint….I Afrika finns elefanter och Leijon – de finns inte i Sverige….-DE PASSAR INTE I SVERIGE PÅ GRUND AV KLIMATET!!!
      Man ska inte gå för mycket emot naturen och naturlagarna, speciellt inte med en avart som araber/muslimer som haft en hatideologi i mer än 1400 år och detta är väl säker den tid som de ens kan betecknas som att de tillhört ARTEN MÄNNISKA!!!
      As är as och Said är ett as, ful som en ond hund i ansiktet, GÅ TILLBAKA TILL HELVETET!!!

    • Det gör ONT att se sin egen art utrotas och fara illa till förmån för araber/muslimer MEN det är tyvärr självvalt av 87:an….Man har det skit till politiker man röstat in i Riksdagen och de vill vara en HUMANITÄR STORMAKT, – de har mycket blod på sina händer….!

  6. Jag tittar alltid vilddjuren, bestarna, odjuren och rovdjuren i ögonen med det hat jag känner för dem och tänker att ”jag vill se dig slaktad ditt avskum” och liknande. Jag är också storväxt så det fungerar alltid. På biblioteket kom det in en hord på 7 st ensamkommande bestar och våldtäktsmän som hördes och störde alla. Det räckte att jag med min blick förmedlade vilka äckel de var och vad jag innerst inne ville göra med dem för att få dem att sjunka ihop, tystna och uppföra sig som man ska på ett bibliotek. Jag såg på de civilisationsbyggande svenska germanerna att de blev lättade och jag möttes av deras leenden när den hotfulla och kränkande hatstämningen som bestarna spridit försvann.

    • Förstår inte varför du känner på det viset. Jag brukar också blänga på dem, men kan inte påstå att jag hatar dem. Jag vill bara att de ska lämna vårt land, och inget annat. Vi nationalister vill inte ta kål på de andra folkslagen (förutom om de vägrar att lämna vårt territorium), utan bara repatriera dem.

  7. Jag sniffar i luften och det luktar get nej ull…offerkofta
    jag sniffar lite till och känner lukten av pengar…DO-automaten
    Nu känner jag en stark doft av skit …..skitsnack.

  8. Deras syn på oss då är att vi är otrogna hundar och otrogna horor enligt deras religion . Och vad tänker jag om detta när en muslim tycker detta i det tysta om mig och oss här i Sverige .Den som hatar mig och min familj och våldgästar mig och mitt land är väl mer rasister än vi som försöker få slut på detta dalt med dessa våldsverkare som vill skära halsen av oss och försöker ta över landet.

  9. Samir ser troll över allt….. och han gör det med hjälp av ”trolljagande media”.

    Läs detta istället…….”trolljägare”.

    ”Ju mer vi kallar dem troll desto fler blir de. Det är numera en populär beskyllning på nätet och kan drabba vem som helst som på något vis uppfattas som besvärlig, även genom att bara framföra en annan uppfattning. ”

    Josefin Utas skriver som vanligt. klokt och bra, när hon skriver i Dagens Samhälle.

    http://www.dagenssamhalle.se/kronika/ju-mer-vi-kallar-dem-troll-desto-fler-blir-de-21873

  10. I Sverige skäller vi på varann och löser konflikter verbalt till största delen,men det klarar inte folk från mellanöstern,utan då blir det våld och mordhot istället.

    Vi har haft debatt i sverige om att Stenkastande barn i palestina provocerar Israel,men de politiskt korrekta hävdar alltid att det beror på”förtrycket” dom utsätts för av ockupationsmakten Israel,men varför kastar dom då sten på våran svenska brandkår,ambulans och Polis?

  11. Nu om någonsin borde väl de flesta människor ha fått upp ögonen för vilken märklig folkgrupp dessa sk ”k*melk*ull*re” tillhör.
    Kolla på nyheterna ska du få se att dom uppför sig som djur.
    Hur ska såna människor någonsin få åtnjuta den respekt som västvärldens befolkning gör?
    Det är bara att konstatera, utvecklingen har gått mycket långsammare i mellanöstern och afrika

  12. Det står fel i lokaltidningens rubrik. Det ska stå ”Said anmäler allting som rasism”. Annars var det rätt.

  13. När fan har någon av alla jävla blattar någonsin varit tolerant mot svenskarna?

  14. Said är bara en Blattedjävel.

    Anmäl detta inlägg då, du som alltid anmäler rasism. Den rasism du utsätter svenskar för tror jag inte du ens reflekterar över.

    Anmäl mig. Var konsekvent nu din blattedjävel.

  15. Rasism är ett ord som beskriver uppdelningen av människor i ett rassystem där vissa raser är underställda andra.

    En fördom är ett förutfattat antagande om någon eller något, grundat på tillämpning av en stereotyp uppfattning om en grupp som den eller det som är föremål för fördomen anses tillhöra.

    • Nej, rasism har inget med att någon av raserna är under eller överställd de andra. Det har ENDAST med att erkänna att det finns olika raser för arten som vi tillhör. Det innefattar allt från färgen på huden, ögonfärgen, håret och andra fenotypiska signum som kranieform, storlek, näsform etc, formologiska proportioner och intellektuella förmågor som IQ, konsekvenstänkande, aggressivitet, humor, förmåga till komplexa resonemang, kreativitet, inlärningsförmåga, fantasi, moral etc. Mycket som identifieras av prestationsnivåerna vad gäller civilisationsbyggnadsnivå och samhällsorganisation hos olika folk eller raser.
      Så i samma stund du tycker dig identifiera en rasskillnad som t.ex. hudfärgen och tänker ”svart”, ”neger”, ”asiat”, ”indian”, ”vit cis-man”, ”etnisk svensk” eller själv identifierar dig som något annat än bara ”människa” så är du rasist, vilket alltså inte är vare sig fult, omoraliskt eller nedsättande, bara särskiljande eller kategoriserande likställt vad du gör när du ser inte bara en ”blomma” utan en gullviva, blåsippa, vitsippa mm.
      Sen ska man ha i åtanke att t.ex. Neanderthal är klassificerad som en annan art trots att vita germaner som vi är mer lika dem än vad vi är lika negrer och negern vill inte ljugande pk-folk på sina ”utvalda” herrars direktiv inte ens benämna som en annan ras..

      • vill ljugande pk-folk på sina ”utvalda” herrars direktiv inte ens benämna som en annan ras.. Ska det vara.

      • Detta kanske kan vara exempel på rasism.
        Sicklecellanemi är en genetisk sjukdom där de röda blodkropparna (erytrocyterna) ser ut som skäror (eng. sickle) istället för att ha normal rund form. Sjukdomen beror på en mutation och drabbar oftast afrikaner, och (om än sällsynt) befolkning vid medelhavet. Den heterozygota formen ger en viss motståndskraft mot malaria, och därför har den muterade genen levt kvar bland befolkningen.

        Sjukdomen är recessiv, det vill säga anlagen måste nedärvas från båda föräldrarna för att sjukdomen skall bryta ut.

        Den typiska formen hos erytrocyten gör att den blir extra känslig för att förstöras i mjälten. Då patienten kommer att lida brist på erytrocyter uppstår blodbrist (anemi). Sjukdomen leder till allvarliga komplikationer i flera olika organ och organsystem.
        Motståndskraft mot malaria vore ju en bra positiv egenskap att ha.

  16. Varför ska jag tvingas gilla alla blattar?

    Killen är en rasist och oförskämd.

    araber/muslimer från mellanöstern, lever på socialbidrag och går på koranskolor där dom får veta av sin imam att man inte skall umgås med kristna för att dom då vill konvertera en till sin hedniska religion och att man i deras umgänge kommer bli lockad att leva ett ”orent liv” som går emot koranen.

    Citat:
    (Det finns en del koranskolor gömda i rosengårdskällare, så jag vet nog va ja snackar om, har hört en del om vad som lärs ut där, lev i sverige, betala dina skulder, men umgås inte med kristna och judar, och ta inga lån med ränta, det är haram, men sedan att araber är dom största luffarna i malmö, ja de spelar ingen roll, man kommer till paradiset ju, hurra för dödsriket)
    (De araber jag känner är väldigt rasistiska mot svarta, men sånt får ju aldrig nämnas i pressen…)

  17. Eva-Marie:
    Vill inte framstå som en besserwisser….Det förhåller sig så i deras egen underutvecklade kultur att om någon tittar dem direkt i ögonen, uppfattas i deras värld,detta som en fara…Alltså samma förhållande som hos vissa andra djurarter.Fråga t.ex. en som dresserar hundar !!

  18. Tänk om judarna i Malmö vore lika anmälningsbenägna när muslimer hatar och kränker dem.

    • Då hade väl myndigheterna totalkrackelerat långt innan invällar-tsunamin i höstas.

  19. Bra tankar, Eva-Marie.

    Så om man INTE tittar på en invandrare / tiggare, så är man rasist.
    Och OM man tittar på en invandrare / tiggare, så är man också rasist.

    Hur FAAAAN ska dom ha det, egentligen?

  20. Said är hatisk mot svenskar.
    Han borde genast flytta hem till sitt eget land.
    Han borde betala skadestånd till Sverige.

Kommentera