Polisinspektör: ”Allt handlar om att spara pengar”

POLISEN. Stämningen inom svensk polis präglas av uppgivenhet, skriver polisinspektören Lisa Reventberg på Aftonbladets debattsida. ”Vi utreder inte längre brott, vi lägger ner. Vi arbetar inte längre förebyggande för att omorganisationen slagit sönder alla specialgrupper som tidigare jobbade med trafik, spaning, ungdomar och narkotika”, skriver hon.

Lisa_Reventberg

Enligt Lisa Reventberg styrs polisverksamheten i dag av ”generaldirektörer, politiker, civilanställda, HR-folk och ekonomer” utan polisiär kunskap eller insikt, och ekonomiska besparingar är prio ett. ”Allt handlar om att spara pengar medan verksamheten skriker efter samma medel.”

-Pettersson föreslår att Migrationsverket tar över, där finns det inte något sådant larv som begränsningar i budgeten och annat tjafs…

Tidigare ha Lisa Reventberg skrivit om att rikspolischefen är det största hotet mot säkerheten i Sverige 

20 thoughts on “Polisinspektör: ”Allt handlar om att spara pengar”

  1. Vi har just nu kriminella som styr våran regering, media och polis som har mörkat saker i 30 år tid nu.

    Hur fan kan ni få detta till att Sverige skulle vara demokratiskt?
    Vakna för helvete!!!

  2. Det måste vara totalt mörker att vara polis, försöka göra sitt jobb under den ledning som driver idag. Jag har fullt förtroende för våra poliser (rötägg finns i alla läger), men ledningen borde avsättas omgående, helst aldrig tillsatts.

  3. Snart kan man köra bil påverkad utan rädsla för att åka in i en blåskontroll. .

    • Knappast.
      Då kommer du bli stoppad av muslimer som tagit över området och använder sig av sharialagar. Har du alkohol i kroppen blir du stenad till döds.

  4. En katastrof till Statsminister och regering, och ett lika
    stort fån till Rikspolischef, kan det gå annat än åt helvete
    för ett land???

  5. Vad Sverige behöver är ett eget Ukrainskt Maidan för att stoppa nedmonteringingen av vårt samhälle. Vi är farligt nära ett ” failed state” nu!

  6. Pettersson – du glömde nämna att prio nr 1 för polisen är
    att vakta alla asyl. o ensamk. boenden. Det har GD bestämt!
    Allt annat sopas under mattan!

  7. Eftersom det nu är fastställt att polisen inte vill rapportera om händelser som kan gynna vissa partier, kan man ställa sig frågan om polisen också väljer att inte ingripa mot brott som skulle ha till följd av att man tvingades rapportera om dem.
    Jag undrar hur många andra brott av invandrare som polisen ser mellan fingrarna på?
    Dom döljer alltså övergrepp som en folkgrupp begår mot en annan!
    Man pissa på brottsoffren. Allt för att inte gynna ett visst parti.
    Vi vet redan att den svenska polisen har usel statistik när det gäller uppklarande av brott; hur mycket av det är pga ren inkompetens och lathet och hur mycket är pga av politiskt ställningstagande?

    Om polisen inte rapporterar vissa brott för att inte ”spela Sverigedemokraterna i händerna” så kan man ju inte låta bli att undra vad det innebär för deras hantering av brott som drabbar sverigedemokrater… Var det inte också så att polisen deltog i pride-paraden, som väl är uttalat anti-sd?

    Problemet är svensk media.
    Ett återkommande tema under de senaste åren är att media kampanjar mot polisen på olika sätt.
    Ett exempel är när polisen upprättade listor på kriminella zigenare för att lista ut hur deras klaner är uppbyggda.
    Ledde till flera veckor av mediestorm.
    I det politiska klimatet så misstänker jag att polisen inte vill ha med media att göra överhuvudtaget.
    Polisen kommer ju alltid beskyllas för rasism av the usual suspects så fort som utomeuropéer kaozar loss.
    Den dagen media slutar att kampanjrapportera så blir nog även polisen mer öppen med journalistkontakter.

  8. Skrämmande snart får man beväpna sig och medborgargarden bildas. Vi måste ju spara så vi kan släppa in fler brottslingar.

  9. Betyder detta att Sverige har en politisk polismakt? Helt officiellt, dessutom. skriver:

    Inget som förvånar.I var och varannan artikel om våldtäkter, gruppvåldtäkter och rånmord så kan man läsa ”Polisen är mycket förtegen och säger att ärendet är känsligt”.
    Den talande tystnaden är vad som får folk att lyfta blicken och söka alternativ.

    Är det bra att polisen inte kommenterar vissa händelser med hänvisning till att man inte vill gynna vissa politiska partier?

    Plisen förväntas vara politiskt neutral. Inte vara en del av vissa partiers valarbete.

    Genom att inte rapportera gynnar man andra politiska partier istället. Ordningsmakten ska inte ta politisk ställning till om en viss sak gynnar en politisk åskådning eller inte.

    Ordningsmakten ska se till så att lagstiftningen efterfölj.

    • Enligt sovjetisk modell har polisdistrikten politiska kommissarier som ser till att de politiska direktiven följs till punkt och pricka.
      Varför tror ni annars att högsta ledningen för polisen alltid är politruker från den sittande makten. Aldrig tillsätts några högre chefer med polisiär bakgrund.
      Chefen för Säpo heter Stefan Löfvén, som är helt styrd av sosseriets fittstim.

  10. 87:an måste sluta att konsumera TV, radio och svenska tidningar. Det är där hjärntvätten pågår som värst. Slår man på radion 10 minuter så är det alltid nån dö-tänkt tös som börjar prata flyktingar. Likadant med TV och tidningarna är fyllda med snyfthistorier om flyktingar. Eller hur nöjda äldre invandrare är sen de fick igång sin kebabsvarv. 87:an måste lära sig att hålla skiten utanför dörren.

    • 87:an här hel enkelt för korkade för att hålla skiten ifrån sig. Här gäller ”Bonde söker fru”, Melodispektakel, Let´s dance och liknande hjärndöd dynga.

  11. Sverige har en gangster liga som heter sju klövern. ! sju klövern styr Sverige med järnhand. 87:an har inte förstått för de är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig enligt Landsförrädaren fredrik reinfeldt.

Kommentera